Deze website maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.X sluit
Uitgebreid zoeken
2 oktober
Na de aanslagen op het satirische weekblad Charlie Hebdo gingen miljoenen mensen de straat op met een bord met daarop de tekst ‘Je suis Charlie’. Maar wie is Charlie eigenlijk en wat vertegenwoordigt hij?

Lees verder
2 oktober
In dit boek worden een dikke vijftig typisch Nederlandse objecten die een speciale betekenis hebben gekregen door ons. Daarmee biedt Nederland, een objectief zelfportret een even unieke als prikkelende staalkaart van ons land.

Lees verder
1 oktober
Vol empathie en vrijgevigheid laat Gilbert zien hoe nieuwe ideeën te omarmen, uitdagingen het hoofd te bieden en het dagelijks leven te leiden met meer passie en mindfulness.

Lees verder
30 september
Het boekverkoperspanel van De Wereld Draait Door heeft het boek 'Dit is mijn hof' van de schrijver Chris de Stoop uitgekozen tot Boek van de Maand!

Lees verder
29 september
Onderzoeksjournalist en BBC-documentairemaker Andrew Jennings onthult het complete verhaal van het grootste sportschandaal aller tijden. Dit is het schokkende relaas van de onderzoeksjournalist die Sepp Blatter ontmaskerde.

Lees verder
23 september
Hoe kunnen we zorgen dat we gezond blijven, ook wanneer we ouder worden? In 'Oud worden in de praktijk', het praktische vervolg op 'Oud worden zonder het te zijn', geven Rudi Westendorp en David van Bodegom ons nieuwe tips voor een langer gezond leven.

Lees verder
23 september
Woensdag 23 september ontving Alice Hoogstad voor 'Monsterboek' het Gouden Penseel, de prijs voor het best geïllustreerde boek. De prijs werd uitgereikt in het Rijksmuseum.

Lees verder
21 september
Drie verhaallijnen staan centraal in 'Wereldschaduw'. Ze worden met elkaar vervlochten en vormen samen een fascinerend portret van het mondiale systeem waar wij allen onderdeel van zijn.

Lees verder
19 september
In de zoektocht naar het begrijpen van geluk verbindt Ap Dijksterhuis met veel vaart en humor de moderne psychologie en neurowetenschap met de klassieke westerse filosofie en oosterse filosofie.

Lees verder
17 september
Haya van Someren-Downer was een van de krachtigste politieke figuren van de jaren zestig en zeventig in Nederland. Nu verschijnt een levendige biografie van deze succesvolle glamour girl, moeder van een zoon en kind uit een NSB-gezin.

Lees verder
16 september
Louis van Gaal in Manchester: Geert Langendorff verhuisde vorig jaar naar Manchester, vanwaar hij het eerste seizoen van Louis van Gaal in de Premier League volgde. Het resultaat hiervan is het boek 'Different Cook'.

Lees verder
15 september
In Rusland is alles waar en klopt niets. In 'Oorlog en kermis' trekt Olaf Koens langs de randen van het grootste land ter wereld. Van de meest afgelegen nederzettingen in Siberië tot de frontlinies van de nieuwe koude oorlog.

Lees verder
10 september
Aan de vooravond van Prinsjesdag en de algemene beschouwingen verschijnt het langverwachte boek van Jesse Klaver, fractievoorzitter van GroenLinks: 'We gaan Nederland veranderen. Voor minder wil ik het niet doen.'

Lees verder
9 september
Schrijver, essayist, columnist, dichter en publicist Joost Zwagerman (1963-2015) is op 8 september overleden. Joost Zwagerman is 51 jaar geworden.

Lees verder
8 september
Na 10 jaar de nieuwe jeugdroman van Carry Slee: Julia en haar broer Thijs spelen samen in een succesvolle band en zijn alle twee tot over hun oren verliefd. Maar ineens wordt alles anders. Het drama dat zich thuis afspeelt zet Julia en Thijs lijnrecht tegenover elkaar en dreigt alles kapot te maken.

Lees verder
3 september
Olav leeft een eenzaam leven. Want als je huurmoordenaar van beroep bent is het moeilijk om leuke mensen te ontmoeten. Nu heeft hij eindelijk de vrouw van zijn dromen leren kennen. Maar hij stuit op twee problemen: ze is de vrouw van zijn baas, en hij heeft zojuist de opdracht gekregen haar te vermoorden.

Lees verder
3 september
Alberto Santos-Dumont groeit op in de afgelegen binnenlanden van Brazilië. Hij droomt ervan te kunnen vliegen zoals de helden in de boeken van Jules Verne. Wanneer hij ontdekt dat hun avonturen verzonnen zijn, legt hij zich daar niet bij neer...

Lees verder
2 september
De Bijbel bevat de allermooiste verhalen uit de wereldliteratuur. Guus Kuijer vertelt ze na voor ongelovigen (en gelovigen) in het vierde deel 'Koning David en de splitsing van het rijk'.

Lees verder
1 september
Een ontroerende kroniek van een aangekondigde dood, maar ook een onverwachte kijk op de wereldliteratuur. Literaire klassiekers zijn het uitgangspunt voor bespiegelingen over onmacht, afscheid, berusting, pijn en ook over de mooie dingen die een dodelijke ziekte met zich meebrengt.

Lees verder
1 september
Ted Hughes en Sylvia Plath vormen het beroemdste liefdespaar uit de moderne westerse literatuur. In haar nieuwe roman 'Jij zegt het' geeft Connie Palmen de in 1998 overleden Ted Hughes een stem.

Lees verder
31 augustus
De Amerikaanse Purity Tyler, die bij vrijwel iedereen slechts bekend is als Pip - schaamt zich voor haar voornaam. Haar moeder heeft nooit willen vertellen wie haar vader is, en als Pip een traumatische ervaring heeft in haar Californische jongerenhuis, besluit ze naar hem op zoek te gaan.

Lees verder
26 augustus
Mikael Blomkvist en Lisbeth Salander zijn terug! In 'Wat ons niet zal doden' kruisen Mikaels en Lisbeths wegen opnieuw en gaat hun verhaal verder, in het vervolg op Stieg Larssons Millennium-serie.

Lees verder
25 augustus
De debuutroman van Thomas Acda: Een voormalig muzikant brengt een hond van New York naar Los Angeles. Op de vlucht voor alles en iedereen hoopt hij zichzelf weer terug te vinden.

Lees verder
25 augustus
Alles, of bijna alles, in het leven van Iris Verdonck lijkt gesmeerd te lopen, tot op een fatale dag een mooie, raadselachtige studente haar het hoofd op hol brengt. In roekeloze overgave gooit ze haar principes overboord. De gevolgen zijn nauwelijks te overzien, en Iris dreigt alles te verliezen waar ze jaren voor gevochten heeft.

Lees verder
20 augustus
Het persoonlijke verhaal van Oliver Sacks, befaamd neuroloog, wetenschapper en arts. Zijn ongeremde nieuwsgierigheid brachten de jonge Oliver Sacks regelmatig in netelige situaties, maar diezelfde gedrevenheid maakte dat hij jaren later zou uitgroeien tot de meest gelezen en geprezen neuroloog ter wereld.

Lees verder
14 augustus
Het is een vreemde paradox: onze moderne westerse maatschappij is veiliger dan ooit en toch zijn we banger dan ooit. Ulrich Beck laat in dit boek zien hoe de angst voor risico's in onze zo veilige maatschappij is ontstaan, en tot welke ingrijpende gevolgen dit kan leiden.

Lees verder
12 augustus
Judt was van plan om een boek te schrijven over de kwestie Israël en Palestina, maar overleed in 2010 zonder dit werk te voltooien. Zijn weduwe, historicus Jennifer Homans, heeft Judts stukken samengevoegd tot een boek. Met zijn enorme kennis, zijn visie en zijn bezieling schetst Judt een breed historisch beeld.

Lees verder
7 augustus
Reis mee met Vincent op zijn tocht door Europa, langs alle plaatsen waar hij woonde… en waar hij de kunstenaar werd die hij zo graag wilde zijn.

Lees verder
29 juli
"Uitgesneden, verdrongen, verdwenen", zo omschrijft J.J.P de Jong in 'De terugtocht' de scheiding tussen Nederland en Indonesië in de jaren veertig van de vorige eeuw. Pas diep in de jaren zestig werd het stilzwijgen over het verleden van beide landen enigszins verbroken.

Lees verder
21 juli
Bekijk de wereld van 'Vijftig tinten grijs' opnieuw, door de ogen van Christian Grey. In Christians eigen woorden, en door zijn gedachten, overpeinzingen en dromen, geeft E.L. James een verfrissend ander perspectief op de liefdesgeschiedenis die wereldwijd miljoenen lezers betoverde.

Lees verder
14 juli
De verloren gewaande eerste roman van de auteur van de Amerikaanse klassieker 'To Kill a Mockingbird' is wereldwijd verschenen op 14 juli. Het boek schetst een perfect portret van een jonge vrouw en haar wereld die beide een pijnlijke, maar noodzakelijke verandering doormaken.

Lees verder
13 juli
De succesvolle Kathelijne valt voor de charmes van een oudere, getrouwde man en raakt zwanger van hem. Ze ondergaat een abortus. De dag erna vindt ze een huiveringwekkend verhaal op haar notitieblok, geschreven in haar eigen handschrift. Terwijl ze rouwt om haar ongeboren kind, gaat ze op onderzoek uit.

Lees verder
10 juli
In deze bijzondere editie in de T&C-serie staat Titel 10 Arbeidsovereenkomst van boek 7 BW centraal. Het ontslagrecht per 1 juli 2015 vormt daarvan de kern, inclusief de nieuwe uitvoeringsregelgeving die voor zover relevant is opgenomen en deels is becommentarieerd.

Lees verder
10 juli
Op donderdag 9 juli is de longlist van de ECI Literatuurprijs 2015 bekendgemaakt. De ECI Literatuurprijs is de vervanger van de AKO Literatuurprijs.

Lees verder
7 juli
Wat 'Madame Bovary' is voor de Franse literatuur en 'Anna Karenina' voor de Russische is 'De pop' voor de Poolse. Velen beschouwen het magnum opus van Boleslaw Prus als de grootste Poolse roman van de negentiende eeuw – of zelfs van alle tijden.

Lees verder
3 juli
Een rijke verzameling stukken van Nico Dijkshoorn – grappig, ongemakkelijk, vervreemdend, maar vaak ook doodgewoon en meestal ontroerend.

Lees verder
2 juli
Historicus Diederik Smit laat zien hoe het oude machtscentrum van de Republiek zich in de voorbije tweehonderd jaar als toneel van de politiek kon handhaven en uiteindelijk uitgroeide tot een van de bekendste plekken in het land.

Lees verder
2 juli
Nu, twintig jaar na de val, brengt Frank Westerman in 'De slag om Srebrenica' zijn meest tijdloze en onthullende Balkan-reportages bijeen. In een actueel nawoord gaat hij in op de kras op de volksziel die Srebrenica voor Nederland vandaag de dag is.

Lees verder
2 juli
Dit monumentale werk beschrijft de complexe activiteiten van de krijgsmacht in de overzeese gebieden in 1595-1814. Na het succesvolle boek over de Tachtigjarige Oorlog is dit het tweede deel in de reeks Militaire Geschiedenis van Nederland.

Lees verder
1 juli
Twintig jaar geleden viel de enclave Srebrenica’ die door de VN tot ‘veilig gebied’ was verklaard. Joris Voorhoeve was destijds minister van Defensie en hij gaat in dit boek de pijnlijkste vragen, ook voor hemzelf, niet uit de weg.

Lees verder
26 juni
Op basis van o.a. niet eerder onderzochte privéarchieven en recent opgedoken brieven van Juliana wordt een nieuw licht geworpen op '1956'. Het maakt duidelijk hoe groot het offer was dat de koningin bracht voor haar huwelijk én de monarchie.

Lees verder
25 juni
Mazzucato laat zien hoe belangrijk een investerende en innoverende overheid is; onontbeerlijk voor slimme en duurzame groei. Het boek levert een belangrijke bijdrage aan het denken over de economie in de 21e eeuw.

Lees verder
18 juni
De nieuwe Karin Slaughter. Slaughter bekroont haar werk met een duistere thriller over onvoorwaardelijke trouw en de kracht van zusterliefde.

Lees verder
18 juni
Hoogleraar filosofie en esthetica Peter Sloterdijk (1947) ontwikkelt een opzienbarende kritiek op de vrijheidsdrang van de moderne mens en schetst een meeslepend, maar diepzwart portret.

Lees verder
18 juni
Remco Campert beziet zichzelf als een lege kartonnen doos. De toon is vaak melancholiek, maar even vaak vol humor.

Lees verder
18 juni
Dit kleinood bevat een weelde aan verhalen over de beroemde Galatabrug van Istanbul. Mak beschrijft het hedendaags Turkije en de veranderende relatie met de rest van Europa en hij verweeft de lange geschiedenis van de brug met de levensverhalen van de mensen die dagelijks op de brug te vinden zijn.

Lees verder
17 juni
De zeer toegankelijke en compacte biografie over Stalin concentreert zich op zes sleutelperiodes en zit vol nieuwe inzichten. Dé Stalinbiografie voor het komende decennium.

Lees verder
17 juni
Over de hoogte- en dieptepunten van modern museumbezoek. Een geestig en persoonlijk boek over ergernis en extase in kleine en grote musea, in eigen land en ver van huis.

Lees verder
17 juni
'Verraad' is het criminele levensverhaal van Willem Holleeder (1958) na de misdaad die van hem een bekende Nederlander maakte: de ontvoering van Freddy Heineken.

Lees verder
15 juni
Op 18 juni 2015 is het tweehonderd jaar geleden dat Napoleon zijn Waterloo vond. Ook Belgen en Nederlanders vochten mee en hun aandeel was belangrijker dan men vaak denkt. In dit rijk geïllustreerde boek wordt hun verhaal verteld.

Lees verder
12 juni
Yanis Varoufakis, de Griekse minister van Financiën die Europa in rep en roer bracht, vertelt hoe economie de wereld kan veranderen.

Lees verder
1 juni
Het vervolg op 'Mr. Mercedes': Een meesterlijke, gruwelijk spannende thriller over een lezer wiens obsessie voor een schrijver veel te ver gaat. Met in de hoofdrol het trio onwaarschijnlijke en zegevierende helden dat Stephen King introduceerde in 'Mr. Mercedes'.

Lees verder
31 mei
Michel Krielaars heeft met zijn boek 'Het brilletje van Tsjechov’ de Bob den Uyl Prijs gewonnen voor het beste Nederlandstalige reisboek van het afgelopen kalenderjaar.

Lees verder
29 mei
De Vlaming Jo Claes heeft met zijn boek 'De Mythe van Methusalem' De Gouden Strop gewonnen voor het beste Nederlandstalige spannende boek van het jaar 2015. De prijs werd uitgereikt aan de vooravond van de Maand van het Spannende Boek.

Lees verder
28 mei
Alma is tien jaar oud als ze in 1939 naar familie in de Verenigde Staten wordt gestuurd. Haar vriendje Ishimei, de zoon van een Amerikaans-Japans echtpaar, wordt Alma's grote liefde, maar zij trouwt met haar achterneef Nathaniel. Toch blijven hun levens met elkaar verbonden, want zij delen een afschuwelijk geheim. Alma's kleinzoon Seth weet dit te ontrafelen.

Lees verder
28 mei
Thema Erfgoed. Wat is de waarde en het belang van een historische binnenstad voor Nederlandse steden? Uit de atlas blijkt dat de monumentale stad in trek is. Monumentale steden groeien harder en hebben minder last van vergrijzing.

Lees verder
20 mei
Op 15 februari 2015 was het een kwarteeuw geleden dat Frans Kellendonk stierf, negenendertig jaar oud. Dat Kellendonk ook een uitmuntende en gedreven briefschrijver was, blijkt uit deze ruime keuze uit zijn correspondentie.

Lees verder
20 mei
Amerika is voor Charles Groenhuijsen een tweede vaderland. Hij woonde er meer dan twintig jaar. Van zeer dichtbij volgde hij de afgelopen jaren de verrichtingen van Barack Obama. Amerika lijkt een land in verwarring te zijn geworden.

Lees verder
18 mei
In elf pittig grensverleggende verhalen wendt Hilary Mantel haar talent als scherp observator aan om de verborgen gebreken en de duistere kanten van de menselijke ziel aan het licht te brengen.

Lees verder
15 mei
Henning Mankell is terug met zijn aangrijpende autobiografie. Hierin vertelt Mankell over gebeurtenissen die voor hem bepalend zijn geweest.

Lees verder
12 mei
Na zeven turbulente jaren is er een einde gekomen aan het televisieprogramma Voetbal International. In het boek 'Topshow' kijken bestsellerschrijver Michel van Egmond en eindredacteur Jan Hillenius terug.

Lees verder
12 mei
Het nieuwe boek van Michel Houellebecq. Frankrijks grootste provocateur is terug met zijn bekende thema’s in zijn boeken: liefde, seks, eenzaamheid... Maar voor het eerst eindigt hij met een verrassend majeurakkoord.

Lees verder
12 mei
Adriaan van Dis heeft de Libris Literatuur Prijs 2015 gewonnen met zijn boek 'Ik kom terug'. De vakjury, onder leiding van Wim Pijbes, noemt het boek een: ‘uitzonderlijk roman, die op tragikomische wijze naar de kern van het menszijn graaft.’

Lees verder
7 mei
Op 12 mei aanstaande was het vijf jaar gelden dat vlucht 8U-771 van Afriqiyah Airways neerstortte in Tripoli. Marieke's ouders zaten in het vliegtuig en overleefde de ramp niet. Marieke is op dat moment 22 jaar oud en wat er dan op haar afkomt is overweldigend.

Lees verder
6 mei
'Dwars door de dagen' is een onvergetelijke elegie van de schrijver James Salter die vertelt over zijn avonturen in de liefde, de oorlog en de literatuur.

Lees verder
1 mei
18 mei: Den Haag | 19 mei: Haarlem
BJu organiseert in samenwerking met boekhandel De Vries | Van Stockum twee unieke debatavonden in Den Haag en Haarlem. Alle ins en outs rondom de WWZ komen aan de orde in een twee uur durend debat tussen wetenschap, rechterlijke macht en advocatuur.

Lees verder
29 april
Het boekverkoperspanel van De Wereld Draait Door heeft het boek 'De onderwaterzwemmer' van de schrijver P.F. Thomése uitgekozen tot Boek van de Maand!

Lees verder
28 april
In 'Levenswerk' heeft de gelauwerde auteur Paul Auster zijn essays, voorwoorden, waargebeurde verhalen en memoires verzameld. Een groot deel van de in deze bundel opgenomen stukken zijn nog niet eerder in vertaling verschenen. Auster schrijft over uiteenlopende onderwerpen.

Lees verder
28 april
De nieuwe roman van Stephen Enter: Het leven van Frank van Luijn kabbelt al decennialang gemoedelijk van relatie naar relatie. Wanneer hij zich inschrijft voor internetdating gebeurt het onverwachte: hij valt als een blok voor Jessica. Zijn leven verandert, tot hij op een onoverkomelijkheid stuit.

Lees verder
22 april
Van de auteur van 'Het lot van de familie Meijer'. Charles Lewinsky schetst op magistrale wijze hoe mensenlevens tijdens de laatste dagen van de Tweede Wereldoorlog aan een zijden draad hingen.

Lees verder
20 april
Een kind dat op de verjaardag van Hitler wordt geboren en ook nog eens Adolf wordt genoemd, is haast gedwongen te speuren naar het oorlogsverleden van zijn vader. Ad Fransen weigert al heel jong de verhalen te geloven die de ronde doen over zijn vader, die SS’er was. Pas nu zijn vader er niet meer is, licht hij stukje bij beetje het doopceel van zijn familie.

Lees verder
20 april
In de roman 'Ica' speelt schrijfster Eva Posthuma de Boer een spannend spel met feit en fictie. Haar onderzoek naar het leven van schrijfster Connie Palmen diende als inspiratie tot het schrijven van het boek.

Lees verder
15 april
'Denken aan vrijdag' is het vijfde deel in de spannende Frieda Klein-reeks, waarin de psychotherapeute gedwongen wordt een beroep op anderen te doen en waarin vriendschap op de proef wordt gesteld.

Lees verder
14 april
Esther Gerritsen schrijft op verzoek van de Stichting CPNB het Boekenweekgeschenk 2016. De veelgeprezen auteur en columniste neemt hiermee het stokje over van Dimitri Verhulst die voor de afgelopen Boekenweek het Boekenweekgeschenk 'De zomer hou je ook niet tegen' schreef.

Lees verder
10 april
Vrijdag 10 april is het tien jaar geleden dat de eerste rockster van Nederland overleed: Wally Tax. Biograaf Rutger Vahl beschrijft zijn leven; van een man en zijn mythe, van de zanger en het zijspoor.

Lees verder
7 april
Hoewel Anne Frank in haar dagboek aangeeft zeer op Bep Voskuijl (Elli Vossen) gesteld te zijn, is haar rol in de geschiedenis onderbelicht gebleven – tot nu. Het boek van Jeroen De Bruyn en Joop van Wijk brengt het nieuws naar buiten met betrekking tot de mogelijke verrader van het Achterhuis.

Lees verder
3 april
Julian Barnes weet hoe kunst je hart kan veroveren en hoe dat op de lezer over te brengen. Hij neemt de lezer mee op ontdekkingsreis langs de romantiek, het realisme naar zijn favoriete stroming, het modernisme.

Lees verder
3 april
In het ongekend dicht op de huid geschreven 'Muidhond' slaagt Inge Schilperoord erin om de lezer deelgenoot te maken van de worstelingen van een pedofiel.

Lees verder
3 april
Het heeft vijftien jaar en twaalf romans geduurd voor John Boyne over zijn vaderland Ierland kon schrijven. Het ­resultaat is een van zijn krachtigste boeken ooit: een verhaal over vriendschap en morele moed, en de duistere uithoeken waarin een mens soms terechtkomt.

Lees verder
2 april
Jihad-kenners analyseren de middelen die IS inzet om enerzijds onschuldige burgers angst aan te jagen en tegelijkertijd nieuwe soldaten te werven en wat de volgende stap zou moeten zijn om adequaat te reageren op het razendsnel veranderende jihadlandschap en het gewelddadige extremisme tegen te gaan.

Lees verder
2 april
Piet de Visser (1934) krijgt nooit genoeg van voetbal, altijd op zoek naar die ene speler met uniek talent. Dankzij uitmuntende artsen, maar zeker ook door de morele steun van het voetbal, overwon hij zware ziektes. In zijn biografie vertelt hij erover.

Lees verder
1 april
Het boekverkoperspanel van De Wereld Draait Door heeft het boek 'Portret van een man' van de schrijver Jens Christian Grøndahl uitgekozen tot Boek van de Maand!

Lees verder
30 januari
Donderdag 29 januari ontving de Rotterdamse de prijs voor de beste Nederlandstalige dichtbundel naar aanleiding van haar bundel ‘Archaïsch de dieren’. De jury roemt Knibbes stevige, klankrijke en toch hoogst hedendaagse vorm en taal waarmee ze in staat is grote vragen te stellen zonder dat ze topzwaar worden of bezwijken onder hun eigen gewicht.

Lees verder
23 januari
Maartje Wortel heeft de BNG Bank Literatuurprijs 2014 gewonnen naar aanleiding van haar roman 'IJstijd'. Volgens de jury overtuigde Maartje Wortel met haar nuchtere, constaterende stijl: "Met weinig tell, in achteloze, kunstige streken, zet Wortel de psyche van haar personages feilloos neer."

Lees verder
20 november
'Kieft' van Michel van Egmond is volgens het publiek het beste boek van 2014. Dit werd woensdag 19 november in de live uitzending van De Wereld Draait Door bekendgemaakt.

Lees verder
14 november
De AKO Literatuurprijs 2014 is op 13 november toegekend aan Stefan Hertmans voor zijn boek 'Oorlog en terpentijn'. "Hertmans levert met Oorlog en terpentijn zijn meesterproef, die nu al de status van een klassieker heeft."

Lees verder
24 oktober
15 november opent Van Stockum Boekverkopers aan het Spui en u bent van harte uitgenodigd!

Lees verder
15 oktober
Dinsdag 14 oktober heeft de Australiër Richard Flanagan de Man Booker Prize 2014 voor Fictie ontvangen voor zijn boek 'De smalle weg naar het verre noorden'.

Lees verder
1 oktober
Tijdens de opening van de Kinderboekenweek in Utrecht heeft 'Het raadsel van alles wat leeft' van Jan Paul Schutten gisteravond de Gouden Griffel 2014 gewonnen!

Lees verder
27 januari
Betaal vanaf nu uw bestellingen met de boekenbon! Het is mogelijk om uw bestelling met meerdere boekenbonnen te betalen.

Lees verder