Deze website maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.X sluit
Uitgebreid zoeken
Downloadbaar audio bestand

De pelikaan

De pelikaan - Martin Michael Driessen - ISBN: 9789028280809
Prijs: € 15,00
Levertijd: MP3. Levering via internet link. Kan niet retour.
Mediatype: Downloadbaar audio bestand (14-02-2018)
Genre: Fictie overig
Extra:
Add to cart

Beschrijving

Andrej is postbode in een slaperig stadje aan de Adriatische kust in communistisch Joegoslavië. Josip is verantwoordelijk voor de kabeltrein naar het heldenmonument boven op de heuvel. Hij is ongelukkig getrouwd en houdt er een minnares op na. Amateurfotograaf Andrej weet beelden van een amoureuze ontmoeting vast te leggen en begint Josip ermee te chanteren. Kort hierna ontdekt Josip dat postbode Andrej brieven open stoomt en geld steelt. Om aan de verwachtingen van zijn onbekende chanteur te voldoen begint hij op zijn beurt Andrej te chanteren. Intussen kabbelt de blauwe zee rustig door. Met een gedegen blik op beider geestesgesteldheid en met empathie zet Martin Michael Driessen zijn hoofdpersonen vast in een parabel van wederzijdse gebondenheid. Deze roman toont tegen een achtergrond van kapitalistisch hoogstandjes als gokken en knevelarij in laat-communistische Joegoslavië Driessens ongeëvenaarde vermogen alledaags leven te verheffen tot opwindende literatuur.

Details

Titel: De pelikaan
auteur: Martin Michael Driessen
Mediatype: Downloadbaar audio bestand
Taal: Nederlands
Druk: 1
Uitgever: Uitgeverij Van Oorschot
Publicatiedatum: 14-02-2018
NUR: Fictie overig
ISBN/ISBN13: 9789028280809
Intern nummer: 41330937

Recensie

‘Lees [...] deze zeer geslaagde parabel. Want de parabel, ‘het sprookje’, is de meest krachtige vorm van literatuur.' (Guus Bauer, Tzum)

'Deze roman toont tegen een achtergrond van kapitalistisch hoogstandjes als gokken en knevelarij in laat-communistische Joegoslavië Driessens ongeëvenaarde vermogen alledaags leven te verheffen tot opwindende literatuur.' (Hebban, ****)