Deze website maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.X sluit
Uitgebreid zoeken
Downloadbaar audio bestand

De wetten

De wetten - Connie Palmen - ISBN: 9789461496676
Prijs: € 9,99
Levertijd: MP3. Levering via internet link. Kan niet retour.
Mediatype: Downloadbaar audio bestand (06-07-2009)
Genre: Literaire fictie
Extra:
Ook beschikbaar als:
Audio/CD's € 29,90
Downloadbaar audio bestand € 9,99
Add to cart

Beschrijving

Bij het verschijnen in 1991 kreeg De wetten van Connie Palmen overal juichende recensies en er vershenen paginagrote interviews. De verkoop wsa zo groot dat de schrijfster het Gouden Ezelsoor in ontvangst mocht nemen, de prijs voor het bestverkochte debuut van het jaar.

De wetten vertelt over Marie Deniet die in zeven jaar zeven mannen ontmoet: de astroloog, de epilepticus, de filosoof, de (ex-)priester, de fysicus, de kunstenaar en de psychiater. Zij begeert in hen vooral de wetenschap die haar in staat stelt de wereld te doorgronden.

De relatie van de hoofdpersoon tot deze mannen wordt zeer verrassend, helder en diepgaand beschreven. Onder de oppervlakte van deze vlot lezende roman schuilen veel universele vragen waarop soms mooie antwoorden gegeven worden en waarvan sommige even onbeantwoord als meestal in het leven blijven.

Voorgelezen door de auteur.

Inhoud
Hoofdstuk 1: De astroloog
Hoofdstuk 2: De epilepticus
Hoofdstuk 3: De filosoof
Hoofdstuk 4: De priester
Hoofdstuk 5: De fysicus
Hoofdstuk 6: De kunstenaar
Hoofdstuk 7: De psychiater

Details

Titel: De wetten
auteur: Connie Palmen
Mediatype: Downloadbaar audio bestand
Taal: Nederlands
Publicatiedatum: 06-07-2009
NUR: Literaire fictie
ISBN/ISBN13: 9789461496676
Intern nummer: 17343042

Recensie

'De wetten is één grote schatkamer waaruit je naar hartelust citaten kunt halen die het verdienen onthouden te worden.' (Reinjan Mulder, NRC Handelsblad)

'De wetten is een ernstig boek, rijk aan ideeën, een hartstochtelijke zoektocht naar waarheid en geluk. Het is bovendien een heel scherpzinnig en humoristisch boek, laconiek van stijl, elegant van redenering. Een debuut om jaloers op te zijn.' (T. van Deel, Trouw)

'De wetten is (...) misschien wel het enige boek dat in aanmerking komt voor het predikaat Noodzakelijke Roman.' (Gertjan van Schoonhoven, Nieuwsblad van het Noorden)

'De wetten is een filosofische, zwaarwichtige, halfzachte, banale, erotische en diepzinnige roman.' (Carel Peeters, Vrij Nederland)