Deze website maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.X sluit
Uitgebreid zoeken
20 november
'Kieft' van Michel van Egmond is volgens het publiek het beste boek van 2014. Dit werd woensdag in de live uitzending van De Wereld Draait Door bekendgemaakt.

Lees verder
19 november
De Franse revolutie en Napoleon: twee tot de verbeelding sprekende homerische verhalen uit de westerse geschiedenis komen samen in het rijkelijk geïllustreerde 'Napoleon. De schaduw van de revolutie' van francofiel Bart Van Loo.

Lees verder
18 november
Journalist Arnold Karskens ging naar Argentinië, dook in de archieven en ging op zoek naar een antwoord op de vraag of Zorreguieta medeverantwoordelijk is aan misdaden tegen de menselijkheid.

Lees verder
14 november
De AKO Literatuurprijs 2014 is op 13 november toegekend aan Stefan Hertmans voor zijn boek 'Oorlog en terpentijn'. "Hertmans levert met Oorlog en terpentijn zijn meesterproef, die nu al de status van een klassieker heeft."

Lees verder
13 november
De nieuwe thriller van Stephen King is een spectaculair, duister en zinderend verhaal over verslaving, geloof, muziek en leven na de dood.

Lees verder
13 november
Najdan, alias Teddy, is net na acht jaar cel op vrije voeten als een advocaat hem inschakelt om een slachtoffer van een kidnapping op te sporen. Teddy had zichzelf nu juist voorgenomen om ruim binnen de grenzen van het rechte pad te blijven. Uiteindelijk stemt hij toch in, met alle gevolgen van dien.

Lees verder
7 november
De nieuwe roman van Per Petterson, auteur van het boek 'Twee wegen': DWDD Boek van de Maand maart. Aanrader voor de lezers van Knausgard.

Lees verder
6 november
Nieuwe thriller van Lars Kepler. Zweden is in de ban van een seriemoordenaar. Hij filmt zijn slachtoffers vanuit het donker, thuis waar ze zich veilig wanen, en plaatst het filmpje op YouTube. Enkele dagen later maakt hij zijn volgende slachtoffer.

Lees verder
6 november
Ruim een jaar geleden betrok Buwalda samen met zijn Suzy een voormalige kroeg in Amsterdam Noord. Sindsdien doet hij elke vrijdag in de Volkskrant verslag van wat hem bezighoudt.

Lees verder
4 november
25 jaar geleden was Cees Nooteboom getuige van de val van de Berlijnse muur, de historische omwenteling die de hereniging van West- en Oost-Duitsland inluidde. Met tussenpozen keerde Cees Nooteboom naar Berlijn terug en vulde zijn notities aan met nieuwe beschouwingen.

Lees verder
30 oktober
Een van de meest spraakmakende en belangwekkende boeken over economie van dit moment is eindelijk in het Nederlands verkrijgbaar! Volgens Piketty ontstaat er mondiaal een steeds groter verschil tussen arm en rijk, met alle economische, sociaal-maatschappelijke en politieke gevolgen van dien.

Lees verder
30 oktober
Nederland kreeg de leiding over het onderzoek naar de toedracht van de ramp, maar verbond zich met een doofpotdeal aan Kiev. En werd daarmee een pion in een internationaal politiek schaakspel. Inmiddels, zo lijkt het, lijden alle betrokkenen aan tunnelvisie. Kunnen we er nog gerust op zijn dat de onderzoekers onafhankelijk en objectief hun werk doen?

Lees verder
29 oktober
Het boekverkoperspanel van De Wereld Draait Door heeft het boek 'Godin, held' van de schrijver Gustaaf Peek uitgekozen tot Boek van de Maand!

Lees verder
24 oktober
15 november opent Van Stockum Boekverkopers aan het Spui en u bent van harte uitgenodigd!

Lees verder
22 oktober
Het nieuwe boek van Herman Pleij gaat over de constructie van Nederlandse identiteiten. Spruiten gedragsvormen vanzelf voort uit de nederzettingsgeschiedenis of zijn ze door ons gecreëerd?

Lees verder
22 oktober
Salomon Kroonenberg gaat in zijn nieuwe, aanstekelijke boek op zoek naar de oorsprong van onze veeltaligheid.

Lees verder
22 oktober
Een bundeling van Oprah Winfrey's column 'Wat ik zeker weet' in O, The Oprah Magazine. Een boek vol inzichten en openbaringen.

Lees verder
21 oktober
Het complete verhaal, inclusief het vonnis van rechter Masipa, van Oscar Pistorius, de Blade Runner die zich dit jaar voor het oog van de hele wereld moest verantwoorden voor het neerschieten van zijn vriendin Reeva Steenkamp.

Lees verder
21 oktober
Giulia Enders heeft een vrolijk, open en informatief boek geschreven over de spijsvertering. Makkelijk te lezen, vol feiten, fabels, grapjes en de recentste wetenschappelijke inzichten. Haar doel is: iedereen meer kans geven op gezondheid.

Lees verder
17 oktober
Javier Mallarino is een levende legende, de meest invloedrijke spotprenttekenaar van het land. Na een glansrijke carrière van veertig jaar kan hij op zijn vijfenzestigste zeggen dat het land aan zijn voeten ligt. Dit alles verandert echter wanneer hij onverwacht bezoek krijgt van iemand uit het verleden.

Lees verder
15 oktober
Dinsdag 14 oktober heeft de Australiër Richard Flanagan de Man Booker Prize 2014 voor Fictie ontvangen voor zijn boek 'De smalle weg naar het verre noorden'.

Lees verder
10 oktober
Monumentaal overzichtswerk: het erfgoed van Nederland in meer dan 1000 kaarten en afbeeldingen. Met Speciale introductieprijs! Nu € 99,95 Na 31-12-2014: € 119,95.

Lees verder
10 oktober
Gezien bij DWDD: Beroemd ornithologisch topwerk, nu in unieke facsimile-uitgave. Het boek bevat 250 beschrijvingen en prachtige gravures van vogels die in de 18e eeuw in Nederland leefden.

Lees verder
9 oktober
Het beste boek van Modiano 'Villa Triste' is exclusief verkrijgbaar bij Van Stockum Boekverkopers van € 10,- voor € 7,50! Donderdagmiddag is de Nobelprijs voor de Literatuur 2014 toegekend aan schrijver Patrick Modiano.

Lees verder
9 oktober
Fik Meijer geeft geregeld tekst en uitleg in Rome, Istanbul, Athene, op Sicilië en waar al niet in de landen rond de Middellandse Zee. Wat hij daar zegt en wat hem overkomt is nu ook te lezen voor thuisblijvers.

Lees verder
9 oktober
Het boek bevat een samenvatting van Thomas Pikkety's 'Kapitaal' in Nederlands perspectief. Volgens Piketty ontstaat er namelijk mondiaal een steeds groter verschil tussen arm en rijk, met alle economische, sociaal-maatschappelijke en politieke gevolgen van dien. Victor Broers beschrijft deze complexe discussie op toegankelijke wijze, die veel meer aspecten behelst dan alleen economische.

Lees verder
9 oktober
Stanislaw Belkovski is een van de bekendste politieke analisten van Rusland en hij zet Poetin niet neer als een gehaaide autoritaire politicus, maar als een eenzame, paranoïde, maar ook 'eerlijke' zakenman, die vooral bezig is met het veiligstellen van de belangen van zijn zakenvrienden.

Lees verder
7 oktober
Wat voor zijn shows geldt gaat eens te meer op voor 'In stukjes'. Ook hier put Marc-Marie Huijbregts uit zijn herinneringen en ervaringen. Marc-Marie Huijbregts kijkt in de spiegel - voorbij de verhulling van zijn theatrale alter-ego. Zo ontstaat een eerlijk, bij vlagen hilarisch en aangrijpend zelfportret - vol zelfspot, maar ook vol pesterige humor.

Lees verder
7 oktober
Het nieuwe boek van Cees Fasseur over Pieter Sjoerds Gerbrandy (1885-1961), de minister-president van Nederland in de Tweede Wereldoorloog. Hij regeerde zonder parlement, maar mét een koningin, Wilhelmina. Door haar vernieuwingsdrift kwam Wilhelmina herhaaldelijk in conflict met de koppige Gerbrandy.

Lees verder
1 oktober
Tijdens de opening van de Kinderboekenweek in Utrecht heeft 'Het raadsel van alles wat leeft' van Jan Paul Schutten gisteravond de Gouden Griffel 2014 gewonnen!

Lees verder
1 oktober
Het boekverkoperspanel van De Wereld Draait Door heeft het boek 'Kom hier dat ik u kus' van de schrijver Griet Op de Beeck uitgekozen tot Boek van de Maand!

Lees verder
1 oktober
Eind 2011 raakt Vestia in grote financiële problemen. Op basis van uitgebreide research en gesprekken, beschrijft journalist Jan Smit hoe en waarom een semi-overheidsorganisatie naar de rand van de afgrond werd dreven.

Lees verder
25 september
De nieuwe roman van Kader Abdolah vindt plaats in en rond de stad Zwolle en vooral in Zalk, Wilsum, 's Heerenbroek en Veecaten, in een landschap dat honderden jaren hetzelfde is gebleven. De kou is niet uitnodigend, de fabuleuze luchten zijn dat wel.

Lees verder
25 september
Met 'Sociale Big Data' introduceert Pentland een van de belangrijkste ideeën die de eenentwintigste eeuw vorm zullen geven en signaleert hij een spannende trend: menselijk gedrag wordt steeds meer een exacte wetenschap.

Lees verder
25 september
Het Gouden Penseel 2014 is uitgereikt aan Floor Rieder voor haar illustraties in 'Het raadsel van alles wat leeft'. Anton Van Hertbruggen wint als beste buitenlandse illustrator Het Gulden Palet voor zijn werk in 'Het hondje dat Nino niet had'.

Lees verder
25 september
In een messcherpe, filmische stijl beschrijft Haffner het rauwe leven van dakloze jongeren in de jaren dertig in Berlijn. Het geeft een krachtig en zelfs hoopvol beeld van de overlevingskracht van de jeugd.

Lees verder
23 september
Frans Timmermans, minister van Buitenlandse Zaken, sprak in september 2014 de zesde H.J. Schoo-lezing uit. Het werd een verhelderende tour d'horizon langs de vele conflictgebieden in de wereld, maar ook een breed onderbouwd eerbetoon aan Europa en de Europese Unie.

Lees verder
23 september
Roxy is zevenentwintig als haar man met zijn minnares verongelukt. Ze blijft achter met hun dochter, hun huis, de auto, zijn assistente, de oppas en de schaamte om dit roemloos einde van hun huwelijk. Haar familie ontfermt zich over haar, maar Roxy zoekt geen troost, ze zoekt een vijand.

Lees verder
19 september
Onderzoeksjournaliste Svetlana Alexijevitsj laat honderden getuigen vertellen hoe de omwenteling van 1991 hun levensloop beïnvloedde, hoe hun wereldbeeld veranderde en hoe ze op zoek moesten naar een nieuwe identiteit. Een hartverscheurend epos over leven en lot na de Sovjet-Unie, de ziel van een getraumatiseerd, verdeeld volk.

Lees verder
19 september
De vijf genomineerden voor de Geschiedenis Prijs 2014 zijn vandaag bekend gemaakt. De prijs bekroont historische boeken die een algemeen publiek aanspreken.

Lees verder
19 september
18 september
Op basis van cijfers en trends verkent Willem Vermeend de toenemende kloof tussen arm en rijk. Hij gaat lijnrecht in tegen het toekomstbeeld van econoom Thomas Piketty. 'Armen maak je niet rijker door rijken armer te maken,' zo stelt Vermeend.

Lees verder
17 september
Sophia Loren vindt bij toeval een doos met oude schatten terug: elk object is een aandenken aan het sprookjesachtige leven dat ze heeft geleid. Aan de hand van die tastbare herinneringen begint ze te vertellen, op een persoonlijke manier en met veel intrigerende details.

Lees verder
16 september
Succesauteur en wereldberoemd activiste Naomi Klein komt met verbazingwekkende verhalen, gedegen onderzoek en genadeloze analyses over de Klimaatverandering: het roer moet om.

Lees verder
11 september
Wie was Hitler echt? Na Joachim Fest en Ian Kershaw doet Volker Ullrich in zijn tweedelige biografie een uiterst ambitieuze poging het grootste raadsel van de moderne geschiedenis te ontrafelen.

Lees verder
11 september
De nieuwe thriller van Jo Nesbo sleept u mee op een zoektocht naar de waarheid in een duistere wereld van geweld en corruptie, waar iedereen keuzes moet maken om te kunnen overleven.

Lees verder
10 september
Miljardendrama door hoogmoed en wanbeleid: De Vestia-affaire zette het voortbestaan van de sociale volkshuisvesting in Nederland op het spel. De uiteindelijke schade gaat richting de 3 miljard euro. Hoe kon het zover komen? Dit boek vertelt het hele verhaal.

Lees verder
5 september
Een schitterend opgebouwde misdaadroman in het spoor van Agatha Christie, Georges Simenon en andere grootheden op het gebied van goed geconstrueerde whodunits die de lezer uren op het randje van z'n stoel nagelen.

Lees verder
5 september
Een paradoxale zoektocht naar oprechtheid en onschuld, en onderzoekt het offer van de liefde in een tijd van egoïsme. Een romandebuut waarin de moderne moraal zo genadeloos op de pijnbank wordt gelegd; waarin liefde en haat, goed en kwaad, op zo'n schokkende wijze met elkaar worden verbonden.

Lees verder
5 september
Een ijzersterke roman over mannen met geld en mannen die de wet moeten handhaven, en wat er gebeurt als hun wegen elkaar kruisen. Met humor en een feilloos gevoel voor menselijke zwakheden laat Jannetje Koelewijn zien dat niets is wat het lijkt.

Lees verder
3 september
Na 'De tweeling' opnieuw een aangrijpend verhaal over de band tussen twee zussen: Tussen Noor en Eva Denekamp botert het niet. Noor vertelt Eva eindelijk het intieme geheim dat hun levens zou kunnen ontwrichten. Het is nu aan hen: willen ze voorgoed blijven steken in rancune of zelfmedelijden, of zal het de zussen lukken boven zichzelf uit te groeien?

Lees verder
30 augustus
Het boek bevat een bundeling van eerder verschenen brieven, journalistieke stukken, verhalen en essays. Hiermee is het oeuvre van deze monumentale schrijver nu compleet in een schitterende gebonden editie in Nederlandse vertaling.

Lees verder
29 augustus
Evenals 'Staal' is dit een sociaal bewogen roman die een genadeloos beeld geeft van de huidige crisistijd in Italië. Het is ook een liefdesgeschiedenis en een coming-of-ageroman over de onvergetelijke Marina en Andrea, die met vallen en opstaan hun dromen blijven najagen.

Lees verder
28 augustus
'Oude vrienden' is een ontroerende en geestige roman over de levenslange verbondenheid tussen twee vrienden en hun vrouwen, over zachte mannen en sterke vrouwen.

Lees verder
28 augustus
Het lijkt Sam Tahar aan niets te ontbreken: hij heeft een glanzende carrière bij een prestigieus advocatenkantoor in New York, veel geld, aandacht van de media en een goed huwelijk. Maar zijn succes berust op bedrog, dat ooit is begonnen met een leugentje.

Lees verder
26 augustus
De nieuwe roman van Dimitri Verhulst: Een schrijnend, prachtig verhaal, voortkomend uit de jaren die Dimitri Verhulst in een jeugdinstelling heeft doorgebracht. Een hommage aan beschadigd kind.

Lees verder
25 augustus
Dit boek beschrijft de periode waarin Poetin Rusland via massale propaganda op een oorlogstraject is gezet. Een oorlog voornamelijk tegen zichzelf. De Rus krijgt dagelijks ingepeperd dat zijn land uniek is, zijn geschiedenis, zijn cultuur en de Rus zelf. Poetin eist van de wereld die unieke status te erkennen.

Lees verder
25 augustus
Schrijver Adam Tooze kijkt naar de verschuivende machtsverhoudingen tijdens het interbellum. Van de slagvelden van Verdun in 1916 naar de financiële crisis in 1931, van Sjanghai naar Berlijn en van Sint-Petersburg naar Washington.

Lees verder
21 augustus
Wat is 'de stand van ons land'? Jan Schuurman Hess trok de wandelschoenen aan en liep twee jaar lang door Nederland. Onderweg sprak hij talloze mensen en noteerde de ergernissen en de dromen van jong en oud, rijk en arm, in de steden en op het platteland.

Lees verder
20 augustus
Allie Brosh heeft een unieke toon en het vermogen om complexe emoties te vangen in bedrieglijk eenvoudige illustraties.

Lees verder
19 augustus
Een boeiende blik op de naoorlogse Nederlandse literatuur. Even diepgravende als toegankelijke bespiegelingen over de betekenis en maatschappelijke invloed van de Nederlandstalige literatuur.

Lees verder
15 augustus
Met zintuiglijk proza weet James Carlos Blake een tot de verbeelding sprekende tijd en plaats, het Wilde Westen van Amerika, tot leven te brengen met buitengewone personages. Een wonderbaarlijk en woest verhaal van bloedwraak en avontuur in een vervlogen tijd.

Lees verder
14 augustus
In 'Van goede bedoelingen, de dingen die nooit voorbij gaan' becommentarieert politiek filosoof Paul Frissen de staat van Nederland. Niet te benauwd om heilige huisjes omver te werpen voorziet hij ontwikkelingen op terreinen van de overheid van scherp en origineel commentaar.

Lees verder
11 augustus
Eén van de meest complete én toegankelijke inleidingen in de kunstgeschiedenis. Ernst Gombrich weet verband te leggen tussen het werk van zeer verschillende kunstenaars. Daarbij weet de auteur als een ware meester(verteller) zijn liefde en enthousiasme voor kunst in heldere taal over te brengen.

Lees verder
3 augustus
De opzienbarende comeback van Hillary Clinton. Jonathan Allen en Amie Parnes schetsen een indringend en kritisch portret van Hillary Clinton: het echte verhaal van haar politieke comeback en de race om het presidentschap.

Lees verder
1 augustus
Maak een wandeling door de geschiedenis van Parijs aan de hand van twee families die elkaar op elk gebied beconcurreren. Zie de stad groeien tot de metropool van vandaag, door hun ogen.

Lees verder
30 juli
Op 17 oktober 2014 wordt, meer dan 70 jaar na het Duitse origineel, de allereerste Nederlandse vertaling van 'Joseph und seine Brüder' van Thomas Mann gepresenteerd. Reserveer het boek tot en met 30 september 2014 voor de intekenprijs!

Lees verder
23 juli
Nu in de bioscoop! De verfilming van de bestseller 'Een weeffout in onze sterren' van John Green. Tijdens een mysterieuze zoektocht naar de schrijver van hun lievelingsboek neemt het leven van Hazel en Gus een wending die zij niet hadden kunnen indenken.

Lees verder
17 juli
Het leven zit A.J. Fikry niet mee. Zijn vrouw is overleden, de omzet van zijn boekhandel daalt zienderogen, en nu is zijn kostbaarste bezit, een zeldzame dichtbundel, uit zijn woning ontvreemd. Als een mysterieus pakket in zijn boekhandel verschijnt, krijgt Fikry de kans om opnieuw te beginnen.

Lees verder
10 juli
Angela Merkel is de machtigste politicus in de Europese Unie. Haar woorden wegen zwaar. In dit boek beschrijft Wierd Duk het geheim van Merkels succes. En hij onderzoekt: is Angela Merkel, wel opgewassen tegen de machtshongerige Russische president Vladimir Poetin

Lees verder
4 juli
Het boek vertelt het verhaal van Hélène, een voorbeeldige echtgenote, een perfecte vrouw, geen vrouw voor overspel. Tot ze op een zomerse dag in een impulsieve bui ingaat op de avances van een vreemdeling. Hélène gaat tot het uiterste om de waarheid te verhullen.

Lees verder
3 juli
Bill Bryson vervlecht de eerste stappen van de Verenigde Staten naar volwassenheid tot één groot avonturenboek vol roekeloos optimisme en uitzinnige energie.

Lees verder
2 juli
Bedacht door filmregisseur J.J. Abrams en geschreven door Doug Dorst. Twee jonge studenten zijn gefascineerd door een oud boek - Schip van Theseus, van de illustere schrijver V.M. Straka. Langzaam wordt duidelijk dat Straka iets is overkomen en dat iemand probeert de twee onderzoekers het zwijgen op te leggen.

Lees verder
26 juni
De Franse schrijver Jérôme Ferrari won op 25 juni de Europese literatuurprijs 2014 samen met vertalers Jan Pieter van der Sterre en Reintje Ghoos voor 'De preek over de val van Rome'.

Lees verder
25 juni
Na het succes van de roman 'De afvallige' nu eindelijk weer leverbaar! Dag na dag vertelt Damis de mysterieuze Agathanassa over zijn omzwervingen met Apollonius. Maar wie is Agathanassa nu eigenlijk? En wie is de dwaas die schijnbaar doelloos door alle verhalen heen zwerft?

Lees verder
24 juni
Kees Fens, de belangrijkste en productiefste literaire criticus van na de oorlog. Wiel Kusters schetst een verrassend en ontroerend portret van de man die na zijn dood in de literaire wereld een leegte achterliet die niet meer gevuld werd.

Lees verder
19 juni
De vader van Alfie Summerfield gaat tijdens de Eerste Wereldoorlog op een zeer speciale, geheime missie, en de hele oorlog lang heeft Alfie geen idee waar zijn vader zou kunnen zijn. Hij besluit om op zijn eigen geheime missie te gaan: zijn vader terugbrengen naar hun huis op Damley Road.

Lees verder
17 juni
Dave Eggers schreef met 'Uw vaderen, waar zijn zij? En de profeten, leven zij voor eeuwig?' het universele verhaal van een man die zijn land probeert te begrijpen en nog maar één mogelijkheid ziet om antwoord te krijgen op zijn vragen.

Lees verder
13 juni
Gezien bij Nieuwsuur. Een betoverende historische roman van Jessie Burton geïnspireerd op het beroemde poppenhuis in het Rijksmuseum.

Lees verder
13 juni
Er zijn veel meer studenten dan in het verleden, wetenschap is internationaler en specialistischer geworden. Inmiddels zwelt ook de kritiek aan. De kwaliteit van het onderwijs laat in veel gevallen te wensen over. Academische vorming en taalbeheersing schieten tekort. Het wordt hoog tijd daarover kritisch na te denken!

Lees verder
13 juni
In zijn duizelingwekkende, experimentele stijl doet Joyce verslag van de coming of age van zijn alter ego Stephen Dedalus, een gevoelige en intelligente jongen die zich langzaam ontworstelt aan het verstikkende korset van kerk, familie en nationalisme. Bovenal is het een ode aan de grenzeloze verbeelding van de kunstenaar.

Lees verder
10 juni
Hillary Rodham Clinton doet in 'Cruciale keuzes' van binnenuit verslag over de crises, keuzes en catastrofes die ze heeft meegemaakt in de vier jaar waarin ze de zevenenzestigste minister van Buitenlandse Zaken van de Verenigde Staten is geweest en beschrijft hoe haar kijk op de toekomst daardoor is beïnvloed.

Lees verder
9 juni
De vier leden van het strijkkwartet zijn op verschillende manieren beschadigd door het leven, maar in de muziek vinden ze afleiding, troost, ja soms zelfs iets van verheffing. Aan dat alles lijkt ruw een einde te komen wanneer een repetitie op de woonboot van een van de leden met grof geweld verstoord wordt door een levensgevaarlijke indringer.

Lees verder
7 juni
'Kleine mechanieken' van Philippe Claudel is een bundel van dertien verhalen die zich afspelen in duistere en magisch-realistisch aandoende werelden, nu voor het eerst in het Nederlands vertaald.

Lees verder
3 juni
Hilary Mantel, de auteur van 'Wolff Hall', buigt zich over de Franse Revolutie in het tweede deel van 'Een veiliger oord': De eerste doden zijn gevallen, de Revolutie is begonnen. Eén ding is zeker, de krachten die het volk drijven zijn onomkeerbaar.

Lees verder
3 juni
Drie van de meest onwaarschijnlijke en fantastische helden die Stephen King ooit heeft gecreëerd, proberen een eenzame moordenaar te stoppen die eropuit is om duizenden mensen op te blazen. Het gevolg is een bloedstollende race tegen de klok met vele levens op het spel.

Lees verder
30 mei
Tijdens de Avond van het Spannende Boek heeft Donald Nolet met zijn boek 'Versleuteld' de Gouden Strop 2014 én de Schaduwprijs, voor het beste debuut, gewonnen! Met deze prijs mag Nolet zich schrijver van het beste Nederlandstalige Spannende Boek noemen.

Lees verder
27 mei
George Packer ging praten met Amerikanen uit alle geledingen van de samenleving omdat hij wilde weten wat de crisis nou écht betekent. Het resultaat is een portret van een gescheurd land, met dertig jaar recente geschiedenis.

Lees verder
27 mei
Voor dit bijzondere boek maakte Das Magazin een selectie van de tien beste jonge schrijvers van dit moment. Kortweg: De Tien. Het zijn de auteurs uit Nederland en Vlaanderen die het gezicht zullen vormen van de literatuur van morgen.

Lees verder
27 mei
De favoriete schrijver van veel auteurs: De herontdekte klassiekers van John Fante zijn opnieuw uitgegeven door uitgeverij Meulenhoff in gebonden editie!

Lees verder
23 mei
Het oeuvre van Hella S. Haasse (1918-2011) is groots, omvangrijk en enorm gevarieerd. Het boek is niet alleen een rijk overzicht van een monumentaal oeuvre, maar ook een persoonlijk portret van een van de grootste auteurs uit de Nederlandstalige literatuur.

Lees verder
22 mei
De Bijbel is een fascinerend boek. Onze cultuur is ondenkbaar zonder het heilige boek van de joden en de christenen. Maar wie niet gelovig is, leest het niet. En dat is jammer, want het bevat een aantal van de allermooiste verhalen uit de wereldliteratuur. Guus Kuijer vertelt ze na voor ongelovigen (en gelovigen).

Lees verder
20 mei
Op zoek naar het verhaal achter een familiedrama verliest NOS-verslaggeefster Pauline Broekema zich in het archief van haar grootvader. Niet alleen een familie, maar een heel tijdperk komt tot leven.

Lees verder
16 mei
Eurocommissaris Neelie Kroes; Wie is deze bewindsvrouw die nooit bang was om de gebaande paden te verlaten? Wat is het geheim van haar succes? Familie, vriend, vijand en Neelie zelf vertellen over haar leven.

Lees verder
16 mei
Het verhaal van Herman Wijffels. Achter zijn verhaal duikt soms een onthutsend beeld op van de Nederlandse politiek en de internationale bankenwereld. Hoe lastig de uitdaging ook was, bijna altijd bereikte hij consensus, mede dankzij zijn overtuigende en inspirerende manier van leidinggeven.

Lees verder
15 mei
Veel besproken in de media. Het boek vertelt over de geschiedenis van het forensisch DNA-onderzoek in Nederland aan de hand van 25 spraakmakende zaken.

Lees verder
14 mei
Ilja Leonard Pfeijffer heeft de Libris Literatuur Prijs 2014 gewonnen met zijn boek 'La Superba'. De jury roemt de roman vanwege de universele zeggingskracht.

Lees verder
13 mei
Besproken in de media. Glenn Greenwald ontmoet in mei 2013 zijn anonieme bron, de 29-jarige nsa-systeembeheerder Edward Snowden. Zijn onthullingen over het misbruik van gegevens behoren tot het meest explosieve en omvangrijke nieuws in de recente geschiedenis en leidden wereldwijd tot een hevig debat over nationale veiligheid en privacy van burgers.

Lees verder
13 mei
De derde thriller van Deon Meyer met in de hoofdrol Bennie Griessel, bekend van '13 uur' (Thriller van het jaar 2012) en '7 dagen'. In een luxe gastenverblijf in Franschhoek is een bloedbad aangericht. Bennie Griessel is een van de eerste aanwezigen ter plekke.

Lees verder
13 mei
Besproken bij Pauw en Witteman. Auteurs Esther Verhoef en Daniëlle Hermans interviewden tientallen slachtoffers van seksueel misbruik en fysiek en psychisch geweld door nonnen binnen de Rooms-Katholieke Kerk.

Lees verder
8 mei
De nieuwe roman van Nico Dijkshoorn vertelt het verhaal van de vrouwen van Wim. Zij praten graag over hem. Over de wilde nachten. Over het verdriet. En zijn jeugdliefde Vera? Als alles te laat is, zoekt zij hem op.

Lees verder
2 mei
Het gaat niet goed met ons Europa. De romantische invulling van eurofielen ten spijt, is Europa boven alles een economisch project dat veel welvaart heeft gebracht, maar struikelt over zijn politieke ambities.

Lees verder
2 mei
Politici en financiële bestuurders kunnen het zich natuurlijk niet permitteren om te beweren dat het einde van de euro nabij is. Maar de euro valt niet te redden, is de stellige overtuiging van econoom Arjo Klamer.

Lees verder
24 april
Gisteravond zijn in Amsterdam de winnaars van de Dioraphte Jongerenliteratuur Prijs 2014 bekend gemaakt. De volgende boeken vielen in de prijzen: 'Tilt' van Michiel Stroink, 'De verticale man' van Davide Longo en 'Zeven pogingen om een geliefde te wekken' van Ineke Riem.

Lees verder
18 april
'Zakendoen in de nieuwe economie' van Marga Hoek is op 17 april uitgeroepen tot het Managementboek van het Jaar 2014. Het boek geeft antwoord op de vraag: Hoe verdien je als ondernemer je geld in een nieuwe duurzame economie?

Lees verder
27 januari
Betaal vanaf nu uw bestellingen met de boekenbon! Het is mogelijk om uw bestelling met meerdere boekenbonnen te betalen.

Lees verder
16 oktober
Het boek 'Gijp' van journalist Michel van Egmond is de winnaar van de NS Publieksprijs 2013!

Lees verder
10 oktober
In de middag van donderdag 10 oktober maakte de Zweedse Academie in Stockholm bekend de Nobelprijs voor de Literatuur dit jaar uit te reiken aan Alice Munro, "als grootmeesteres van het korte verhaal".

Lees verder
11 juli
De Indische schrijfster Paula Gomes is in de nacht van maandag op dinsdag overleden. Paula wordt in besloten kring begraven. In 1975 brak ze door met haar boek 'Sudah, laat maar', waarin haar kampervaringen tijdens de oorlog in Nederlands-Indië centraal staan.

Lees verder
20 juni
Geronimo Stilton en Manon Sikkel ontvingen gisteren de Prijs van de Nederlandse Kinderjury 2013 uit de handen van de Senaatsleden van de Nederlandse Kinderjury.

Lees verder
24 november
De koning als klant & de klant als koning

Lees verder
25 augustus
177 jaar boekhandel, veilinghuis, uitgeverij en literair leven in Den Haag.

Lees verder