Deze website maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.X sluit
Uitgebreid zoeken
30 juli
Op 17 oktober 2014 wordt, meer dan 70 jaar na het Duitse origineel, de allereerste Nederlandse vertaling van 'Joseph und seine Brüder' van Thomas Mann gepresenteerd. Reserveer het boek tot en met 30 september 2014 voor de intekenprijs!

Lees verder
23 juli
Nu in de bioscoop! De verfilming van de bestseller 'Een weeffout in onze sterren' van John Green. Tijdens een mysterieuze zoektocht naar de schrijver van hun lievelingsboek neemt het leven van Hazel en Gus een wending die zij niet hadden kunnen indenken.

Lees verder
17 juli
Het leven zit A.J. Fikry niet mee. Zijn vrouw is overleden, de omzet van zijn boekhandel daalt zienderogen, en nu is zijn kostbaarste bezit, een zeldzame dichtbundel, uit zijn woning ontvreemd. Als een mysterieus pakket in zijn boekhandel verschijnt, krijgt Fikry de kans om opnieuw te beginnen.

Lees verder
10 juli
Angela Merkel is de machtigste politicus in de Europese Unie. Haar woorden wegen zwaar. In dit boek beschrijft Wierd Duk het geheim van Merkels succes. En hij onderzoekt: is Angela Merkel, wel opgewassen tegen de machtshongerige Russische president Vladimir Poetin

Lees verder
5 juli
In november 2014 zal Van Stockum Boekverkopers haar nieuwe winkel openen aan het Spui 40 te Den Haag in het nieuwbouwcomplex “Amadeus”.

Lees verder
4 juli
Het boek vertelt het verhaal van Hélène, een voorbeeldige echtgenote, een perfecte vrouw, geen vrouw voor overspel. Tot ze op een zomerse dag in een impulsieve bui ingaat op de avances van een vreemdeling. Hélène gaat tot het uiterste om de waarheid te verhullen.

Lees verder
3 juli
Bill Bryson vervlecht de eerste stappen van de Verenigde Staten naar volwassenheid tot één groot avonturenboek vol roekeloos optimisme en uitzinnige energie.

Lees verder
2 juli
Bedacht door filmregisseur J.J. Abrams en geschreven door Doug Dorst. Twee jonge studenten zijn gefascineerd door een oud boek - Schip van Theseus, van de illustere schrijver V.M. Straka. Langzaam wordt duidelijk dat Straka iets is overkomen en dat iemand probeert de twee onderzoekers het zwijgen op te leggen.

Lees verder
26 juni
De Franse schrijver Jérôme Ferrari won op 25 juni de Europese literatuurprijs 2014 samen met vertalers Jan Pieter van der Sterre en Reintje Ghoos voor 'De preek over de val van Rome'.

Lees verder
25 juni
Na het succes van de roman 'De afvallige' nu eindelijk weer leverbaar! Dag na dag vertelt Damis de mysterieuze Agathanassa over zijn omzwervingen met Apollonius. Maar wie is Agathanassa nu eigenlijk? En wie is de dwaas die schijnbaar doelloos door alle verhalen heen zwerft?

Lees verder
24 juni
Kees Fens, de belangrijkste en productiefste literaire criticus van na de oorlog. Wiel Kusters schetst een verrassend en ontroerend portret van de man die na zijn dood in de literaire wereld een leegte achterliet die niet meer gevuld werd.

Lees verder
19 juni
De vader van Alfie Summerfield gaat tijdens de Eerste Wereldoorlog op een zeer speciale, geheime missie, en de hele oorlog lang heeft Alfie geen idee waar zijn vader zou kunnen zijn. Hij besluit om op zijn eigen geheime missie te gaan: zijn vader terugbrengen naar hun huis op Damley Road.

Lees verder
17 juni
Dave Eggers schreef met 'Uw vaderen, waar zijn zij? En de profeten, leven zij voor eeuwig?' het universele verhaal van een man die zijn land probeert te begrijpen en nog maar één mogelijkheid ziet om antwoord te krijgen op zijn vragen.

Lees verder
13 juni
Gezien bij Nieuwsuur. Een betoverende historische roman van Jessie Burton geïnspireerd op het beroemde poppenhuis in het Rijksmuseum.

Lees verder
13 juni
Er zijn veel meer studenten dan in het verleden, wetenschap is internationaler en specialistischer geworden. Inmiddels zwelt ook de kritiek aan. De kwaliteit van het onderwijs laat in veel gevallen te wensen over. Academische vorming en taalbeheersing schieten tekort. Het wordt hoog tijd daarover kritisch na te denken!

Lees verder
13 juni
In zijn duizelingwekkende, experimentele stijl doet Joyce verslag van de coming of age van zijn alter ego Stephen Dedalus, een gevoelige en intelligente jongen die zich langzaam ontworstelt aan het verstikkende korset van kerk, familie en nationalisme. Bovenal is het een ode aan de grenzeloze verbeelding van de kunstenaar.

Lees verder
10 juni
Hillary Rodham Clinton doet in 'Cruciale keuzes' van binnenuit verslag over de crises, keuzes en catastrofes die ze heeft meegemaakt in de vier jaar waarin ze de zevenenzestigste minister van Buitenlandse Zaken van de Verenigde Staten is geweest en beschrijft hoe haar kijk op de toekomst daardoor is beïnvloed.

Lees verder
9 juni
De vier leden van het strijkkwartet zijn op verschillende manieren beschadigd door het leven, maar in de muziek vinden ze afleiding, troost, ja soms zelfs iets van verheffing. Aan dat alles lijkt ruw een einde te komen wanneer een repetitie op de woonboot van een van de leden met grof geweld verstoord wordt door een levensgevaarlijke indringer.

Lees verder
7 juni
'Kleine mechanieken' van Philippe Claudel is een bundel van dertien verhalen die zich afspelen in duistere en magisch-realistisch aandoende werelden, nu voor het eerst in het Nederlands vertaald.

Lees verder
3 juni
Hilary Mantel, de auteur van 'Wolff Hall', buigt zich over de Franse Revolutie in het tweede deel van 'Een veiliger oord': De eerste doden zijn gevallen, de Revolutie is begonnen. Eén ding is zeker, de krachten die het volk drijven zijn onomkeerbaar.

Lees verder
3 juni
Drie van de meest onwaarschijnlijke en fantastische helden die Stephen King ooit heeft gecreëerd, proberen een eenzame moordenaar te stoppen die eropuit is om duizenden mensen op te blazen. Het gevolg is een bloedstollende race tegen de klok met vele levens op het spel.

Lees verder
30 mei
Tijdens de Avond van het Spannende Boek heeft Donald Nolet met zijn boek 'Versleuteld' de Gouden Strop 2014 én de Schaduwprijs, voor het beste debuut, gewonnen! Met deze prijs mag Nolet zich schrijver van het beste Nederlandstalige Spannende Boek noemen.

Lees verder
27 mei
George Packer ging praten met Amerikanen uit alle geledingen van de samenleving omdat hij wilde weten wat de crisis nou écht betekent. Het resultaat is een portret van een gescheurd land, met dertig jaar recente geschiedenis.

Lees verder
27 mei
Voor dit bijzondere boek maakte Das Magazin een selectie van de tien beste jonge schrijvers van dit moment. Kortweg: De Tien. Het zijn de auteurs uit Nederland en Vlaanderen die het gezicht zullen vormen van de literatuur van morgen.

Lees verder
27 mei
De favoriete schrijver van veel auteurs: De herontdekte klassiekers van John Fante zijn opnieuw uitgegeven door uitgeverij Meulenhoff in gebonden editie!

Lees verder
23 mei
Het oeuvre van Hella S. Haasse (1918-2011) is groots, omvangrijk en enorm gevarieerd. Het boek is niet alleen een rijk overzicht van een monumentaal oeuvre, maar ook een persoonlijk portret van een van de grootste auteurs uit de Nederlandstalige literatuur.

Lees verder
22 mei
De Bijbel is een fascinerend boek. Onze cultuur is ondenkbaar zonder het heilige boek van de joden en de christenen. Maar wie niet gelovig is, leest het niet. En dat is jammer, want het bevat een aantal van de allermooiste verhalen uit de wereldliteratuur. Guus Kuijer vertelt ze na voor ongelovigen (en gelovigen).

Lees verder
20 mei
Op zoek naar het verhaal achter een familiedrama verliest NOS-verslaggeefster Pauline Broekema zich in het archief van haar grootvader. Niet alleen een familie, maar een heel tijdperk komt tot leven.

Lees verder
16 mei
Eurocommissaris Neelie Kroes; Wie is deze bewindsvrouw die nooit bang was om de gebaande paden te verlaten? Wat is het geheim van haar succes? Familie, vriend, vijand en Neelie zelf vertellen over haar leven.

Lees verder
16 mei
Het verhaal van Herman Wijffels. Achter zijn verhaal duikt soms een onthutsend beeld op van de Nederlandse politiek en de internationale bankenwereld. Hoe lastig de uitdaging ook was, bijna altijd bereikte hij consensus, mede dankzij zijn overtuigende en inspirerende manier van leidinggeven.

Lees verder
15 mei
Veel besproken in de media. Het boek vertelt over de geschiedenis van het forensisch DNA-onderzoek in Nederland aan de hand van 25 spraakmakende zaken.

Lees verder
14 mei
Ilja Leonard Pfeijffer heeft de Libris Literatuur Prijs 2014 gewonnen met zijn boek 'La Superba'. De jury roemt de roman vanwege de universele zeggingskracht.

Lees verder
13 mei
Besproken in de media. Glenn Greenwald ontmoet in mei 2013 zijn anonieme bron, de 29-jarige nsa-systeembeheerder Edward Snowden. Zijn onthullingen over het misbruik van gegevens behoren tot het meest explosieve en omvangrijke nieuws in de recente geschiedenis en leidden wereldwijd tot een hevig debat over nationale veiligheid en privacy van burgers.

Lees verder
13 mei
De derde thriller van Deon Meyer met in de hoofdrol Bennie Griessel, bekend van '13 uur' (Thriller van het jaar 2012) en '7 dagen'. In een luxe gastenverblijf in Franschhoek is een bloedbad aangericht. Bennie Griessel is een van de eerste aanwezigen ter plekke.

Lees verder
13 mei
Besproken bij Pauw en Witteman. Auteurs Esther Verhoef en Daniëlle Hermans interviewden tientallen slachtoffers van seksueel misbruik en fysiek en psychisch geweld door nonnen binnen de Rooms-Katholieke Kerk.

Lees verder
8 mei
De nieuwe roman van Nico Dijkshoorn vertelt het verhaal van de vrouwen van Wim. Zij praten graag over hem. Over de wilde nachten. Over het verdriet. En zijn jeugdliefde Vera? Als alles te laat is, zoekt zij hem op.

Lees verder
2 mei
Het gaat niet goed met ons Europa. De romantische invulling van eurofielen ten spijt, is Europa boven alles een economisch project dat veel welvaart heeft gebracht, maar struikelt over zijn politieke ambities.

Lees verder
2 mei
Politici en financiële bestuurders kunnen het zich natuurlijk niet permitteren om te beweren dat het einde van de euro nabij is. Maar de euro valt niet te redden, is de stellige overtuiging van econoom Arjo Klamer.

Lees verder
30 april
Eind 2009 werd Herman Van Rompuy verkozen tot voorzitter van de Europese Raad. Nu, aan het eind van zijn ambtstermijn, schrijft hij op basis van zijn ervaringen een krachtig essay over het verleden én de toekomst van Europa.

Lees verder
30 april
De eindeloze jaren zestig! 'Het Grote Jaren 60 boek' laat de werkelijkheid zien, genuanceerder en soms net iets anders dan we dachten. Maar zonder twijfel het begin van de moderne tijd.

Lees verder
30 april
Het boekverkoperspanel van De Wereld Draait Door heeft het boek 'De officier' van de schrijver Robert Harris uitgekozen tot Boek van de Maand!

Lees verder
29 april
Renee Kelder groeit op in een liefdevol, hoogopgeleid en vrijzinnig gezin. Een gezin waar je veel van verwacht, maar niet dat de jongste dochter vanaf haar negentiende zwaar verslaafd raakt aan GHB. Zes jaar lang leidde Kelder een onwaarschijnlijk dubbelleven. Niemand had iets door.

Lees verder
29 april
Vanaf zijn studententijd in Amsterdam stuurde Wilmink brieven aan zijn ouders en dwepende brieven aan hartsvriendinnen; in zijn latere carrière aan collega-auteurs en uitgevers, aan vrienden en bewonderaars en personen met wie hij iets uit te vechten had.

Lees verder
25 april
Mahatma Gandhi wordt algemeen beschouwd als een van de invloedrijkste figuren uit de wereldgeschiedenis. Wie was deze kleine, op het eerste gezicht onaanzienlijke man?

Lees verder
25 april
Loe de Jong heeft als geen ander de beeldvorming van het Nederlandse volk over de bezettingsperiode gedomineerd. Tijdens de oorlog was hij een vertrouwde stem op Radio Oranje en na de oorlog deed hij met onnavolgbare gedrevenheid historisch onderzoek naar de jaren 1940-'45.

Lees verder
24 april
Tom Egbers is geïnspireerd door de rijke geschiedenis van het Engelse voetbal. In het boek vertelt Egbers onder andere hoe een hond de Engelse natie behoedt voor een blamage door de gestolen wereldbeker terug te vinden.

Lees verder
24 april
Gisteravond zijn in Amsterdam de winnaars van de Dioraphte Jongerenliteratuur Prijs 2014 bekend gemaakt. De volgende boeken vielen in de prijzen: 'Tilt' van Michiel Stroink, 'De verticale man' van Davide Longo en 'Zeven pogingen om een geliefde te wekken' van Ineke Riem.

Lees verder
18 april
Het boek verscheen voor het eerst in 1975 en is nu vertaald in het Nederlands. Het is een moderne klassieker; een verleidelijke, geestige, tedere en tot de verbeelding sprekende roman over een generatie mensen die de grenzen van hun geluk ontdekken.

Lees verder
18 april
18 april
'Zakendoen in de nieuwe economie' van Marga Hoek is op 17 april uitgeroepen tot het Managementboek van het Jaar 2014. Het boek geeft antwoord op de vraag: Hoe verdien je als ondernemer je geld in een nieuwe duurzame economie?

Lees verder
16 april
Wat is er toch mis met de Partij van de Arbeid? Al meer dan een kwarteeuw lijkt de Nederlandse sociaaldemocratie in crisis te verkeren. Politiek journalist Thijs Niemantsverdriet beschrijft aan de hand van goed ingevoerde bronnen de woelige partijgeschiedenis van de afgelopen vijfentwintig jaar.

Lees verder
16 april
Willem Middelkoop beschrijft de historie en problemen van ons huidige financiële systeem en onthult hoe we voor 2020 zullen overgaan naar een nieuw systeem. Goud heeft als enige valuta de afgelopen eeuwen haar koopkracht behouden. Bankiers proberen de vlucht naar goud al tientallen jaren af te remmen maar lijken deze War on Gold nu te verliezen.

Lees verder
11 april
Sinds de Eurocrisis lijkt Duitsland een nieuwe, leidende rol op zich te nemen. Wat houdt dit in voor Europa en kan en wil Duitsland dit wel? Duitsland als probleem en als oplossing voor Europa - Marnix Krop schetst een cruciaal spel dat zich afspeelt in het hart van ons continent.

Lees verder
11 april
In de volkomen authentieke traditie van mythes, legendes en geschiedschrijving die Friesland eigen is, speelt Winsemius een spel met de feiten en roept een magische, verloren wereld op. Het resultaat: een reis door het roemruchte verleden die uitkomt in het huidige Friesland en zicht biedt op de toekomst.

Lees verder
4 april
Gezien bij DWDD: 'Flash Boys' is about a small group of Wall Street guys who figure out that the U.S. stock market has been rigged for the benefit of insiders and that, post–financial crisis, the markets have become not more free but less, and more controlled by the big Wall Street banks.

Lees verder
3 april
2014 is een sleuteljaar voor Europa. Er moet vooruitgekeken worden. In 'Waagstuk Europa' onderneemt Mathieu Segers die zoektocht naar het heden, het verleden en de toekomst van Europa.

Lees verder
2 april
Hoe de eurocrisis kan worden opgelost en waarom dat niet gebeurt: David Marsh waarschuwt dat de eurozone door de huidige complicaties niet kan overleven. Hij stelt een tienstappenplan voor om de euro op lange termijn te versterken.

Lees verder
31 maart
In 'Het streven' beschrijft Hans den Hartog Jager de worsteling van de hedendaagse kunst met de bijna ongelimiteerde vrijheid die ze in het midden van de negentiende eeuw verwierf: Kan hedendaagse kunst de wereld verbeteren?

Lees verder
28 maart
Terwijl het romantische levensgevoel in de jaren zestig nog beperkt bleef tot een subcultuur die in opstand kwam tegen de gevestigde orde, heeft het zich in de laatste decennia ontwikkeld tot de mainstream van de samenleving. Het ideaal van authenticiteit, 'jezelf zijn', is voor veel mensen een vervanging voor religie.

Lees verder
27 maart
De opmerkelijke geschiedenis van Oekraïne. Het sinds 1991 onafhankelijke Oekraïne heet, letterlijk vertaald, 'Grensland'. Eeuwenlang lag het in de schokzone van de grote mogendheden van Oost-Europa.

Lees verder
26 maart
Het boekverkoperspanel van De Wereld Draait Door heeft het boek 'Twee wegen' van de Noorse schrijver Per Petterson uitgekozen tot Boek van de Maand!

Lees verder
26 maart
Via uit het leven gegrepen anekdotes en kritische observaties schetst Descheemaecker een onverbloemd beeld van een van de grootste Belgische overheidsinstellingen NMBS. Hoe verliepen de Fyra- en Diabolosoaps achter de schermen? (Item bij Nieuwsuur)

Lees verder
26 maart
Billy Crystal en miljoenen babyboomers hebben dit keerpunt in hun leven bereikt of zullen het binnenkort bereiken. Vol humor en mededogen beschrijft Crystal de absurditeiten en uitdagingen van het ouder worden aan de hand van de meest sprekende gebeurtenissen uit zijn eigen, memorabele leven.

Lees verder
23 maart
Edgard Demont keert gewond en gehavend uit de Eerste Wereldoorlog terug naar een vaderland dat nooit meer hetzelfde zal zijn. Zijn bespiegelingen schetsen het zelfportret van een man die voor de geschiedenis wil wegkruipen in de liefde en in het verlangen, waarvan hij de glorie bezingt en de broosheid beseft.

Lees verder
21 maart
Op 24 en 25 maart 2014 was Den Haag gastheer van de Nuclear Security Summit (NSS). Alle denkbare veiligheidsmaatregelen worden genomen. Myrthe - een werkende Haagse moeder - kent de risico's van binnenuit. In de aanloop naar de top beseft ze dat ze haar roerige verleden niet langer geheim kan houden.

Lees verder
21 maart
De freelance boswachter, bekend van De Wereld Draait Door, weet met zijn levendige manier van vertellen de natuur dichtbij te brengen. Zijn enthousiaste en originele verhalen verrassen niet alleen de beginnende natuurliefhebber, maar zelfs de meest ervaren natuurvorser.

Lees verder
21 maart
Dit is het thrillerdebuut van Klaas de Vries, lid van de Eerste Kamer. Het opent met de vondst van een mensenhoofd op het graf van de vermaarde componist Igor Stravinsky in Venetië. Kort daarna wordt op een camping in de buurt ook de romp van het lichaam ontdekt. De vermoorde persoon blijkt een Nederlandse concertpianist te zijn.

Lees verder
19 maart
Gaandeweg zijn reizen door Congo komt de gepromoveerde ontwikkelingsdeskundige Koch erachter dat wat hij als internationale samenwerking ziet, Congolezen als internationale tegenwerking zien. Met dit persoonlijke en positieve relaas wakkert hij het debat aan over wat wij aan dit grote menselijke drama kunnen en moeten doen.

Lees verder
18 maart
Willem Drees verzocht politicoloog Hans Daalder in 1973 persoonlijk om zijn biografie te schrijven. Tussen 2003 en 2006 verschenen de eerste drie delen evenals Drees en Soestdijk. Dit is het laatste deel van de biografie 'Premier en elder statesman': 'De jaren 1948 – 1988'.

Lees verder
14 maart
Martha Nussbaum is een van 's werelds invloedrijkste politieke denkers. In haar nieuwe boek voegt zij haar belangrijkste gedachtegoed de filosofie van emoties en de theorie van sociale rechtvaardigheid samen tot een pleidooi voor meer empathie in het politieke denken.

Lees verder
12 maart
In de 13e eeuw schrijft monnik Julianus een kroniek over de bestorming van de kathaarse burcht Monségur. Een nakomeling van de kathaarse graaf pleegt in de 21ste eeuw een aanslag op de katholieke kerk om de wraakvoorspelling in de kroniek in te lossen. Een speciale eenheid van de Europese geheime dienst krijgt lucht van de zaak, een wedloop met de tijd begint.

Lees verder
11 maart
Uit de memoires van Herbjorg Maria Bjornsson, een tegendraads meesterwerk vol IJslandse geestigheid.

Lees verder
11 maart
Sinds begin oktober 2008 schuiven economen, bankiers, toezichthouders, politici en journalisten enkele malen per jaar met elkaar om de tafel om eens vrijuit van gedachten te wisselen over de crisis. Lees een weerslag van de openhartige discussies met het mes op tafel, en daarmee een uniek inkijkje in de diversiteit aan de top van financieel-economisch Nederland.

Lees verder
7 maart
Het beste uit: 'Hier is ... Adriaan van Dis'. Een selectie van twaalf bijzondere schrijversgesprekken van het praatprogramma waarin Adriaan van Dis beroemde buitenlandse en Nederlandse schrijvers ontving.

Lees verder
7 maart
Een jonge Ivoriaanse vrouw, Fatou, is gevlucht voor de armoede en heeft de ene vernedering na de andere ondergaan om nu, als huishoudster bij de Pakistaanse familie Derawal, te ondervinden dat zelfs een gegoede omgeving haar bestaan niet minder ontluisterend maakt.

Lees verder
6 maart
De parallelle geschiedenis van twee mannen: de ordelijke en vriendelijke Felícito Yanaqué, een kleine ondernemer die wordt gechanteerd; en Ismael Carrera, een succesvolle zakenman, die op een verrassende manier wraak neemt op zijn twee luie zoons die hun vader liever dood zien. Beide zijn op hun eigen manier bescheiden rebellen die hun lot in eigen hand willen nemen.

Lees verder
6 maart
Juliet Macur beschrijft hoe Lance Armstrong jarenlang iedereen wist te misleiden, met de welwillende hulp van trainers, artsen en sportofficials. Een reconstructie van de ondergang van een wielerheld.

Lees verder
6 maart
Een speurtocht door geheim Nederland. Dit boek laat zien waar en hoe in Nederland in de twintigste eeuw werd gespioneerd; hoe spionage- en contraspionage-diensten tewerk gingen en elkaar bestreden, met meer of minder succes.

Lees verder
5 maart
In 'Stil de tijd' noemde Joke J. Hermsen stilte, rust, traagheid en verveling voorwaarden voor werkelijke creativiteit en helder nadenken. Maar wat gebeurt er na de rust? Daarover gaat deze nieuwe filosofische bundel, een noodzakelijke opvolger.

Lees verder
4 maart
Het is 1866, en Walter Moody is naar Nieuw-Zeeland gekomen om z'n geluk te beproeven. In 'Al wat schittert' schept Eleanor Catton een prachtige wereld, bevolkt door avonturiers, waarzeggers en goudzoekers. Met dit boek won zij The Man Booker Prize in 2013!

Lees verder
28 februari
Met het voltooien van de requiemroman 'Tonio' had A.F.Th. van der Heijden nog lang niet alles gezegd. Interviews en vragen beantwoordde hij schriftelijk. Die artikelen groeiden uit tot de zorgvuldig gecomponeerde ontstaansgeschiedenis van 'Tonio' en de overlevingsstrategieën van de achtergebleven ouders.

Lees verder
28 februari
In de nieuwe roman van Heerma van Voss zijn liefde, verbeelding en macht de inzet van een gevaarlijk spel. Hoofdpersonen zijn een man die Marlon Brando heet, de oude Vrijdag en het meisje Penny Lane.

Lees verder
27 februari
Het boekverkoperspanel van De Wereld Draait Door heeft het boek 'Meester Mitraillette' van Jan Vantoortelboom uitgekozen tot Boek van de Maand!

Lees verder
25 februari
Schrijver, sportjournalist, radio- en televisiemaker Hugo Borst heeft al vijfendertig jaar een haat-liefdeverhouding met Louis van Gaal. Hoe komt het dat die oud-middenvelder van Sparta hem sinds zijn zestiende zo bezighoudt? In 'O, Louis' waagt hij zich aan een scherpe analyse van onze bondscoach.

Lees verder
21 februari
Één van de grote klassiekers van de twintigste eeuw; niet alleen omdat het op rauwe wijze de gevolgen van alcoholisme laat zien, maar tegelijkertijd een onvergetelijke parabel is over de menselijke conditie.

Lees verder
20 februari
Het boek over de grootste goudroof uit de Nederlandse geschiedenis leidt zelfs tot Kamervragen. Het CDA heeft vragen over het Nederlands oorlogsgoud dat door de Zwitserse banken nooit is teruggegeven.

Lees verder
19 februari
Poep is een prachtig, veelzijdig onderwerp dat zowel vanuit de biologie en het milieu als vanuit de geschiedenis en de kunsten benaderd kan worden. Het vergt alleen wel de blik van Midas Dekkers, die als geen ander in staat is om van het onwaarschijnlijkste materiaal boeken te maken die aan het denken zetten en aan het lachen maken.

Lees verder
19 februari
In navolging van 'Het Bali van Bloem' is het boek 'Het Java van Bloem' verschenen. Familierecepten, een keur aan schitterende foto's en de persoonlijke invalshoek van Marion Bloem en haar man Ivan Wolffers maken dit boek tot een feestelijke zoektocht en een onorthodoxe gids.

Lees verder
17 februari
Een uitgezonden militair vertelt over de schaduw die de oorlog over zijn leven werpt: Militair verpleegkundige Niels Veldhuizen rijdt op een bermbom in Afghanistan. Terug in Nederland vindt hij geen rust. Veldhuizen leidt aan een Post Traumatisch Stress Syndroom.

Lees verder
14 februari
Blijft in 'Mevrouw Gigengack' de heldin dicht bij huis en exploreert ze daar eigenheimse eigenaardigheden, deel 2 brengt haar buitengaats om in de spiegel van de ander zichzelf te leren kennen.

Lees verder
13 februari
J.J. Voskuil liet een omvangrijk en belangrijk oeuvre na. Na zijn dood in 2008 besloot zijn vrouw Lousje ongepubliceerde brisante manuscripten te laten uitgeven. 'Ik ben ik niet' is een derde postume Voskuil.

Lees verder
13 februari
Van de auteur van 'Religie voor atheïsten' nu een gebruiksaanwijzing voor wat het nieuws met ons doet: bij de afgunst en de ontzetting, de opwinding en de frustratie; bij alles wat we te horen krijgen, bij alles wat we liever niet hadden geweten.

Lees verder
12 februari
Veel besproken in de media: De biografie over Gerard Heineken van Annejet van der Zijl. De schrijfster onthult in haar boek een familiegeheim, want biermagnaat Freddy was eigenlijk geen Heineken.

Lees verder
12 februari
Openhartige en spraakmakende biografie van Robert Moszkowicz over het roemruchte juristengeslacht Moszkowicz, het faillissement van zijn kantoor, zijn vier echtgenotes en dertien kinderen (waarvan er vier zijn overleden) en zijn strijd tegen een heroïneverslaving.

Lees verder
11 februari
In 'De atlas van afgelegen eilanden' neemt Judith Schalansky ons mee naar vijftig afgelegen oorden van Tristan da Cunha tot het atol Clipperton, van Christmaseiland tot Paaseiland en vertelt ze grenzeloos absurde verhalen, zoals alleen de werkelijkheid die kan bedenken.

Lees verder
9 februari
Het spannende verhaal van de opmerkelijkste klokkenluider aller tijden. Minutieus laat auteur Luke Harding de stappen zien die Edward Snowden zette om de informatie die hij heeft verzameld met de wereld te delen - vermoedelijk gaf hij 50.000 tot 200.000 documenten aan journalisten door.

Lees verder
5 februari
Ter gelegenheid van de prijstoekenning van de P.C. Hooftprijs 2014 maakte Willem Jan Otten een keuze uit eigen werk in 'Een ridder van de Engelse drop'. Het biedt een staalkaart van zijn kunnen en talenten aan de hand van talloze onderwerpen.

Lees verder
29 januari
Het boekverkoperspanel van De Wereld Draait Door heeft het boek 'De waarheid over de zaak Harry Quebert' van Joël Dicker uitgekozen tot Boek van de Maand!

Lees verder
28 januari
Opnieuw uitgegeven op aanraden van Charlotte Mutsaers: In 1982 maken Julio Cortázar en zijn vrouw Carol Dunlop in een rood Volkswagenbusje een reis met twee simpele regels: bezoek alle 65 parkeerplaatsen tussen Parijs en Marseille (elke dag twee) en verlaat de snelweg geen enkele maal.

Lees verder
27 januari
Betaal vanaf nu uw bestellingen met de boekenbon! Het is mogelijk om uw bestelling met meerdere boekenbonnen te betalen.

Lees verder
16 oktober
Het boek 'Gijp' van journalist Michel van Egmond is de winnaar van de NS Publieksprijs 2013!

Lees verder
10 oktober
In de middag van donderdag 10 oktober maakte de Zweedse Academie in Stockholm bekend de Nobelprijs voor de Literatuur dit jaar uit te reiken aan Alice Munro, "als grootmeesteres van het korte verhaal".

Lees verder
11 juli
De Indische schrijfster Paula Gomes is in de nacht van maandag op dinsdag overleden. Paula wordt in besloten kring begraven. In 1975 brak ze door met haar boek 'Sudah, laat maar', waarin haar kampervaringen tijdens de oorlog in Nederlands-Indië centraal staan.

Lees verder
20 juni
Geronimo Stilton en Manon Sikkel ontvingen gisteren de Prijs van de Nederlandse Kinderjury 2013 uit de handen van de Senaatsleden van de Nederlandse Kinderjury.

Lees verder
24 november
De koning als klant & de klant als koning

Lees verder
25 augustus
177 jaar boekhandel, veilinghuis, uitgeverij en literair leven in Den Haag.

Lees verder