Deze website maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.X sluit
Uitgebreid zoeken
16 april
Wat is er toch mis met de Partij van de Arbeid? Al meer dan een kwarteeuw lijkt de Nederlandse sociaaldemocratie in crisis te verkeren. Politiek journalist Thijs Niemantsverdriet beschrijft aan de hand van goed ingevoerde bronnen de woelige partijgeschiedenis van de afgelopen vijfentwintig jaar.

Lees verder
16 april
Willem Middelkoop beschrijft de historie en problemen van ons huidige financiële systeem en onthult hoe we voor 2020 zullen overgaan naar een nieuw systeem. Goud heeft als enige valuta de afgelopen eeuwen haar koopkracht behouden. Bankiers proberen de vlucht naar goud al tientallen jaren af te remmen maar lijken deze War on Gold nu te verliezen.

Lees verder
11 april
Sinds de Eurocrisis lijkt Duitsland een nieuwe, leidende rol op zich te nemen. Wat houdt dit in voor Europa en kan en wil Duitsland dit wel? Duitsland als probleem en als oplossing voor Europa - Marnix Krop schetst een cruciaal spel dat zich afspeelt in het hart van ons continent.

Lees verder
11 april
In de volkomen authentieke traditie van mythes, legendes en geschiedschrijving die Friesland eigen is, speelt Winsemius een spel met de feiten en roept een magische, verloren wereld op. Het resultaat: een reis door het roemruchte verleden die uitkomt in het huidige Friesland en zicht biedt op de toekomst.

Lees verder
4 april
Gezien bij DWDD: 'Flash Boys' is about a small group of Wall Street guys who figure out that the U.S. stock market has been rigged for the benefit of insiders and that, post–financial crisis, the markets have become not more free but less, and more controlled by the big Wall Street banks.

Lees verder
3 april
2014 is een sleuteljaar voor Europa. Er moet vooruitgekeken worden. In 'Waagstuk Europa' onderneemt Mathieu Segers die zoektocht naar het heden, het verleden en de toekomst van Europa.

Lees verder
2 april
Hoe de eurocrisis kan worden opgelost en waarom dat niet gebeurt: David Marsh waarschuwt dat de eurozone door de huidige complicaties niet kan overleven. Hij stelt een tienstappenplan voor om de euro op lange termijn te versterken.

Lees verder
31 maart
In 'Het streven' beschrijft Hans den Hartog Jager de worsteling van de hedendaagse kunst met de bijna ongelimiteerde vrijheid die ze in het midden van de negentiende eeuw verwierf: Kan hedendaagse kunst de wereld verbeteren?

Lees verder
28 maart
Terwijl het romantische levensgevoel in de jaren zestig nog beperkt bleef tot een subcultuur die in opstand kwam tegen de gevestigde orde, heeft het zich in de laatste decennia ontwikkeld tot de mainstream van de samenleving. Het ideaal van authenticiteit, 'jezelf zijn', is voor veel mensen een vervanging voor religie.

Lees verder
27 maart
De opmerkelijke geschiedenis van Oekraïne. Het sinds 1991 onafhankelijke Oekraïne heet, letterlijk vertaald, 'Grensland'. Eeuwenlang lag het in de schokzone van de grote mogendheden van Oost-Europa.

Lees verder
26 maart
Het boekverkoperspanel van De Wereld Draait Door heeft het boek 'Twee wegen' van de Noorse schrijver Per Petterson uitgekozen tot Boek van de Maand!

Lees verder
26 maart
Via uit het leven gegrepen anekdotes en kritische observaties schetst Descheemaecker een onverbloemd beeld van een van de grootste Belgische overheidsinstellingen NMBS. Hoe verliepen de Fyra- en Diabolosoaps achter de schermen? (Item bij Nieuwsuur)

Lees verder
26 maart
Billy Crystal en miljoenen babyboomers hebben dit keerpunt in hun leven bereikt of zullen het binnenkort bereiken. Vol humor en mededogen beschrijft Crystal de absurditeiten en uitdagingen van het ouder worden aan de hand van de meest sprekende gebeurtenissen uit zijn eigen, memorabele leven.

Lees verder
23 maart
Edgard Demont keert gewond en gehavend uit de Eerste Wereldoorlog terug naar een vaderland dat nooit meer hetzelfde zal zijn. Zijn bespiegelingen schetsen het zelfportret van een man die voor de geschiedenis wil wegkruipen in de liefde en in het verlangen, waarvan hij de glorie bezingt en de broosheid beseft.

Lees verder
21 maart
Op 24 en 25 maart 2014 was Den Haag gastheer van de Nuclear Security Summit (NSS). Alle denkbare veiligheidsmaatregelen worden genomen. Myrthe - een werkende Haagse moeder - kent de risico's van binnenuit. In de aanloop naar de top beseft ze dat ze haar roerige verleden niet langer geheim kan houden.

Lees verder
21 maart
De freelance boswachter, bekend van De Wereld Draait Door, weet met zijn levendige manier van vertellen de natuur dichtbij te brengen. Zijn enthousiaste en originele verhalen verrassen niet alleen de beginnende natuurliefhebber, maar zelfs de meest ervaren natuurvorser.

Lees verder
21 maart
Dit is het thrillerdebuut van Klaas de Vries, lid van de Eerste Kamer. Het opent met de vondst van een mensenhoofd op het graf van de vermaarde componist Igor Stravinsky in Venetië. Kort daarna wordt op een camping in de buurt ook de romp van het lichaam ontdekt. De vermoorde persoon blijkt een Nederlandse concertpianist te zijn.

Lees verder
19 maart
Gaandeweg zijn reizen door Congo komt de gepromoveerde ontwikkelingsdeskundige Koch erachter dat wat hij als internationale samenwerking ziet, Congolezen als internationale tegenwerking zien. Met dit persoonlijke en positieve relaas wakkert hij het debat aan over wat wij aan dit grote menselijke drama kunnen en moeten doen.

Lees verder
18 maart
Willem Drees verzocht politicoloog Hans Daalder in 1973 persoonlijk om zijn biografie te schrijven. Tussen 2003 en 2006 verschenen de eerste drie delen evenals Drees en Soestdijk. Dit is het laatste deel van de biografie 'Premier en elder statesman': 'De jaren 1948 – 1988'.

Lees verder
14 maart
Martha Nussbaum is een van 's werelds invloedrijkste politieke denkers. In haar nieuwe boek voegt zij haar belangrijkste gedachtegoed de filosofie van emoties en de theorie van sociale rechtvaardigheid samen tot een pleidooi voor meer empathie in het politieke denken.

Lees verder
12 maart
In de 13e eeuw schrijft monnik Julianus een kroniek over de bestorming van de kathaarse burcht Monségur. Een nakomeling van de kathaarse graaf pleegt in de 21ste eeuw een aanslag op de katholieke kerk om de wraakvoorspelling in de kroniek in te lossen. Een speciale eenheid van de Europese geheime dienst krijgt lucht van de zaak, een wedloop met de tijd begint.

Lees verder
11 maart
Uit de memoires van Herbjorg Maria Bjornsson, een tegendraads meesterwerk vol IJslandse geestigheid.

Lees verder
11 maart
Sinds begin oktober 2008 schuiven economen, bankiers, toezichthouders, politici en journalisten enkele malen per jaar met elkaar om de tafel om eens vrijuit van gedachten te wisselen over de crisis. Lees een weerslag van de openhartige discussies met het mes op tafel, en daarmee een uniek inkijkje in de diversiteit aan de top van financieel-economisch Nederland.

Lees verder
7 maart
Het beste uit: 'Hier is ... Adriaan van Dis'. Een selectie van twaalf bijzondere schrijversgesprekken van het praatprogramma waarin Adriaan van Dis beroemde buitenlandse en Nederlandse schrijvers ontving.

Lees verder
7 maart
Een jonge Ivoriaanse vrouw, Fatou, is gevlucht voor de armoede en heeft de ene vernedering na de andere ondergaan om nu, als huishoudster bij de Pakistaanse familie Derawal, te ondervinden dat zelfs een gegoede omgeving haar bestaan niet minder ontluisterend maakt.

Lees verder
6 maart
De parallelle geschiedenis van twee mannen: de ordelijke en vriendelijke Felícito Yanaqué, een kleine ondernemer die wordt gechanteerd; en Ismael Carrera, een succesvolle zakenman, die op een verrassende manier wraak neemt op zijn twee luie zoons die hun vader liever dood zien. Beide zijn op hun eigen manier bescheiden rebellen die hun lot in eigen hand willen nemen.

Lees verder
6 maart
Juliet Macur beschrijft hoe Lance Armstrong jarenlang iedereen wist te misleiden, met de welwillende hulp van trainers, artsen en sportofficials. Een reconstructie van de ondergang van een wielerheld.

Lees verder
6 maart
Een speurtocht door geheim Nederland. Dit boek laat zien waar en hoe in Nederland in de twintigste eeuw werd gespioneerd; hoe spionage- en contraspionage-diensten tewerk gingen en elkaar bestreden, met meer of minder succes.

Lees verder
5 maart
In 'Stil de tijd' noemde Joke J. Hermsen stilte, rust, traagheid en verveling voorwaarden voor werkelijke creativiteit en helder nadenken. Maar wat gebeurt er na de rust? Daarover gaat deze nieuwe filosofische bundel, een noodzakelijke opvolger.

Lees verder
4 maart
Het is 1866, en Walter Moody is naar Nieuw-Zeeland gekomen om z'n geluk te beproeven. In 'Al wat schittert' schept Eleanor Catton een prachtige wereld, bevolkt door avonturiers, waarzeggers en goudzoekers. Met dit boek won zij The Man Booker Prize in 2013!

Lees verder
28 februari
Met het voltooien van de requiemroman 'Tonio' had A.F.Th. van der Heijden nog lang niet alles gezegd. Interviews en vragen beantwoordde hij schriftelijk. Die artikelen groeiden uit tot de zorgvuldig gecomponeerde ontstaansgeschiedenis van 'Tonio' en de overlevingsstrategieën van de achtergebleven ouders.

Lees verder
28 februari
In de nieuwe roman van Heerma van Voss zijn liefde, verbeelding en macht de inzet van een gevaarlijk spel. Hoofdpersonen zijn een man die Marlon Brando heet, de oude Vrijdag en het meisje Penny Lane.

Lees verder
27 februari
Het boekverkoperspanel van De Wereld Draait Door heeft het boek 'Meester Mitraillette' van Jan Vantoortelboom uitgekozen tot Boek van de Maand!

Lees verder
25 februari
Schrijver, sportjournalist, radio- en televisiemaker Hugo Borst heeft al vijfendertig jaar een haat-liefdeverhouding met Louis van Gaal. Hoe komt het dat die oud-middenvelder van Sparta hem sinds zijn zestiende zo bezighoudt? In 'O, Louis' waagt hij zich aan een scherpe analyse van onze bondscoach.

Lees verder
21 februari
Één van de grote klassiekers van de twintigste eeuw; niet alleen omdat het op rauwe wijze de gevolgen van alcoholisme laat zien, maar tegelijkertijd een onvergetelijke parabel is over de menselijke conditie.

Lees verder
20 februari
Het boek over de grootste goudroof uit de Nederlandse geschiedenis leidt zelfs tot Kamervragen. Het CDA heeft vragen over het Nederlands oorlogsgoud dat door de Zwitserse banken nooit is teruggegeven.

Lees verder
19 februari
Poep is een prachtig, veelzijdig onderwerp dat zowel vanuit de biologie en het milieu als vanuit de geschiedenis en de kunsten benaderd kan worden. Het vergt alleen wel de blik van Midas Dekkers, die als geen ander in staat is om van het onwaarschijnlijkste materiaal boeken te maken die aan het denken zetten en aan het lachen maken.

Lees verder
19 februari
In navolging van 'Het Bali van Bloem' is het boek 'Het Java van Bloem' verschenen. Familierecepten, een keur aan schitterende foto's en de persoonlijke invalshoek van Marion Bloem en haar man Ivan Wolffers maken dit boek tot een feestelijke zoektocht en een onorthodoxe gids.

Lees verder
17 februari
Een uitgezonden militair vertelt over de schaduw die de oorlog over zijn leven werpt: Militair verpleegkundige Niels Veldhuizen rijdt op een bermbom in Afghanistan. Terug in Nederland vindt hij geen rust. Veldhuizen leidt aan een Post Traumatisch Stress Syndroom.

Lees verder
14 februari
Blijft in 'Mevrouw Gigengack' de heldin dicht bij huis en exploreert ze daar eigenheimse eigenaardigheden, deel 2 brengt haar buitengaats om in de spiegel van de ander zichzelf te leren kennen.

Lees verder
13 februari
J.J. Voskuil liet een omvangrijk en belangrijk oeuvre na. Na zijn dood in 2008 besloot zijn vrouw Lousje ongepubliceerde brisante manuscripten te laten uitgeven. 'Ik ben ik niet' is een derde postume Voskuil.

Lees verder
13 februari
Van de auteur van 'Religie voor atheïsten' nu een gebruiksaanwijzing voor wat het nieuws met ons doet: bij de afgunst en de ontzetting, de opwinding en de frustratie; bij alles wat we te horen krijgen, bij alles wat we liever niet hadden geweten.

Lees verder
12 februari
Veel besproken in de media: De biografie over Gerard Heineken van Annejet van der Zijl. De schrijfster onthult in haar boek een familiegeheim, want biermagnaat Freddy was eigenlijk geen Heineken.

Lees verder
12 februari
Openhartige en spraakmakende biografie van Robert Moszkowicz over het roemruchte juristengeslacht Moszkowicz, het faillissement van zijn kantoor, zijn vier echtgenotes en dertien kinderen (waarvan er vier zijn overleden) en zijn strijd tegen een heroïneverslaving.

Lees verder
11 februari
In 'De atlas van afgelegen eilanden' neemt Judith Schalansky ons mee naar vijftig afgelegen oorden van Tristan da Cunha tot het atol Clipperton, van Christmaseiland tot Paaseiland en vertelt ze grenzeloos absurde verhalen, zoals alleen de werkelijkheid die kan bedenken.

Lees verder
9 februari
Het spannende verhaal van de opmerkelijkste klokkenluider aller tijden. Minutieus laat auteur Luke Harding de stappen zien die Edward Snowden zette om de informatie die hij heeft verzameld met de wereld te delen - vermoedelijk gaf hij 50.000 tot 200.000 documenten aan journalisten door.

Lees verder
5 februari
Ter gelegenheid van de prijstoekenning van de P.C. Hooftprijs 2014 maakte Willem Jan Otten een keuze uit eigen werk in 'Een ridder van de Engelse drop'. Het biedt een staalkaart van zijn kunnen en talenten aan de hand van talloze onderwerpen.

Lees verder
29 januari
Het boekverkoperspanel van De Wereld Draait Door heeft het boek 'De waarheid over de zaak Harry Quebert' van Joël Dicker uitgekozen tot Boek van de Maand!

Lees verder
28 januari
Opnieuw uitgegeven op aanraden van Charlotte Mutsaers: In 1982 maken Julio Cortázar en zijn vrouw Carol Dunlop in een rood Volkswagenbusje een reis met twee simpele regels: bezoek alle 65 parkeerplaatsen tussen Parijs en Marseille (elke dag twee) en verlaat de snelweg geen enkele maal.

Lees verder
27 januari
Betaal vanaf nu uw bestellingen met de boekenbon! Het is mogelijk om uw bestelling met meerdere boekenbonnen te betalen.

Lees verder
23 januari
In februari van 2014 worden de Olympische Winterspelen in Sotsji gehouden, aan de voet van de Kaukasus. Maar wat weten we eigenlijk van deze streek? Wie leven daar precies? Jelle Brandt Corstius is uw gids in dit wonderlijke gebied.

Lees verder
22 januari
Na ABN Amro wordt in 2013 SNS Reaal genationaliseerd. Kosten voor de belastingbetaler: 3,7 miljard euro. Oorzaak: de crisis. Maar is dat het echte verhaal?

Lees verder
20 januari
Een nieuwe selectie uit het omvangrijke essayistische werk van de bekende Leidse historicus H.L. Wesseling. De hier bijeengebrachte artikelen, voordrachten en beschouwingen beslaan een breed terrein. Naast politieke zaken komen ook andere actuele onderwerpen aan de orde.

Lees verder
15 januari
Een broeierig schimmenspel tussen twee mensen die tot elkaar zijn veroordeeld. De een leeft in hotels, de ander in vreemdelingenkampen. Allebei proberen ze het beste uit hun leven te halen, en allebei weten ze dat een van hen gaat verliezen.

Lees verder
14 januari
De nieuwe roman van Kristien Hemmerechts. Het boek is gebaseerd op het leven van Michelle Martin, de ex-vrouw van Dutroux. Al voor verschijnen is er veel commotie in de media. 'De vrouw die de honden eten gaf' is géén apologie, maar een poging om de gruwelijke gebeurtenissen te reconstrueren.

Lees verder
14 januari
Schrijver Amin Maalouf is tijdens het Writers Unlimited Winternachten Festival in Den Haag de eregast. Maalouf schreef 'De ontheemden', een roman over een groepje vrienden die hun Arabische geboorteland verlieten.

Lees verder
13 januari
Van de auteur van de Stockholm-trilogie: De verhalen in 'Snoeihard' van Jens Lapidus zijn tragisch, meeslepend, maar ook geestig en spelen zich af in een schimmige wereld vol grote ego's, te veel wapens en een onstilbare honger naar snel geld.

Lees verder
9 januari
Veel besproken in de media: hét boek over hét onderwerp van de 21ste eeuw. Het belicht onze levensloop van alle kanten - van biologie en geneeskunde tot zorg en maatschappij.

Lees verder
31 december
De nieuwe roman 'De woongroep' van Franca Treur, auteur van de bestseller 'Dorsvloer vol confetti', is verschenen. Een roman over jonge, hoogopgeleide stadsbewoners: Ego's en zwervers, helden en heiligen, uitvreters en mannenverslindsters - allemaal zijn ze op eigen wijze op zoek naar iets wat groter is dan zijzelf.

Lees verder
20 december
Op 9 januari 2014 is het precies 550 jaar geleden dat de Staten-Generaal voor het eerst bijeenkwamen. In 'De Staten-Generaal' beschrijft Van Cruyningen op toegankelijke wijze de geschiedenis van het Nederlandse parlement tot nu.

Lees verder
19 december
Joseph Vogl rekent af met het idee dat het er rationeel toegaat op de beurs. Van het idee dat het vanzelf goed komt als we alles aan de markt overlaten, blijft niets meer over. Het boek is daarmee een frontale aanval op de economische wetenschap.

Lees verder
17 december
Een onthullend relaas van één van de grootste drama's in de Nederlandse financiële sector sinds de crisis: Verslikte SNS Reaal zich in slecht vastgoed of in te veel overnames in te korte tijd? Had de Nederlandsche Bank de regie wel in handen? Waarom heeft het ministerie van Financiën de SNS-top zo lang in een onmogelijke oplossing laten geloven?

Lees verder
16 december
Na een gevangenschap van ongeveer een half jaar in Jemen kwamen journaliste Judith Spiegel en haar man Boudewijn Berendsen begin december vrij. Judith Spiegel schreef het boek 'Een hoofddoek tegen kogels'.

Lees verder
10 december
Bevat 15 inspirerende levenslessen van Nelson Mandela over moed, leidinggeven, zelfvertrouwen, omgaan met je rivalen, besluitvaardigheid en de liefde. Het bevat persoonlijk ervaringen, in de politiek en in zijn huwelijk.

Lees verder
6 december
Een persoonlijke reis van Mandela’s eerste politieke bewustwording tot zijn betoverende rol op het toneel van de wereldpolitiek. Het boek verhaalt over een heldhaftig leven aan het front van het gevecht voor vrijheid en gerechtigheid.

Lees verder
4 december
Dit is het boek dat historicus Simon Schama altijd al heeft willen schrijven: Possibly the greatest story ever told, een grootse geschiedenis van het Joodse volk in de geschiedenis van de wereld.

Lees verder
3 december
De opvolger van het succesvolle debuut 'De 100-jarige man die uit het raam klom en verdween'! Een nieuw verhaal van Jonas Jonasson waarin de verwikkelingen elkaar in hoog tempo opvolgen.

Lees verder
30 november
In 2013 bestaat de Nederlandse monarchie tweehonderd jaar. Jeroen Koch, Jeroen van Zanten en Dik van der Meulen, drie historici van naam, kregen als eersten volledige inzage in alle Willem I, II en III-archieven van het Koninklijk Huis.

Lees verder
29 november
'Bad Boy' is het verhaal van Amir Salim, een schuchtere jongeman uit een volkswijk die transformeert tot een van de meest gevreesde en geroemde kickboksers aller tijden.

Lees verder
27 november
Willem Otterspeer voert zijn lezers langs de belangrijkste episoden uit de eerste helft van het leven van W.F. Hermans: zijn vroege jeugd, zijn schooltijd, de oorlog, de eerste schreden in de literatuur, zijn liefdesleven, zijn reizen naar Canada, Spanje en Parijs.

Lees verder
27 november
De nieuwe roman van Dave Eggers: 'De cirkel' is een intelligente, geestige en spannende roman die vragen oproept over ons geheugen, onze geschiedenis, privacy, democratie en de grenzen aan onze kennis van de wereld.

Lees verder
25 november
Nieuw! De westernroman 'Butcher's crossing' van de Amerikaanse schrijver John Williams (1922-1994), auteur van de bestseller 'Stoner'.

Lees verder
22 november
De ongecensureerde stem van jong China, voor het eerst vertaald in het Nederlands. Han Han biedt de lezer een fascinerende trip door de moderne Chinese cultuur. Een boek voor iedereen die China van binnenuit wil leren kennen.

Lees verder
22 november
Dit is het verhaal over de opbouw van de VVD door professor Oud, over de gloriejaren van Hans Wiegel, de problemen die Ed Nijpels op zijn bord kreeg, de triomfen van Frits Bolkestein en de wederopbouw door Mark Rutte na de magere jaren die volgden op de moord op Pim Fortuyn.

Lees verder
21 november
Was koningin Emma een liberaal georiënteerde vrouw die met 'public relations' het Nederlandse koningschap populair wilde maken? Archiefstukken uit het door haar gerevitaliseerde Koninklijk Huisarchief en andere archieven in binnen- en buiten- land vertellen een ander verhaal.

Lees verder
16 oktober
Het boek 'Gijp' van journalist Michel van Egmond is de winnaar van de NS Publieksprijs 2013!

Lees verder
10 oktober
In de middag van donderdag 10 oktober maakte de Zweedse Academie in Stockholm bekend de Nobelprijs voor de Literatuur dit jaar uit te reiken aan Alice Munro, "als grootmeesteres van het korte verhaal".

Lees verder
11 juli
De Indische schrijfster Paula Gomes is in de nacht van maandag op dinsdag overleden. Paula wordt in besloten kring begraven. In 1975 brak ze door met haar boek 'Sudah, laat maar', waarin haar kampervaringen tijdens de oorlog in Nederlands-Indië centraal staan.

Lees verder
20 juni
Geronimo Stilton en Manon Sikkel ontvingen gisteren de Prijs van de Nederlandse Kinderjury 2013 uit de handen van de Senaatsleden van de Nederlandse Kinderjury.

Lees verder
31 mei
Berg ontving gisteravond de prijs voor het beste Nederlandstalige spannende boek voor zijn thriller 'Nacht in Parijs'. ‘Berg koppelt een sterk en geloofwaardig plot aan actuele maatschappelijke thema’s', aldus de jury.

Lees verder
30 mei
'Een broze waarheid' van John le Carré is door Vrij Nederland uitgekozen tot Thriller van het Jaar 2013! In de spionageroman keert Le Carré terug naar de hem zo vertrouwde wereld van de Britse geheime dienst.

Lees verder
7 mei
De winnaar werd gisteravond in het Amstelhotel bekend gemaakt. Voor het boek 'Dit zijn de namen', had de jury de meest lovende woorden: "de stilistische bravoure, de filosofische diepgang, de aforistische kracht, de hecht getimmerde compositie en de originele beeldenpracht".

Lees verder
23 april
Op verzoek van de Stichting CPNB zal Tommy Wieringa het Boekenweekgeschenk 2014 schrijven. Het thema van de 79ste Boekenweek is "Reizen".

Lees verder
19 april
'Leren samenwerken tussen organisaties' van Wilfrid Opheij en Edwin Kaats; De jury noemt het een boek dat een compleet overzicht geeft van een belangrijk onderwerp en in de toekomst bekend zal staan als hét handboek.

Lees verder
24 november
De koning als klant & de klant als koning

Lees verder
25 augustus
177 jaar boekhandel, veilinghuis, uitgeverij en literair leven in Den Haag.

Lees verder