Deze website maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.X sluit
Uitgebreid zoeken
15 oktober
De nieuwe, grote roman van Kader Abdolah, is een boek over nieuwsgierigheid en belangstelling voor de ander. Een schitterende oosterse vertelling over Europa.

Lees verder
13 oktober
Donderdag 13 oktober is de Nobelprijs voor de Literatuur 2016 toegekend aan de Amerikaanse zanger en songwriter Bob Dylan.

Lees verder
6 oktober
Ten tijde van de aanslagen in Bataclan Parijs schreef Dimitri Verhulst zijn nieuwe boek. Het gaat over de botsing tussen godsdienstfanatisme en vrijheden, van wat dan ook. "We kunnen de aanslagen van gruwel beantwoorden met aanslagen van schoonheid, aanslagen van literatuur".

Lees verder
6 oktober
Zijn nieuwste roman is een bijna klassiek verhaal over moord en bedrog, verteld vanuit een zeer ongebruikelijk perspectief. Er hier iets over verklappen zou een spoiler alert behoeven. Er zit dus niets anders op dan het boek zelf te lezen.

Lees verder
6 oktober
Stefan Hertmans ontdekt de sporen van een voorname christelijke jonkvrouw uit de elfde eeuw, die haar leven vergooide uit liefde voor een joodse jongen. Hij gaat letterlijk achter deze vrouw aan, die samen met haar verboden liefde op de vlucht slaat en een duizelingwekkende tocht aflegt, opgejaagd door alles en iedereen.

Lees verder
6 oktober
In dit nieuwe dundrukdeel verschijnt een keuze uit Camperts gedichten, verhalen, columns en autobiografische teksten.

Lees verder
5 oktober
De autobiografie van Johan Cruijff. Het enige boek met zíjn visie op alles wat hem bezighield, op het voetbal en op het leven. Eindelijk leren wij de echte Johan kennen.

Lees verder
5 oktober
Tijdens het Kinderboekenbal op 4 oktober in Haarlem ontving Anna Woltz een Gouden Griffel voor haar boek 'Gips'. ‘Virtuoos verbindt en vervlecht Woltz verhaallijnen. Haar beeldende taal heeft geen nadere uitleg nodig,’ aldus de jury.

Lees verder
3 oktober
Onze representatieve democratie raakt steeds meer in het slop. De legitimiteit ervan wordt aangetast: steeds minder mensen gaan stemmen, kiezers worden grilliger in hun keuze, het ledenaantal van politieke partijen loopt dramatisch terug. Het leidt allemaal tot wat David Van Reybrouck in een dwingend betoog het democratisch vermoeidheidssyndroom noemt.

Lees verder
28 september
Het boekverkoperspanel van De Wereld Draait Door heeft het boek 'Selma' van de schrijfster Carolijn Visser uitgekozen tot Boek van de Maand!

Lees verder
27 september
De afgelopen zes jaar heeft Springsteen in stilte en vol overgave zijn levensverhaal opgeschreven. De magie die zijn songteksten zo bijzonder maken spatten ook van elke pagina van dit boek af. Met ontwapenende openhartigheid vertelt hij voor het eerst over de persoonlijke problemen die zijn beste werk hebben geïnspireerd.

Lees verder
23 september
De Bulgaarse Liliya Dimova is inmiddels de 71-jarige weduwe van een gekrenkte schrijver. Het is Liliya's laatste wens de literaire geschiedenis van het communisme te corrigeren en ze neemt op originele wijze wraak, uit liefde voor haar overleden man, en voor alle andere vergetenen die hun vrijheid van expressie duur hebben betaald.

Lees verder
22 september
Het grote Amerikaanse debuut van Nathan Hill. De zoektocht naar zijn moeder brengt schrijver Samuel Andresen-Anderson van het rurale Midwesten naar het New York en van de beruchte rellen in 1968 in Chicago naar het stadje Hammerfest in Noorwegen. Tijdens deze reis leert Samuel de waarheid over zijn moeder kennen en haar leven, zijn familie én zichzelf in een ander daglicht te zien.

Lees verder
22 september
Nadat zijn muze door een auto-ongeluk om het leven is gekomen, besluit regisseur Noah, als ultieme poging om haar bij zich te houden, een film over Lieve te maken. Op dat moment is hij zich echter nog niet bewust van haar verborgen dubbelleven.

Lees verder
16 september
Een boek vol menselijkheid en schitterende verhalen van, die inspireren tot beter kijken en luisteren. Ernest van der Kwast heeft oog voor de schoonheid van alledaagse levens en maakt van hun verhalen literatuur. Hij laat de lezer kennismaken met mensen die niet bekend zijn, maar wel betoveren.

Lees verder
15 september
Onderzoeksjournalisten Maurits Martijn en Dimitri Tokmetzis laten zien dat privacy het meest bedreigde mensenrecht van onze tijd is. Ze leggen bloot welke gegevens je allemaal weggeeft en aan wie. En, belangrijker nog: welke ingrijpende gevolgen dat heeft voor ons allemaal.

Lees verder
15 september
Wie is Mark Rutte? Wat drijft hem, waar wil hij heen, wat komt daarvan terecht? 'Mark' is een portret van de minister-president, en daarmee ook een portret van Nederland, "dat ontzettend gave land", aan het begin van de eenentwintigste eeuw.

Lees verder
13 september
De Wereld volgens Gijp laat de lezer kennis maken met het oude en het nieuwe leven van het media-fenomeen, in een hartveroverend en bij vlagen excentriek relaas over de dood, over de liefde tussen vader en zoon, over humor als er eigenlijk niets te lachen valt, over verlies en schuldgevoel, maar bovenal over de kracht van voetbal als bron van troost.

Lees verder
9 september
In zijn eerste verzameling memoires is John le Carré even geestig als scherpzinnig - en schetst ons een beeld van de omzwervingen van een schrijver over een periode van meer dan zestig jaar.

Lees verder
8 september
Jacob, Julia en hun drie zonen zien zich onontkoombaar geconfronteerd met het verschil tussen hun dromen en de werkelijkheid. De meest diepgravende, onderhoudende en nietsontziende roman tot nu toe van een auteur van wereldformaat.

Lees verder
7 september
Aan Hitler ontsnapt, gevangene van Mao. De joodse Selma Vos groeide op in IJmuiden en wist tijdens de Tweede Wereldoorlog aan de nazi's te ontkomen. Later werden zij en haar gezin slachtoffers van de grootse idealen van de maoïstische heilstaat.

Lees verder
7 september
Het nieuwe kookboek van Donna Hay is geschikt voor kookliefhebbers en mensen die graag meer willen leren over de producten waarmee ze koken. De recepten worden afgewisseld met katernen vol informatie over superfoods zoals groenten, granen, zaden en noten.

Lees verder
6 september
Het verhaal van Babs van den Bergh, vrouw van René Gude, is gebaseerd op de intensieve verslaggeving aan hun vaste vriendengroep. Het is een reisverslag, een liefdesgeschiedenis en een verhaal over ziekte, zorg, verdriet en vriendschap.

Lees verder
2 september
Jamie Olivers nieuwe boek 'Super food voor familie en vrienden' is zijn 18e kookboek! Na het succes van 'Jamie's super food' voor elke dag komt Jamie Oliver met een vervolg, een kookboek vol superfood-recepten voor het hele gezin.

Lees verder
1 september
Willem Nijholt vertelt openhartig hoe hij in december 1945, na het interneringskamp in Indië, samen met zijn moeder, broer en zusje op het schip De Oranje naar Nederland werd vervoerd en hoe langzaam hij maar wende aan Nederland.

Lees verder
30 augustus
In dit nieuwe bakboek uit de reeks staan recepten voor elke thuisbakker! Met alle technische uitdagingen, en tips, trics en handige stap-voor-stap foto's om een heerlijk resultaat te krijgen.

Lees verder
30 augustus
Maandagavond 29 augustus is auteur en journalist Pieter Steinz overleden. Hij is 52 jaar oud geworden. Steinz leed aan de ziekte ALS. In 2015 publiceerde hij hier het boek 'Lezen met ALS' over. Steins schreef meer dan vijftien boeken.

Lees verder
25 augustus
De 'Odysseia' in vertaling van Imme Dros groeide de afgelopen decennia uit tot een succes van formaat. Precies 25 jaar na de eerste verschijning is het tijd voor de grondig herziene vertaling van de 'Odysseia': Het epos over de terugtocht van Odysseus na de val van Troje.

Lees verder
22 augustus
'Omdenken in communicatie' is een volledig herziene editie van 'Omdenken in relaties'.

Lees verder
18 augustus
Marente de Moor woonde in de gevaarlijke en chaotische jaren negentig in Sint-Petersburg. Uit de schetsen van de Moor blijkt dat achter die werkelijkheid van voortdurende crises en georganiseerde misdaad een charmante gekte schuilging. Onlangs keerde ze terug naar Rusland, om te onderzoeken hoe groot de invloed van het Kremlin op deze eigenzinnige stad is geworden.

Lees verder
16 augustus
The brand new, eighth instalment of the Wizarding World of Harry Potter is a play. 'Harry Potter and the Cursed Child Parts I and II', available as a script book, is a piece of theatre based on an original new story by J.K. Rowling, Jack Thorne and John Tiffany.

Lees verder
15 augustus
Het einde van de wereld van Robert Goddard is een razend spannende spionagethriller en de zinderende finale van Goddards avontuurlijke Wijde Wereld-trilogie.

Lees verder
8 augustus
Simón heeft zijn hele leven ingericht rond zijn rol als pleegvader van de eigenzinnige jongen Davíd. Toch is er méér nodig om het kind te begrijpen, te kunnen liefhebben. Hij zal zich open moeten stellen voor een wereld die hem onbekend was; de ratio en het denken loslaten, en toetreden tot een realiteit van intuïtie, gevoel, muziek en dans.

Lees verder
26 juli
Een vrouw laat huis en haard achter en vertrekt met haar twee kinderen naar Alaska. 'Helden van de grens' is de nieuwe roman van Dave Eggers, auteur van 'Wat is de wat' en 'De Cirkel'.

Lees verder
25 juli
Op 15 augustus verschijnt het 'Rijks Coffee Table Book'. Plaats voor 15 augustus uw reservering en krijg € 12,50 korting!

Lees verder
18 juli
Het mooie van koken is dat het niet perfect of precies hoeft te zijn. Er is ruimte voor creativiteit. Deze opvatting van Erin Gleeson spat dan ook van de bladzijden van 'Het Forest Feast kookboek voor kids', het is een explosie van creativiteit. De aquareltekeningen, de foto’s en de recepten: alles bezit dezelfde speelsheid.

Lees verder
18 juli
Alles in dit boek bestaat uit de zeven tangram stukken. Door de vlakken te beschilderen, brengt Martijn van der Linden de figuren tot leven – je zou soms bijna vergeten dat ze uit puzzelstukken bestaan. Met de tangram die achter in het boek is opgenomen, kun je elk figuur namaken en zelf nieuwe karakters ontwerpen.

Lees verder
14 juli
Een gelukkig huwelijk. Een gezin. Een fijn huis. Waarom loopt Emily Coleman op een ochtend zonder om te kijken weg van dit alles – om onder een andere naam helemaal opnieuw te beginnen?

Lees verder
14 juli
De bejubelde auteur van 'Stalins jeugdjaren' en andere meeslepende biografieën heeft met 'De Romanovs' een toegankelijke, levendige en zeer onthullende geschiedenis geschreven over de uitzonderlijke mannen en vrouwen die Rusland drie eeuwen regeerden.

Lees verder
5 juli
'Huidpijn' is het meest rauwe, pijnlijke en schurende boek van Saskia Noort tot nu toe, een boek dat je niet zomaar weglegt en dat nog dagen nadreunt. Saskia Noort weet opnieuw als geen ander een hedendaags tijdbeeld te vangen, met treffende beschrijvingen van onder andere het BN’erschap, het hebben van een kinderwens en het leven in de schaduw van een verslaafde.

Lees verder
1 juli
Eten! Lezen! Vrijen!
In duizend-en-enige bladzijden bezingt de francofiele wervelwind Bart Van Loo zijn liefde voor de Franse cultuur; hij reisde achtereenvolgens zijn Franse literaire helden achterna, verdiepte zich in de culinaire schatten van het land en nam de eeuwenoude erotische traditie onder de loep.

Lees verder
30 juni
Schilders in de Sleutelstad
Een nieuw boek laat zien dat Leiden meer schilders heeft gehad dan enkel Rembrandt. Veel meer. In 'Canvas van Leiden' wordt een beeld geschetst van de stad en de schilders die er woonden en werkten.

Lees verder
25 juni
'On the go' biedt 49 powerfoodrecepten die goddelijk smaken, gezond én makkelijk zijn mee te nemen. Bovendien laat Rens zien welke trommels, bakjes en potten handig zijn voor het vervoeren van de gerechtjes en tips over bewaren, invriezen en voorbereiden.

Lees verder
16 juni
In het Duitse blad Der Spiegel werd Maarten ’t Hart getypeerd als een ‘wunderbar altmodischer Erzähler’. In deze sterk autobiografische verhalen blijkt die wonderbaarlijke, ouderwetse vertelkunst bij uitstek geschikt om de dwaasheid en absurditeit van het moderne leven te betrappen.

Lees verder
16 juni
Het is de verraderlijkste zaak uit zijn carrière. Dat beseft Will Trent zodra hij het verlaten pakhuis in Atlanta binnengaat, en het dode lichaam van een ex-politieagent aantreft. Van het lijk lopen bloederige voetsporen weg die erop wijzen dat een ander, mogelijk vrouwelijk slachtoffer, is meegenomen... om vervolgens spoorloos te verdwijnen.

Lees verder
15 juni
De winnaars van de publieksprijs voor Nederlandse kinderboeken in de leeftijdscategorieën 6 t/m 9 en 10 t/m 12 jaar zijn zondag 12 juni bekendgemaakt. De meeste stemmen gingen naar Jochem Myjer met het boek 'De Gorgels' en naar 'Dummie de mummie en de drums van Massoeba' van Tosca Menten.

Lees verder
10 juni
Van de auteur van 'Het wonderbaarlijke voorval van de hond in de nacht'. In tien nietsontziende korte verhalen put Haddon uit de geschiedenis, mythologie, sprookjes, en bovenal uit het diepe inzicht in de menselijke geest dat zijn romans zo onweerstaanbaar maakt.

Lees verder
9 juni
Vanaf december 2014 maakt Bakker korte metten met zijn schrijfcrisis door een jaar lang een dagboek bij te houden, waarin hij over zijn dagelijks leven in de Eifel vertelt en terloops diep in zijn eigen verleden duikt.

Lees verder
9 juni
Hoe verschillend deze verhalen, beschouwingen en herinneringen van P.F. Thomése op het eerste gezicht ook zijn, bij nader inzien vormen ze een wonderlijk geheel: de autobiografie van een schrijver.

Lees verder
9 juni
De dochter van de schoolmeester vertelt haar zoon eindelijk wat er is gebeurd. Hoe een Engelse bom haar broertje doodde - en de grote droom van haar vader. Maar haar zoon krijgt het gevoel dat zijn moeder hem de sleutel overhandigt van een deur die altijd gesloten was: die naar zijn eigen bestaan.

Lees verder
3 juni
De prijs voor beste Nederlandstalige thriller is donderdagavond 2 juni gewonnen door Esther Verhoef voor haar boek 'Lieve Mama'. Max van Olden wint De Schaduwprijs, voor beste oorspronkelijk Nederlandstalige thrillerdebuut, voor 'Lieve edelachtbare'.

Lees verder
3 juni
Mark Landler portretteert Hillary Clinton en Barack Obama en beschrijft hoe de aankomende aardverschuiving in de Amerikaanse buitenlandse invloed na de verkiezingen bepalend zal zijn voor het komende decennium.

Lees verder
27 mei
23 mei
Dit boek is het verhaal van twee jonge journalisten die al die informatie als een stel padvinders te lijf gaan – tot ze merken dat het hun volkomen boven het hoofd groeit. Ze roepen hulp in en het onderzoek wordt een internationaal project: 400 journalisten in 80 landen ontrafelen de geheimen van de machtigen der aarde.

Lees verder
23 mei
'Wie vlucht en wie blijft' is het derde deel van de Napolitaanse romans van Elena Ferrante. Deze internationale bestsellerauteur heeft wereldwijd al miljoenen exemplaren verkocht. Ze schrijft over twee vrouwen en hun levenslange vriendschap. Al 25 jaar weet niemand wie Ferrante is.

Lees verder
18 mei
Parijs, 13 november 2015. Antoine Leiris is thuis met zijn zoontje van anderhalf. Zijn vrouw Hélèneis een van de slachtoffers van de aanslag in het Bataclantheater. Enkele dagen later plaatst Antoine Leiris een brief aan de terroristen op Facebook: hij weigert hun daden te beantwoorden met haat.

Lees verder
18 mei
De Woutertje Pieterse Prijs is dit jaar gewonnen door Edward van de Vendel en Martijn van der Linden. Zij ontvingen de prijs voor het boek 'Stem op de okapi'. De prijs werd zondag 15 mei uitgereikt in de Centrale Openbare Bibliotheek Amsterdam.

Lees verder
10 mei
Connie Palmen heeft de Libris Literatuur Prijs 2016 gewonnen met haar boek 'Jij zegt het'. De vakjury, onder leiding van Dick Benschop, noemt het boek een: 'roman ‘waarin verlangen en gemis, liefde en dood een huiveringwekkend verbond zijn aangegaan'.

Lees verder
10 mei
De Olympische Spelen van 1936 bleken één grote PR-stunt voor Nazi-Duitsland. Sporters werden onbewust ingezet voor het nationaal-socialistische ideaal. Tachtig jaar na dato beschrijft Auke Kok het fascinerende verhaal van de Nederlanders die naar Berlijn gingen.

Lees verder
4 mei
De Bijbel bevat de allermooiste verhalen uit de wereldliteratuur. Guus Kuijer vertelt ze na voor ongelovigen (en gelovigen). In dit deel het einde van Koningen, Job en de Profeten.

Lees verder
21 april
Tijdens het 13e Managementboekengala heeft juryvoorzitter Mirella Visser op donderdag 21 april de winnaar bekendgemaakt: Het boek 'De Corporate Tribe' van Danielle Braun en Jitske Kramer.

Lees verder
12 januari
'Het aanzien van 2015' geeft een volledig overzicht van de opvallendste nieuwsfeiten, de grootste sportprestaties, de mooiste films en boeken en de populairste rages in binnen- en buitenland in het jaar 2015.

Lees verder
13 november
Het boek 'Het hout' is bekroond tot het beste Nederlandstalige literaire boek in de categorieën fictie en non-fictie. In het boek vertelt Brouwers over de gebeurtenissen op een door kloosterlingen geleid jongensinternaat.

Lees verder
13 november
De Kookboek van het Jaar 2015 vakjury prijs is uitgereikt aan 'Spuntino' van Russell Norman. Een kookboek van deze tijd met innovatieve vormgeving en verleidelijke recepten.

Lees verder
3 november
Het debuut van Kim van Kooten. In 'Lieveling' geeft Kim van Kooten een stem aan het meisje Puck, en weet ze dankzij haar lichtvoetige, maar haarscherpe toon het onvoorstelbare voorstelbaar te maken.

Lees verder
3 november
Dimitri Verhulst hervertelt de eerste vijf Bijbelboeken tot een aangrijpende geschiedenis die ons doet beseffen dat de Bijbel een verhaal bevat waar de wereld niet zonder wil en kan.

Lees verder
3 november
Een bundel met twintig korte verhalen, waarvan slechts enkele eerder in het Nederlands werden vertaald. Bij ieder verhaal vertelt King wanneer, waarom en hoe hij tot schrijven kwam, en de oorsprong.

Lees verder
2 november
Een persoonlijke keuze van Arie Boomsma uit de Nederlandstalige poëzie over de dood. Een bundel die veel lezers tot steun zal zijn; niet alleen bij heel persoonlijke verliezen, maar ook bij algemene mijmeringen over dat onbegrijpelijke fenomeen van de dood.

Lees verder
29 oktober
28 oktober
Het boekverkoperspanel van De Wereld Draait Door heeft het boek 'Leven tot elke prijs' van de schrijfster Kristina Sandberg uitgekozen tot Boek van de Maand!

Lees verder
27 oktober
Jonas Jonasson, bekend van zijn hilarische roman 'De 100-jarige man die uit het raam klom en verdween', schreef een eigentijds avontuur dat zich dit keer volledig afspeelt in het heden en in Zweden.

Lees verder
26 oktober
Het verhaal van één van de voornaamste strategische denkers in de VS. Deze biografie is tevens een politieke Bildungsroman waarin wordt beschreven hoe Kissinger adviseur en vertrouweling werd van een man die hij altijd had verafschuwd.

Lees verder
23 oktober
Tofik Dibi zat van 2006 tot 2012 in de Tweede Kamer voor GroenLinks. Hij voerde onder meer het woord over asiel en immigratie, veiligheid en justitie, en jeugd en gezin. Maar over één onderwerp sprak hij nooit. 'Djinn' is het verhaal dat Tofik Dibi wil en moet vertellen. Aan zichzelf, maar vooral ook aan anderen.

Lees verder
20 oktober
Fik Meijer vertelt in zijn nieuwe grote boek over het waarheidsgehalte van de geboorteverhalen van Jezus, de rol van Maria van Magdala, de betekenis van exorcisme, de kruisdood als ultieme straf en Jezus’ opstanding uit de dood. Zo komt de historische Jezus tot leven.

Lees verder
16 oktober
Maandag 19 oktober is het acht jaar geleden dat Jan Wolkers overleed. Ter gelegenheid hiervan is er een speciaal boekje uitgebracht. 'Vakantiestrip', een griezelverhaal van Jan Wolkers, heeft sinds 1958 diep in zijn archief verborgen gelegen. Tot nu.

Lees verder
14 oktober
De Jamaicaanse schrijver Marlon James heeft de Man Booker Prize gekregen voor zijn boek 'A Brief History of Seven Killings' ('Een beknopte geschiedenis van zeven moorden').

Lees verder
14 oktober
Het kinderboekenpanel van De Wereld Draait Door heeft het boek 'De waanzinnige boomhut van 52 verdiepingen' van de auteurs Andy Griffiths & Terry Denton uitgekozen tot Kinderboek van het Jaar!

Lees verder
12 oktober
De laatste roman van de onlangs overleden schrijver Henning Mankell: Een spannende roman over verlangen, verraad en opnieuw beginnen.

Lees verder
7 oktober
De Gouden Griffel, de prijs voor het beste oorspronkelijk Nederlandstalige kinderboek, gaat naar Bette Westera voor haar poëziebundel 'Doodgewoon'. "Deze oogstrelend uitgevoerde bundel met onsterfelijk mooie gedichten over de dood is een bezit voor het leven", aldus de jury.

Lees verder
7 oktober
Het tweede deel van de memoires van Patti Smith: Met dezelfde poëtische blik die van 'Just Kids' een literair succes maakte, richt Patti Smith zich nu op het heden.

Lees verder
6 oktober
De nieuwe Dikke Van Dale is verschenen. De vijftiende editie biedt u toegang tot de rijkdom van de Nederlandse taal. Toegang op verschillende manieren, namelijk via drie boekdelen die dikker zijn dan ooit én toegang tot de Dikke Van Dale Online.

Lees verder
6 oktober
Het nieuwe kookboek van Jamie Oliver met recepten voor een healthy en happy leven. Het ultieme boek voor iedereen die een gezonde eet- en leefstijl wil. Word de beste versie jezelf!

Lees verder
5 oktober
In dit boek worden een dikke vijftig typisch Nederlandse objecten die een speciale betekenis hebben gekregen door ons. Daarmee biedt Nederland, een objectief zelfportret een even unieke als prikkelende staalkaart van ons land.

Lees verder
5 oktober
De Zweedse misdaadauteur Henning Mankell (1948-2015) is op 5 oktober overleden. Henning Mankell is 67 jaar geworden.

Lees verder
3 oktober
Opkomst en ondergang van Pruisen 1600-1947: Een machtige geschiedenis van een van de indrukwekkendste staten die Europa ooit kende.

Lees verder
2 oktober
Na de aanslagen op het satirische weekblad Charlie Hebdo gingen miljoenen mensen de straat op met een bord met daarop de tekst ‘Je suis Charlie’. Maar wie is Charlie eigenlijk en wat vertegenwoordigt hij?

Lees verder
1 oktober
Vol empathie en vrijgevigheid laat Gilbert zien hoe nieuwe ideeën te omarmen, uitdagingen het hoofd te bieden en het dagelijks leven te leiden met meer passie en mindfulness.

Lees verder
30 september
Het boekverkoperspanel van De Wereld Draait Door heeft het boek 'Dit is mijn hof' van de schrijver Chris de Stoop uitgekozen tot Boek van de Maand!

Lees verder
29 september
Onderzoeksjournalist en BBC-documentairemaker Andrew Jennings onthult het complete verhaal van het grootste sportschandaal aller tijden. Dit is het schokkende relaas van de onderzoeksjournalist die Sepp Blatter ontmaskerde.

Lees verder
23 september
Hoe kunnen we zorgen dat we gezond blijven, ook wanneer we ouder worden? In 'Oud worden in de praktijk', het praktische vervolg op 'Oud worden zonder het te zijn', geven Rudi Westendorp en David van Bodegom ons nieuwe tips voor een langer gezond leven.

Lees verder
23 september
Woensdag 23 september ontving Alice Hoogstad voor 'Monsterboek' het Gouden Penseel, de prijs voor het best geïllustreerde boek. De prijs werd uitgereikt in het Rijksmuseum.

Lees verder
21 september
Drie verhaallijnen staan centraal in 'Wereldschaduw'. Ze worden met elkaar vervlochten en vormen samen een fascinerend portret van het mondiale systeem waar wij allen onderdeel van zijn.

Lees verder
17 september
Haya van Someren-Downer was een van de krachtigste politieke figuren van de jaren zestig en zeventig in Nederland. Nu verschijnt een levendige biografie van deze succesvolle glamour girl, moeder van een zoon en kind uit een NSB-gezin.

Lees verder
16 september
Louis van Gaal in Manchester: Geert Langendorff verhuisde vorig jaar naar Manchester, vanwaar hij het eerste seizoen van Louis van Gaal in de Premier League volgde. Het resultaat hiervan is het boek 'Different Cook'.

Lees verder
15 september
In Rusland is alles waar en klopt niets. In 'Oorlog en kermis' trekt Olaf Koens langs de randen van het grootste land ter wereld. Van de meest afgelegen nederzettingen in Siberië tot de frontlinies van de nieuwe koude oorlog.

Lees verder
10 september
Aan de vooravond van Prinsjesdag en de algemene beschouwingen verschijnt het langverwachte boek van Jesse Klaver, fractievoorzitter van GroenLinks: 'We gaan Nederland veranderen. Voor minder wil ik het niet doen.'

Lees verder
9 september
Schrijver, essayist, columnist, dichter en publicist Joost Zwagerman (1963-2015) is op 8 september overleden. Joost Zwagerman is 51 jaar geworden.

Lees verder
8 september
Na 10 jaar de nieuwe jeugdroman van Carry Slee: Julia en haar broer Thijs spelen samen in een succesvolle band en zijn alle twee tot over hun oren verliefd. Maar ineens wordt alles anders. Het drama dat zich thuis afspeelt zet Julia en Thijs lijnrecht tegenover elkaar en dreigt alles kapot te maken.

Lees verder
3 september
Alberto Santos-Dumont groeit op in de afgelegen binnenlanden van Brazilië. Hij droomt ervan te kunnen vliegen zoals de helden in de boeken van Jules Verne. Wanneer hij ontdekt dat hun avonturen verzonnen zijn, legt hij zich daar niet bij neer...

Lees verder
2 september
De Bijbel bevat de allermooiste verhalen uit de wereldliteratuur. Guus Kuijer vertelt ze na voor ongelovigen (en gelovigen) in het vierde deel 'Koning David en de splitsing van het rijk'.

Lees verder
1 september
Ted Hughes en Sylvia Plath vormen het beroemdste liefdespaar uit de moderne westerse literatuur. In haar nieuwe roman 'Jij zegt het' geeft Connie Palmen de in 1998 overleden Ted Hughes een stem.

Lees verder
10 juli
Op donderdag 9 juli is de longlist van de ECI Literatuurprijs 2015 bekendgemaakt. De ECI Literatuurprijs is de vervanger van de AKO Literatuurprijs.

Lees verder
31 mei
Michel Krielaars heeft met zijn boek 'Het brilletje van Tsjechov’ de Bob den Uyl Prijs gewonnen voor het beste Nederlandstalige reisboek van het afgelopen kalenderjaar.

Lees verder
29 mei
De Vlaming Jo Claes heeft met zijn boek 'De Mythe van Methusalem' De Gouden Strop gewonnen voor het beste Nederlandstalige spannende boek van het jaar 2015. De prijs werd uitgereikt aan de vooravond van de Maand van het Spannende Boek.

Lees verder
24 oktober
15 november opent Van Stockum Boekverkopers aan het Spui en u bent van harte uitgenodigd!

Lees verder
27 januari
Betaal vanaf nu uw bestellingen met de boekenbon! Het is mogelijk om uw bestelling met meerdere boekenbonnen te betalen.

Lees verder