Deze website maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.X sluit
Uitgebreid zoeken
23 mei
Dit boek is het verhaal van twee jonge journalisten die al die informatie als een stel padvinders te lijf gaan – tot ze merken dat het hun volkomen boven het hoofd groeit. Ze roepen hulp in en het onderzoek wordt een internationaal project: 400 journalisten in 80 landen ontrafelen de geheimen van de machtigen der aarde.

Lees verder
23 mei
'Wie vlucht en wie blijft' is het derde deel van de Napolitaanse romans van Elena Ferrante. Deze internationale bestsellerauteur heeft wereldwijd al miljoenen exemplaren verkocht. Ze schrijft over twee vrouwen en hun levenslange vriendschap. Al 25 jaar weet niemand wie Ferrante is.

Lees verder
18 mei
Parijs, 13 november 2015. Antoine Leiris is thuis met zijn zoontje van anderhalf. Zijn vrouw Hélèneis een van de slachtoffers van de aanslag in het Bataclantheater. Enkele dagen later plaatst Antoine Leiris een brief aan de terroristen op Facebook: hij weigert hun daden te beantwoorden met haat.

Lees verder
18 mei
De Woutertje Pieterse Prijs is dit jaar gewonnen door Edward van de Vendel en Martijn van der Linden. Zij ontvingen de prijs voor het boek 'Stem op de okapi'. De prijs werd zondag 15 mei uitgereikt in de Centrale Openbare Bibliotheek Amsterdam.

Lees verder
10 mei
Connie Palmen heeft de Libris Literatuur Prijs 2016 gewonnen met haar boek 'Jij zegt het'. De vakjury, onder leiding van Dick Benschop, noemt het boek een: 'roman ‘waarin verlangen en gemis, liefde en dood een huiveringwekkend verbond zijn aangegaan'.

Lees verder
10 mei
De Olympische Spelen van 1936 bleken één grote PR-stunt voor Nazi-Duitsland. Sporters werden onbewust ingezet voor het nationaal-socialistische ideaal. Tachtig jaar na dato beschrijft Auke Kok het fascinerende verhaal van de Nederlanders die naar Berlijn gingen.

Lees verder
4 mei
De Bijbel bevat de allermooiste verhalen uit de wereldliteratuur. Guus Kuijer vertelt ze na voor ongelovigen (en gelovigen). In dit deel het einde van Koningen, Job en de Profeten.

Lees verder
3 mei
Katten zijn net vrienden: ze jatten eten van je bord, ze willen aandacht als je geen zin hebt en vice versa, ze liggen te slapen op een krant waar je al anderhalf uur naar zoekt en ten slotte gaan ze dood, met achterlating van een diep en machteloos verdriet.

Lees verder
28 april
Het boekverkoperspanel van De Wereld Draait Door heeft het boek 'Een klein leven' van de schrijfster Hanya Yanagihara uitgekozen tot Boek van de Maand!

Lees verder
28 april
In dit boek spreekt Litmanen voor het eerst uitgebreid en openhartig over zijn leven en loopbaan tot nu toe, in zijn eigen woorden en zonder voorbehoud. Jari Litmanen speelde onder meer bij FC Barcelona, Liverpool en Ajax.

Lees verder
26 april
Een onthullend en onontbeerlijk verslag voor iedereen die wil weten wat er speelt in het ‘Nederlandse Molenbeek’. In 2013 verhuist Maarten Zeegers met zijn Syrische vrouw Sarah naar de Haagse wijk Transvaal. Al snel blijkt dat Zeegers niet welkom is in de gesloten gemeenschappen. Hij ziet maar één mogelijkheid: zichzelf voordoen als moslim.

Lees verder
26 april
Vrouwen in Nederland moeten belachelijk gemaakt worden. Ze worden te sterk. Alles wat te machtig wordt, moet op alle mogelijke manieren onderuit gehaald worden om de balans te herstellen. Een initiatief van Maxim Hartman om ‘de echte man’ te redden.

Lees verder
21 april
Tijdens het 13e Managementboekengala heeft juryvoorzitter Mirella Visser op donderdag 21 april de winnaar bekendgemaakt: Het boek 'De Corporate Tribe' van Danielle Braun en Jitske Kramer.

Lees verder
20 april
Jude is slim en raadselachtig, maar zijn drie vrienden weten dat ze niet naar zijn verleden moeten vragen. Kunnen zij Jude toch helpen? Een schokkend en hartverscheurend verhaal.

Lees verder
19 april
Herman Koch schrijft op verzoek van de Stichting CPNB het Boekenweekgeschenk 2017. De veelgeprezen televisiemaker en auteur neemt hiermee het stokje over van Esther Gerritsen die voor de afgelopen Boekenweek het Boekenweekgeschenk 'Broer' schreef.

Lees verder
15 april
Frank Westerman test de kracht van het vrije woord onder het gewicht van de actuele aanslagen sinds Charlie Hebdo. Hij mengt zich onder terrorisme-experts in Parijs en drinkt muntthee met een ex-treinkaper die dichter is geworden. Wat vermag het woord tegen de kogel?

Lees verder
14 april
Als Robin Ellacott een mysterieus pakket opent, krijgt ze de schrik van haar leven: in de doos zit een afgehakt vrouwenbeen. Haar baas, privédetective Cormoran Strike, is minder verrast. Er zijn vier mensen uit zijn verleden die hij in staat acht tot zo’n gruwelijke daad.

Lees verder
12 april
Kan een octopus gereedschap gebruiken? Weten chimpansees wat eerlijk is? Kan een vogel raden wat een andere vogel weet? Wat is het verschil tussen menselijke en dierlijke intelligentie, en vooral: hoe komen we daarachter?

Lees verder
12 april
Svetlana Alliloejeva groeit op binnen de muren van het Kremlin. Ze heeft geen weet van de verschrikkingen die buiten het Kremlin plaatsvinden. Pas als ze ouder wordt, beseft ze wat voor man haar vader is en wat voor gruweldaden hij op zijn geweten heeft. Na zijn dood vlucht ze naar de Verenigde Staten.

Lees verder
7 april
De verwarde cavia is een grappig en ontroerend boek, onmisbaar voor iedereen die wel eens collega's heeft gehad, of ze misschien nog steeds wel heeft.

Lees verder
6 april
Met filosofisch inzicht en psychologische scherpzinnigheid toont Alain de Botton dat onze huidige romantische idealen ons veel schade kunnen berokkenen en geeft alternatieven voor een nieuwe romantiek.

Lees verder
2 april
Advocate Emelie neemt in het geniep een moordzaak aan. Door Emelies onderzoek wordt de ex-crimineel Teddy gedwongen om de confrontatie aan te gaan met zijn verleden. Voor ze het weten raken ze verstrikt in een spel met wel heel hoge inzetten...

Lees verder
29 maart
Het nieuwe boek van Yanis Varoufakis, de Griekse oud-minister van Financiën. Europa is te belangrijk om aan de Europeanen over te laten. De afgelopen honderd jaar heeft Europa de wereld immers al twee keer naar de rand van de afgrond gebracht, en dat kan elk moment opnieuw gebeuren.

Lees verder
25 maart
Johan Cruijff is op 68-jarige leeftijd in zijn woonplaats Barcelona overleden. Cruijff, die algemeen beschouwd wordt als een van de beste voetballers in de geschiedenis, leed al enige tijd aan longkanker.

Lees verder
25 maart
Het zesde deel in de Frieda Klein-serie. Op verzoek van de mysterieuze Walter Levin bezoekt psychotherapeute Frieda Klein een psychiatrische inrichting om de veroordeelde Hannah te beoordelen. Maar wanneer Frieda bij de inrichting komt, ontdekt ze dat er toch meer aan de hand is dan in eerste instantie leek…

Lees verder
24 maart
Mason laat zien hoe we, vanuit de as van de recente financiële crisis, de kans hebben om een meer sociale, rechtvaardige en duurzame, globale economie te bouwen.

Lees verder
22 maart
Tijdens de Tweede Wereldoorlog vochten ongeveer een miljoen vrouwen in het Rode Leger, maar hun verhaal is nooit verteld. In 'De oorlog heeft geen vrouwengezicht' verzamelde Svetlana Alexijevitsj de herinneringen van honderden van hen die scherpschutter waren, tanks bestuurden of in veldhospitaals werkten.

Lees verder
16 maart
Wat iedere Nederlander moet weten. Het boek 'Roofstaat' behelst de geschiedenis van Nederland in twaalf hoofdstukken. Van de roof- en kruistochten in de middeleeuwen tot de massa-executies in voormalig Nederlands- Indië ruim zestig jaar geleden.

Lees verder
9 maart
'Pluche' is de persoonlijke en openhartige autobiografie van Femke Halsema over haar jaren in de landelijke politiek.

Lees verder
8 maart
Elk voorjaar maakte Jelle Brandt Corstius een fietstocht met zijn vader Hugo Brandt Corstius. Een bestemming was er nooit, maar wel de zekerheid dat het niet langer dan twee dagen zou duren. Anders kregen ze ruzie. Op 18 april 2014 begon Jelle Brandt Corstius weer aan een tocht, maar dan zonder zijn twee maanden eerder overleden vader.

Lees verder
4 maart
Marcus Goldman blikt acht jaar later terug op het drama tussen zijn familie, de Goldmans-uit-Montclair, en de Goldmans-uit-Baltimore. Marcus koestert een grenzeloze bewondering voor het welvarende gezin uit Baltimore, maar wat is er nu echt met hen gebeurd?

Lees verder
2 maart
Het boekverkoperspanel van De Wereld Draait Door heeft het boek 'Schuld' van de schrijver Walter van den Berg uitgekozen tot Boek van de Maand!

Lees verder
25 februari
Om het maximale uit zijn klanten te halen, heeft Willem Hartma een informatiesysteem nodig dat verder gaat dan alle andere systemen. Bas, een hyperintelligente nerd, kan het illegale systeem bouwen. Hij kan beslissen wie er gebruik van kan maken. Maar wil hij dat wel?

Lees verder
24 februari
Ruim 10 jaar na zijn overlijden vertelt meesterverteller H.W. Brands het verhaal van Ronald Reagan (1911-2014). De jonge "Dutch" groeide op in een arm gezin tijdens de crisis van de jaren '20, joeg zijn dromen als radioverslaggever en acteur na en werd uiteindelijk president van de Verenigde Staten.

Lees verder
24 februari
Noodgedwongen verscheen het alom geprezen meesterwerk 'Dokter Zjivago' niet in Rusland maar in het Westen. Ruim vijftig jaar na de film verschijnt nu een nieuwe Nederlandse vertaling gemaakt door Aai Prins.

Lees verder
23 februari
Een verkeerde tweet, een onhandige beslissing of een moment van zwakte: het kan tegenwoordig voldoende zijn om online een woedende menigte op de been te brengen. Jon Ronson reisde de wereld over om bekende aanjagers én slachtoffers van public shaming te ontmoeten.

Lees verder
18 februari
De zeven verhalen uit Haruki Murakami's 'Mannen zonder vrouw' als zeven losse boeken in cassette, in zeer bijzondere vormgeving. Elk boek heeft een eigen omslag, speciaal voor deze editie gemaakt door internationaal gerenommeerde ontwerpers en kunstenaars als Joost Swarte.

Lees verder
16 februari
De tweede roman van Özcan Akyol, auteur van de semi-autobiografische bestseller 'Eus', is verschenen. Een beklemmende, indringende en bij vlagen bijzonder geestige roman, die de lezer meesleurt in een gezinsstrijd die dagelijks wordt aangewakkerd door de heer des huizes, Turis.

Lees verder
12 februari
Simone van der Vlugt verweeft het meeslepende verhaal van Catrijn met een intrigerende periode uit de Nederlandse geschiedenis: de Gouden Eeuw, waarin handel, wetenschap en kunsten een enorme vlucht namen.

Lees verder
26 januari
Het boekverkoperspanel van De Wereld Draait Door heeft het boek 'Hoe ik talent voor het leven kreeg' van de schrijver Rodaan Al Galidi uitgekozen tot Boek van de Maand!

Lees verder
26 januari
Zwagerman bezingt in diverse toonaarden het gevecht met de Engel. Allerlei facetten van een denk- en navoelbare verhouding met God passeren de revue: verwachting, troost, woede, verbittering, loochening en uiteindelijk berusting.

Lees verder
25 januari
'Charlotte' is het diep persoonlijke relaas van Pia de Jong over het jaar waarin zij haar pasgeboren, doodzieke dochter koesterde binnen de veilige cocon van haar gezin. Haar werd verteld zich op het ergste voor te bereiden. In plaats daarvan koos zij voor de liefde. Overweldigende liefde.

Lees verder
20 januari
Sinan Can ging in de documentaireserie en het gelijknamige boek 'De Arabische storm' op zoek naar het antwoord op de vraag hoe de Arabische Lente - die begon als veelbelovende beweging richting openheid, vrijheid en democratie eindigde in een uitzichtloze en gewelddadige strijd tussen al dan niet extremistische groepen - zo uit de hand heeft kunnen lopen.

Lees verder
19 januari
In het spannendste Amerikaanse verkiezingsjaar ooit vertelt Twan Huys het verhaal van het beroemdste en meest invloedrijke politieke echtpaar uit de Verenigde Staten: Bill en Hillary Clinton. Twan Huys sprak met vrienden, vijanden, adviseurs en ingewijden van de Clintons én met Bill en Hillary zelf.

Lees verder
12 januari
'Het aanzien van 2015' geeft een volledig overzicht van de opvallendste nieuwsfeiten, de grootste sportprestaties, de mooiste films en boeken en de populairste rages in binnen- en buitenland in het jaar 2015.

Lees verder
7 januari
De biografie van Donald Trump. Hij zorgt voor veel controverse met zijn kandidaatstelling. Maar er is één ding dat Trump drijft: de vaste overtuiging dat hij een uitzonderlijk en superieur mens is.

Lees verder
7 januari
6 januari
'Poppy en Eddie en Manon en Roy Harper' is de volgende roman waarin Herman Brusselmans de grenzen van z'n semiautobiografische wereld aftast en verlegt.

Lees verder
6 januari
Donderdag 7 januari was het een jaar geleden dat de aanslag op het satirische tijdschrift Charlie Hebdo plaatsvond. Twee dagen voordat hij werd vermoord bij de aanslag, legde hoofdredacteur Stéphane 'Charb' Charbonnier de laatste hand aan een essay over de vrijheid van meningsuiting.

Lees verder
5 januari
De langverwachte nieuwe roman van Wieslaw Mysliwski, de meester van het Poolse proza - over de geheimen van de herinnering en een onmogelijke liefde.

Lees verder
4 januari
Na het grote succes van 'Opgeruimd!' komt opruimgoeroe Marie Kondo met een nieuw boek: 'Spark Joy'. Een inspirerende, geïllustreerde handleiding om je huis te ‘ontspullen’ en specifieke items in het hele huis te organiseren, van de keuken tot de badkamer en van papieren tot hobbyspullen.

Lees verder
29 december
In 2016 viert het radioprogramma Met het Oog op Morgen zijn 40-jarig jubileum. Ter gelegenheid van deze mijlpaal kijken 40 (oud-)presentatoren in dit boek terug op 40 jaar nieuws, met al zijn hoogte- en dieptepunten, en hun beleving ervan.

Lees verder
10 december
Een pleidooi voor verbondenheid. Leven voelt zo langzamerhand als een pad vol valkuilen, waarbij onze blik versmalt tot alleen nog die volgende stap. Maar zo komen we er niet. We moeten kijken, luisteren, praten. We hebben te lang werkeloos toegekeken.

Lees verder
9 december
In 2000 leidde een ontnemingsschikking van het Openbaar Ministerie met Cees H. tot het aftreden van minister Ivo Opstelten van Veiligheid en Justitie en zijn staatssecretaris Fred Teeven. Een onafhankelijke onderzoekscommissie onderzocht o.a. hoe en waarom die deal werd gesloten.

Lees verder
3 december
Inmiddels heeft China zijn positie als economische mogendheid herwonnen, maar hoe gaan de communistische leiders hiermee om? 'China en de barbaren' schetst de invloed van de geschiedenis op China’s zoektocht naar een nieuwe identiteit.

Lees verder
2 december
Het boekverkoperspanel van De Wereld Draait Door heeft het boek 'Judas' van de schrijver Amos Oz uitgekozen tot Boek van de Maand!

Lees verder
27 november
Twee jaar lang bedacht Yvette voor Volkskrant Magazine elke week een ovenrecept. Meer dan 50 van de lekkerste en leukste gerechten uit de serie zijn nu gebundeld in 'Uit de oven van Van Boven'. Ook net verschenen is 'Home Made Food Note Book'.

Lees verder
25 november
Verzameld door Ronald Giphart: Verhalen en fragmenten uit romans samengebracht waarin culinaire hoogstandjes, minder geslaagde creaties en onze eetcultuur centraal staan. Deze selectie maakt de lezer getuige van het perfecte huwelijk tussen literatuur en eten.

Lees verder
18 november
Al drie jaar verzorgt Hugo Borst zijn zesentachtigjarige moeder, die aan dementie lijdt. Op ontroerende en vaak geestige wijze schrijft hij over de ingrijpende gevolgen van haar aftakelende geest. Intussen haalt hij herinneringen op aan zijn jeugd en aan zijn moeder in betere tijden.

Lees verder
17 november
Pfeijffer laat een krachtig tegengeluid horen in het rumoer van angst en haat dat wordt voortgebracht door populisten. Hij toont de lezer op confronterende wijze hoe schrijnend de situatie momenteel, maar eigenlijk al een aantal jaren, is en pleit voor een menswaardig bestaan voor elk mens.

Lees verder
13 november
Het boek 'Het hout' is bekroond tot het beste Nederlandstalige literaire boek in de categorieën fictie en non-fictie. In het boek vertelt Brouwers over de gebeurtenissen op een door kloosterlingen geleid jongensinternaat.

Lees verder
13 november
De Kookboek van het Jaar 2015 vakjury prijs is uitgereikt aan 'Spuntino' van Russell Norman. Een kookboek van deze tijd met innovatieve vormgeving en verleidelijke recepten.

Lees verder
12 november
Het gemeentelijke socialistische Slotervaartziekenhuis wordt in 2006 het eerste geprivatiseerde ziekenhuis van Nederland. Het duo Jan Schram en Aysel Erbudak runnen het ziekenhuis met machtsmisbruik, zelfverrijking, overspel en verraad tot gevolg.

Lees verder
9 november
Geert van Oorschot (1909-1987) was een van de succesvolste en spraakmakendste uitgevers van de vorige eeuw. Hij was de uitgever en dikwijls ook ontdekker van tal van belangrijke Nederlandse schrijvers, onder wie Gerard Reve, W.F. Hermans, M. Vasalis, Rutger Kopland en J.J. Voskuil.

Lees verder
5 november
De Nederlandse geschiedenis in een beknopte chronologie van jaartallen - met oog voor de grote lijn én het veelbetekenende detail. Het resultaat is een beeldend geschreven naslagwerk, voorzien van vele illustraties, onder meer uit de prachtige collectie van het Nationaal Archief in Den Haag.

Lees verder
4 november
Als opvolger van Lodewijk Asscher in de functie van wethouder in Amsterdam beleefde Pieter Hilhorst in razend tempo opkomst en ondergang. In een openhartig relaas maakt Hilhorst niet alleen de hitte voelbaar van politieke strijd, hij ontleedt vooral het ambacht van politicus.

Lees verder
3 november
Het debuut van Kim van Kooten. In 'Lieveling' geeft Kim van Kooten een stem aan het meisje Puck, en weet ze dankzij haar lichtvoetige, maar haarscherpe toon het onvoorstelbare voorstelbaar te maken.

Lees verder
3 november
Dimitri Verhulst hervertelt de eerste vijf Bijbelboeken tot een aangrijpende geschiedenis die ons doet beseffen dat de Bijbel een verhaal bevat waar de wereld niet zonder wil en kan.

Lees verder
3 november
Een bundel met twintig korte verhalen, waarvan slechts enkele eerder in het Nederlands werden vertaald. Bij ieder verhaal vertelt King wanneer, waarom en hoe hij tot schrijven kwam, en de oorsprong.

Lees verder
2 november
Een persoonlijke keuze van Arie Boomsma uit de Nederlandstalige poëzie over de dood. Een bundel die veel lezers tot steun zal zijn; niet alleen bij heel persoonlijke verliezen, maar ook bij algemene mijmeringen over dat onbegrijpelijke fenomeen van de dood.

Lees verder
30 oktober
De globalisering en het terrorisme in binnen- en buitenland stelt open samenlevingen voor nieuwe en grote problemen, maar het grootste gevaar is volgens Kasparov oud en komt uit het Oosten: de dictatuur van Vladimir Poetin.

Lees verder
29 oktober
28 oktober
Het boekverkoperspanel van De Wereld Draait Door heeft het boek 'Leven tot elke prijs' van de schrijfster Kristina Sandberg uitgekozen tot Boek van de Maand!

Lees verder
27 oktober
Jonas Jonasson, bekend van zijn hilarische roman 'De 100-jarige man die uit het raam klom en verdween', schreef een eigentijds avontuur dat zich dit keer volledig afspeelt in het heden en in Zweden.

Lees verder
26 oktober
Het verhaal van één van de voornaamste strategische denkers in de VS. Deze biografie is tevens een politieke Bildungsroman waarin wordt beschreven hoe Kissinger adviseur en vertrouweling werd van een man die hij altijd had verafschuwd.

Lees verder
23 oktober
In 'De Kozakkentuin' beschrijft Jan Brokken de bijzondere vriendschap tussen Alexander von Wrangel en Fjodor Michaïlovitsj Dostojevski.

Lees verder
23 oktober
Tofik Dibi zat van 2006 tot 2012 in de Tweede Kamer voor GroenLinks. Hij voerde onder meer het woord over asiel en immigratie, veiligheid en justitie, en jeugd en gezin. Maar over één onderwerp sprak hij nooit. 'Djinn' is het verhaal dat Tofik Dibi wil en moet vertellen. Aan zichzelf, maar vooral ook aan anderen.

Lees verder
20 oktober
Fik Meijer vertelt in zijn nieuwe grote boek over het waarheidsgehalte van de geboorteverhalen van Jezus, de rol van Maria van Magdala, de betekenis van exorcisme, de kruisdood als ultieme straf en Jezus’ opstanding uit de dood. Zo komt de historische Jezus tot leven.

Lees verder
16 oktober
Maandag 19 oktober is het acht jaar geleden dat Jan Wolkers overleed. Ter gelegenheid hiervan is er een speciaal boekje uitgebracht. 'Vakantiestrip', een griezelverhaal van Jan Wolkers, heeft sinds 1958 diep in zijn archief verborgen gelegen. Tot nu.

Lees verder
14 oktober
De Jamaicaanse schrijver Marlon James heeft de Man Booker Prize gekregen voor zijn boek 'A Brief History of Seven Killings' ('Een beknopte geschiedenis van zeven moorden').

Lees verder
14 oktober
Het kinderboekenpanel van De Wereld Draait Door heeft het boek 'De waanzinnige boomhut van 52 verdiepingen' van de auteurs Andy Griffiths & Terry Denton uitgekozen tot Kinderboek van het Jaar!

Lees verder
13 oktober
Waarom zijn we sterfelijk? Waarom worden we ouder? En wat kunnen we hieraan doen? Kris Verburgh, auteur van de bestseller 'De voedselzandloper', stelt in zijn nieuwe boek een nieuw model voor om het verouderingsproces te vertragen.

Lees verder
12 oktober
De laatste roman van de onlangs overleden schrijver Henning Mankell: Een spannende roman over verlangen, verraad en opnieuw beginnen.

Lees verder
9 oktober
Donderdag 8 oktober heeft het Nobelprijscomité de Nobelprijs voor de Literatuur toegekend aan Svetlana Alexijevitsj uit Wit-Rusland.

Lees verder
7 oktober
De Gouden Griffel, de prijs voor het beste oorspronkelijk Nederlandstalige kinderboek, gaat naar Bette Westera voor haar poëziebundel 'Doodgewoon'. "Deze oogstrelend uitgevoerde bundel met onsterfelijk mooie gedichten over de dood is een bezit voor het leven", aldus de jury.

Lees verder
7 oktober
Het tweede deel van de memoires van Patti Smith: Met dezelfde poëtische blik die van 'Just Kids' een literair succes maakte, richt Patti Smith zich nu op het heden.

Lees verder
6 oktober
De nieuwe Dikke Van Dale is verschenen. De vijftiende editie biedt u toegang tot de rijkdom van de Nederlandse taal. Toegang op verschillende manieren, namelijk via drie boekdelen die dikker zijn dan ooit én toegang tot de Dikke Van Dale Online.

Lees verder
6 oktober
Het nieuwe kookboek van Jamie Oliver met recepten voor een healthy en happy leven. Het ultieme boek voor iedereen die een gezonde eet- en leefstijl wil. Word de beste versie jezelf!

Lees verder
5 oktober
In dit boek worden een dikke vijftig typisch Nederlandse objecten die een speciale betekenis hebben gekregen door ons. Daarmee biedt Nederland, een objectief zelfportret een even unieke als prikkelende staalkaart van ons land.

Lees verder
5 oktober
De Zweedse misdaadauteur Henning Mankell (1948-2015) is op 5 oktober overleden. Henning Mankell is 67 jaar geworden.

Lees verder
3 oktober
Opkomst en ondergang van Pruisen 1600-1947: Een machtige geschiedenis van een van de indrukwekkendste staten die Europa ooit kende.

Lees verder
2 oktober
Na de aanslagen op het satirische weekblad Charlie Hebdo gingen miljoenen mensen de straat op met een bord met daarop de tekst ‘Je suis Charlie’. Maar wie is Charlie eigenlijk en wat vertegenwoordigt hij?

Lees verder
1 oktober
Vol empathie en vrijgevigheid laat Gilbert zien hoe nieuwe ideeën te omarmen, uitdagingen het hoofd te bieden en het dagelijks leven te leiden met meer passie en mindfulness.

Lees verder
30 september
Het boekverkoperspanel van De Wereld Draait Door heeft het boek 'Dit is mijn hof' van de schrijver Chris de Stoop uitgekozen tot Boek van de Maand!

Lees verder
29 september
Onderzoeksjournalist en BBC-documentairemaker Andrew Jennings onthult het complete verhaal van het grootste sportschandaal aller tijden. Dit is het schokkende relaas van de onderzoeksjournalist die Sepp Blatter ontmaskerde.

Lees verder
23 september
Hoe kunnen we zorgen dat we gezond blijven, ook wanneer we ouder worden? In 'Oud worden in de praktijk', het praktische vervolg op 'Oud worden zonder het te zijn', geven Rudi Westendorp en David van Bodegom ons nieuwe tips voor een langer gezond leven.

Lees verder
23 september
Woensdag 23 september ontving Alice Hoogstad voor 'Monsterboek' het Gouden Penseel, de prijs voor het best geïllustreerde boek. De prijs werd uitgereikt in het Rijksmuseum.

Lees verder
21 september
Drie verhaallijnen staan centraal in 'Wereldschaduw'. Ze worden met elkaar vervlochten en vormen samen een fascinerend portret van het mondiale systeem waar wij allen onderdeel van zijn.

Lees verder
19 september
In de zoektocht naar het begrijpen van geluk verbindt Ap Dijksterhuis met veel vaart en humor de moderne psychologie en neurowetenschap met de klassieke westerse filosofie en oosterse filosofie.

Lees verder
17 september
Haya van Someren-Downer was een van de krachtigste politieke figuren van de jaren zestig en zeventig in Nederland. Nu verschijnt een levendige biografie van deze succesvolle glamour girl, moeder van een zoon en kind uit een NSB-gezin.

Lees verder
16 september
Louis van Gaal in Manchester: Geert Langendorff verhuisde vorig jaar naar Manchester, vanwaar hij het eerste seizoen van Louis van Gaal in de Premier League volgde. Het resultaat hiervan is het boek 'Different Cook'.

Lees verder
15 september
In Rusland is alles waar en klopt niets. In 'Oorlog en kermis' trekt Olaf Koens langs de randen van het grootste land ter wereld. Van de meest afgelegen nederzettingen in Siberië tot de frontlinies van de nieuwe koude oorlog.

Lees verder
10 september
Aan de vooravond van Prinsjesdag en de algemene beschouwingen verschijnt het langverwachte boek van Jesse Klaver, fractievoorzitter van GroenLinks: 'We gaan Nederland veranderen. Voor minder wil ik het niet doen.'

Lees verder
9 september
Schrijver, essayist, columnist, dichter en publicist Joost Zwagerman (1963-2015) is op 8 september overleden. Joost Zwagerman is 51 jaar geworden.

Lees verder
8 september
Na 10 jaar de nieuwe jeugdroman van Carry Slee: Julia en haar broer Thijs spelen samen in een succesvolle band en zijn alle twee tot over hun oren verliefd. Maar ineens wordt alles anders. Het drama dat zich thuis afspeelt zet Julia en Thijs lijnrecht tegenover elkaar en dreigt alles kapot te maken.

Lees verder
3 september
Olav leeft een eenzaam leven. Want als je huurmoordenaar van beroep bent is het moeilijk om leuke mensen te ontmoeten. Nu heeft hij eindelijk de vrouw van zijn dromen leren kennen. Maar hij stuit op twee problemen: ze is de vrouw van zijn baas, en hij heeft zojuist de opdracht gekregen haar te vermoorden.

Lees verder
3 september
Alberto Santos-Dumont groeit op in de afgelegen binnenlanden van Brazilië. Hij droomt ervan te kunnen vliegen zoals de helden in de boeken van Jules Verne. Wanneer hij ontdekt dat hun avonturen verzonnen zijn, legt hij zich daar niet bij neer...

Lees verder
2 september
De Bijbel bevat de allermooiste verhalen uit de wereldliteratuur. Guus Kuijer vertelt ze na voor ongelovigen (en gelovigen) in het vierde deel 'Koning David en de splitsing van het rijk'.

Lees verder
1 september
Een ontroerende kroniek van een aangekondigde dood, maar ook een onverwachte kijk op de wereldliteratuur. Literaire klassiekers zijn het uitgangspunt voor bespiegelingen over onmacht, afscheid, berusting, pijn en ook over de mooie dingen die een dodelijke ziekte met zich meebrengt.

Lees verder
1 september
Ted Hughes en Sylvia Plath vormen het beroemdste liefdespaar uit de moderne westerse literatuur. In haar nieuwe roman 'Jij zegt het' geeft Connie Palmen de in 1998 overleden Ted Hughes een stem.

Lees verder
31 augustus
De Amerikaanse Purity Tyler, die bij vrijwel iedereen slechts bekend is als Pip - schaamt zich voor haar voornaam. Haar moeder heeft nooit willen vertellen wie haar vader is, en als Pip een traumatische ervaring heeft in haar Californische jongerenhuis, besluit ze naar hem op zoek te gaan.

Lees verder
26 augustus
Mikael Blomkvist en Lisbeth Salander zijn terug! In 'Wat ons niet zal doden' kruisen Mikaels en Lisbeths wegen opnieuw en gaat hun verhaal verder, in het vervolg op Stieg Larssons Millennium-serie.

Lees verder
25 augustus
De debuutroman van Thomas Acda: Een voormalig muzikant brengt een hond van New York naar Los Angeles. Op de vlucht voor alles en iedereen hoopt hij zichzelf weer terug te vinden.

Lees verder
25 augustus
Alles, of bijna alles, in het leven van Iris Verdonck lijkt gesmeerd te lopen, tot op een fatale dag een mooie, raadselachtige studente haar het hoofd op hol brengt. In roekeloze overgave gooit ze haar principes overboord. De gevolgen zijn nauwelijks te overzien, en Iris dreigt alles te verliezen waar ze jaren voor gevochten heeft.

Lees verder
20 augustus
Het persoonlijke verhaal van Oliver Sacks, befaamd neuroloog, wetenschapper en arts. Zijn ongeremde nieuwsgierigheid brachten de jonge Oliver Sacks regelmatig in netelige situaties, maar diezelfde gedrevenheid maakte dat hij jaren later zou uitgroeien tot de meest gelezen en geprezen neuroloog ter wereld.

Lees verder
14 augustus
Het is een vreemde paradox: onze moderne westerse maatschappij is veiliger dan ooit en toch zijn we banger dan ooit. Ulrich Beck laat in dit boek zien hoe de angst voor risico's in onze zo veilige maatschappij is ontstaan, en tot welke ingrijpende gevolgen dit kan leiden.

Lees verder
12 augustus
Judt was van plan om een boek te schrijven over de kwestie Israël en Palestina, maar overleed in 2010 zonder dit werk te voltooien. Zijn weduwe, historicus Jennifer Homans, heeft Judts stukken samengevoegd tot een boek. Met zijn enorme kennis, zijn visie en zijn bezieling schetst Judt een breed historisch beeld.

Lees verder
7 augustus
Reis mee met Vincent op zijn tocht door Europa, langs alle plaatsen waar hij woonde… en waar hij de kunstenaar werd die hij zo graag wilde zijn.

Lees verder
29 juli
"Uitgesneden, verdrongen, verdwenen", zo omschrijft J.J.P de Jong in 'De terugtocht' de scheiding tussen Nederland en Indonesië in de jaren veertig van de vorige eeuw. Pas diep in de jaren zestig werd het stilzwijgen over het verleden van beide landen enigszins verbroken.

Lees verder
21 juli
Bekijk de wereld van 'Vijftig tinten grijs' opnieuw, door de ogen van Christian Grey. In Christians eigen woorden, en door zijn gedachten, overpeinzingen en dromen, geeft E.L. James een verfrissend ander perspectief op de liefdesgeschiedenis die wereldwijd miljoenen lezers betoverde.

Lees verder
14 juli
De verloren gewaande eerste roman van de auteur van de Amerikaanse klassieker 'To Kill a Mockingbird' is wereldwijd verschenen op 14 juli. Het boek schetst een perfect portret van een jonge vrouw en haar wereld die beide een pijnlijke, maar noodzakelijke verandering doormaken.

Lees verder
13 juli
De succesvolle Kathelijne valt voor de charmes van een oudere, getrouwde man en raakt zwanger van hem. Ze ondergaat een abortus. De dag erna vindt ze een huiveringwekkend verhaal op haar notitieblok, geschreven in haar eigen handschrift. Terwijl ze rouwt om haar ongeboren kind, gaat ze op onderzoek uit.

Lees verder
10 juli
In deze bijzondere editie in de T&C-serie staat Titel 10 Arbeidsovereenkomst van boek 7 BW centraal. Het ontslagrecht per 1 juli 2015 vormt daarvan de kern, inclusief de nieuwe uitvoeringsregelgeving die voor zover relevant is opgenomen en deels is becommentarieerd.

Lees verder
10 juli
Op donderdag 9 juli is de longlist van de ECI Literatuurprijs 2015 bekendgemaakt. De ECI Literatuurprijs is de vervanger van de AKO Literatuurprijs.

Lees verder
7 juli
Wat 'Madame Bovary' is voor de Franse literatuur en 'Anna Karenina' voor de Russische is 'De pop' voor de Poolse. Velen beschouwen het magnum opus van Boleslaw Prus als de grootste Poolse roman van de negentiende eeuw – of zelfs van alle tijden.

Lees verder
3 juli
Een rijke verzameling stukken van Nico Dijkshoorn – grappig, ongemakkelijk, vervreemdend, maar vaak ook doodgewoon en meestal ontroerend.

Lees verder
2 juli
Historicus Diederik Smit laat zien hoe het oude machtscentrum van de Republiek zich in de voorbije tweehonderd jaar als toneel van de politiek kon handhaven en uiteindelijk uitgroeide tot een van de bekendste plekken in het land.

Lees verder
2 juli
Dit monumentale werk beschrijft de complexe activiteiten van de krijgsmacht in de overzeese gebieden in 1595-1814. Na het succesvolle boek over de Tachtigjarige Oorlog is dit het tweede deel in de reeks Militaire Geschiedenis van Nederland.

Lees verder
1 juli
Twintig jaar geleden viel de enclave Srebrenica’ die door de VN tot ‘veilig gebied’ was verklaard. Joris Voorhoeve was destijds minister van Defensie en hij gaat in dit boek de pijnlijkste vragen, ook voor hemzelf, niet uit de weg.

Lees verder
31 mei
Michel Krielaars heeft met zijn boek 'Het brilletje van Tsjechov’ de Bob den Uyl Prijs gewonnen voor het beste Nederlandstalige reisboek van het afgelopen kalenderjaar.

Lees verder
29 mei
De Vlaming Jo Claes heeft met zijn boek 'De Mythe van Methusalem' De Gouden Strop gewonnen voor het beste Nederlandstalige spannende boek van het jaar 2015. De prijs werd uitgereikt aan de vooravond van de Maand van het Spannende Boek.

Lees verder
24 oktober
15 november opent Van Stockum Boekverkopers aan het Spui en u bent van harte uitgenodigd!

Lees verder
27 januari
Betaal vanaf nu uw bestellingen met de boekenbon! Het is mogelijk om uw bestelling met meerdere boekenbonnen te betalen.

Lees verder