Deze website maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.X sluit
Uitgebreid zoeken
3 juli
Een rijke verzameling stukken van Nico Dijkshoorn – grappig, ongemakkelijk, vervreemdend, maar vaak ook doodgewoon en meestal ontroerend.

Lees verder
2 juli
Historicus Diederik Smit laat zien hoe het oude machtscentrum van de Republiek zich in de voorbije tweehonderd jaar als toneel van de politiek kon handhaven en uiteindelijk uitgroeide tot een van de bekendste plekken in het land.

Lees verder
2 juli
Nu, twintig jaar na de val, brengt Frank Westerman in 'De slag om Srebrenica' zijn meest tijdloze en onthullende Balkan-reportages bijeen. In een actueel nawoord gaat hij in op de kras op de volksziel die Srebrenica voor Nederland vandaag de dag is.

Lees verder
2 juli
Dit monumentale werk beschrijft de complexe activiteiten van de krijgsmacht in de overzeese gebieden in 1595-1814. Na het succesvolle boek over de Tachtigjarige Oorlog is dit het tweede deel in de reeks Militaire Geschiedenis van Nederland.

Lees verder
1 juli
Twintig jaar geleden viel de enclave Srebrenica’ die door de VN tot ‘veilig gebied’ was verklaard. Joris Voorhoeve was destijds minister van Defensie en hij gaat in dit boek de pijnlijkste vragen, ook voor hemzelf, niet uit de weg.

Lees verder
26 juni
Op basis van o.a. niet eerder onderzochte privéarchieven en recent opgedoken brieven van Juliana wordt een nieuw licht geworpen op '1956'. Het maakt duidelijk hoe groot het offer was dat de koningin bracht voor haar huwelijk én de monarchie.

Lees verder
25 juni
Mazzucato laat zien hoe belangrijk een investerende en innoverende overheid is; onontbeerlijk voor slimme en duurzame groei. Het boek levert een belangrijke bijdrage aan het denken over de economie in de 21e eeuw.

Lees verder
18 juni
De nieuwe Karin Slaughter. Slaughter bekroont haar werk met een duistere thriller over onvoorwaardelijke trouw en de kracht van zusterliefde.

Lees verder
18 juni
Hoogleraar filosofie en esthetica Peter Sloterdijk (1947) ontwikkelt een opzienbarende kritiek op de vrijheidsdrang van de moderne mens en schetst een meeslepend, maar diepzwart portret.

Lees verder
18 juni
Remco Campert beziet zichzelf als een lege kartonnen doos. De toon is vaak melancholiek, maar even vaak vol humor.

Lees verder
18 juni
Dit kleinood bevat een weelde aan verhalen over de beroemde Galatabrug van Istanbul. Mak beschrijft het hedendaags Turkije en de veranderende relatie met de rest van Europa en hij verweeft de lange geschiedenis van de brug met de levensverhalen van de mensen die dagelijks op de brug te vinden zijn.

Lees verder
17 juni
De zeer toegankelijke en compacte biografie over Stalin concentreert zich op zes sleutelperiodes en zit vol nieuwe inzichten. Dé Stalinbiografie voor het komende decennium.

Lees verder
17 juni
Over de hoogte- en dieptepunten van modern museumbezoek. Een geestig en persoonlijk boek over ergernis en extase in kleine en grote musea, in eigen land en ver van huis.

Lees verder
17 juni
'Verraad' is het criminele levensverhaal van Willem Holleeder (1958) na de misdaad die van hem een bekende Nederlander maakte: de ontvoering van Freddy Heineken.

Lees verder
15 juni
Op 18 juni 2015 is het tweehonderd jaar geleden dat Napoleon zijn Waterloo vond. Ook Belgen en Nederlanders vochten mee en hun aandeel was belangrijker dan men vaak denkt. In dit rijk geïllustreerde boek wordt hun verhaal verteld.

Lees verder
12 juni
Yanis Varoufakis, de Griekse minister van Financiën die Europa in rep en roer bracht, vertelt hoe economie de wereld kan veranderen.

Lees verder
1 juni
Het vervolg op 'Mr. Mercedes': Een meesterlijke, gruwelijk spannende thriller over een lezer wiens obsessie voor een schrijver veel te ver gaat. Met in de hoofdrol het trio onwaarschijnlijke en zegevierende helden dat Stephen King introduceerde in 'Mr. Mercedes'.

Lees verder
31 mei
Michel Krielaars heeft met zijn boek 'Het brilletje van Tsjechov’ de Bob den Uyl Prijs gewonnen voor het beste Nederlandstalige reisboek van het afgelopen kalenderjaar.

Lees verder
29 mei
De Vlaming Jo Claes heeft met zijn boek 'De Mythe van Methusalem' De Gouden Strop gewonnen voor het beste Nederlandstalige spannende boek van het jaar 2015. De prijs werd uitgereikt aan de vooravond van de Maand van het Spannende Boek.

Lees verder
28 mei
Alma is tien jaar oud als ze in 1939 naar familie in de Verenigde Staten wordt gestuurd. Haar vriendje Ishimei, de zoon van een Amerikaans-Japans echtpaar, wordt Alma's grote liefde, maar zij trouwt met haar achterneef Nathaniel. Toch blijven hun levens met elkaar verbonden, want zij delen een afschuwelijk geheim. Alma's kleinzoon Seth weet dit te ontrafelen.

Lees verder
28 mei
Thema Erfgoed. Wat is de waarde en het belang van een historische binnenstad voor Nederlandse steden? Uit de atlas blijkt dat de monumentale stad in trek is. Monumentale steden groeien harder en hebben minder last van vergrijzing.

Lees verder
20 mei
Op 15 februari 2015 was het een kwarteeuw geleden dat Frans Kellendonk stierf, negenendertig jaar oud. Dat Kellendonk ook een uitmuntende en gedreven briefschrijver was, blijkt uit deze ruime keuze uit zijn correspondentie.

Lees verder
20 mei
Amerika is voor Charles Groenhuijsen een tweede vaderland. Hij woonde er meer dan twintig jaar. Van zeer dichtbij volgde hij de afgelopen jaren de verrichtingen van Barack Obama. Amerika lijkt een land in verwarring te zijn geworden.

Lees verder
18 mei
In elf pittig grensverleggende verhalen wendt Hilary Mantel haar talent als scherp observator aan om de verborgen gebreken en de duistere kanten van de menselijke ziel aan het licht te brengen.

Lees verder
15 mei
Henning Mankell is terug met zijn aangrijpende autobiografie. Hierin vertelt Mankell over gebeurtenissen die voor hem bepalend zijn geweest.

Lees verder
12 mei
Na zeven turbulente jaren is er een einde gekomen aan het televisieprogramma Voetbal International. In het boek 'Topshow' kijken bestsellerschrijver Michel van Egmond en eindredacteur Jan Hillenius terug.

Lees verder
12 mei
Het nieuwe boek van Michel Houellebecq. Frankrijks grootste provocateur is terug met zijn bekende thema’s in zijn boeken: liefde, seks, eenzaamheid... Maar voor het eerst eindigt hij met een verrassend majeurakkoord.

Lees verder
12 mei
Adriaan van Dis heeft de Libris Literatuur Prijs 2015 gewonnen met zijn boek 'Ik kom terug'. De vakjury, onder leiding van Wim Pijbes, noemt het boek een: ‘uitzonderlijk roman, die op tragikomische wijze naar de kern van het menszijn graaft.’

Lees verder
7 mei
Op 12 mei aanstaande was het vijf jaar gelden dat vlucht 8U-771 van Afriqiyah Airways neerstortte in Tripoli. Marieke's ouders zaten in het vliegtuig en overleefde de ramp niet. Marieke is op dat moment 22 jaar oud en wat er dan op haar afkomt is overweldigend.

Lees verder
6 mei
'Dwars door de dagen' is een onvergetelijke elegie van de schrijver James Salter die vertelt over zijn avonturen in de liefde, de oorlog en de literatuur.

Lees verder
1 mei
18 mei: Den Haag | 19 mei: Haarlem
BJu organiseert in samenwerking met boekhandel De Vries | Van Stockum twee unieke debatavonden in Den Haag en Haarlem. Alle ins en outs rondom de WWZ komen aan de orde in een twee uur durend debat tussen wetenschap, rechterlijke macht en advocatuur.

Lees verder
29 april
Het boekverkoperspanel van De Wereld Draait Door heeft het boek 'De onderwaterzwemmer' van de schrijver P.F. Thomése uitgekozen tot Boek van de Maand!

Lees verder
28 april
In 'Levenswerk' heeft de gelauwerde auteur Paul Auster zijn essays, voorwoorden, waargebeurde verhalen en memoires verzameld. Een groot deel van de in deze bundel opgenomen stukken zijn nog niet eerder in vertaling verschenen. Auster schrijft over uiteenlopende onderwerpen.

Lees verder
28 april
De nieuwe roman van Stephen Enter: Het leven van Frank van Luijn kabbelt al decennialang gemoedelijk van relatie naar relatie. Wanneer hij zich inschrijft voor internetdating gebeurt het onverwachte: hij valt als een blok voor Jessica. Zijn leven verandert, tot hij op een onoverkomelijkheid stuit.

Lees verder
22 april
Van de auteur van 'Het lot van de familie Meijer'. Charles Lewinsky schetst op magistrale wijze hoe mensenlevens tijdens de laatste dagen van de Tweede Wereldoorlog aan een zijden draad hingen.

Lees verder
20 april
Een kind dat op de verjaardag van Hitler wordt geboren en ook nog eens Adolf wordt genoemd, is haast gedwongen te speuren naar het oorlogsverleden van zijn vader. Ad Fransen weigert al heel jong de verhalen te geloven die de ronde doen over zijn vader, die SS’er was. Pas nu zijn vader er niet meer is, licht hij stukje bij beetje het doopceel van zijn familie.

Lees verder
20 april
In de roman 'Ica' speelt schrijfster Eva Posthuma de Boer een spannend spel met feit en fictie. Haar onderzoek naar het leven van schrijfster Connie Palmen diende als inspiratie tot het schrijven van het boek.

Lees verder
15 april
'Denken aan vrijdag' is het vijfde deel in de spannende Frieda Klein-reeks, waarin de psychotherapeute gedwongen wordt een beroep op anderen te doen en waarin vriendschap op de proef wordt gesteld.

Lees verder
14 april
Esther Gerritsen schrijft op verzoek van de Stichting CPNB het Boekenweekgeschenk 2016. De veelgeprezen auteur en columniste neemt hiermee het stokje over van Dimitri Verhulst die voor de afgelopen Boekenweek het Boekenweekgeschenk 'De zomer hou je ook niet tegen' schreef.

Lees verder
10 april
Vrijdag 10 april is het tien jaar geleden dat de eerste rockster van Nederland overleed: Wally Tax. Biograaf Rutger Vahl beschrijft zijn leven; van een man en zijn mythe, van de zanger en het zijspoor.

Lees verder
7 april
Hoewel Anne Frank in haar dagboek aangeeft zeer op Bep Voskuijl (Elli Vossen) gesteld te zijn, is haar rol in de geschiedenis onderbelicht gebleven – tot nu. Het boek van Jeroen De Bruyn en Joop van Wijk brengt het nieuws naar buiten met betrekking tot de mogelijke verrader van het Achterhuis.

Lees verder
3 april
Julian Barnes weet hoe kunst je hart kan veroveren en hoe dat op de lezer over te brengen. Hij neemt de lezer mee op ontdekkingsreis langs de romantiek, het realisme naar zijn favoriete stroming, het modernisme.

Lees verder
3 april
In het ongekend dicht op de huid geschreven 'Muidhond' slaagt Inge Schilperoord erin om de lezer deelgenoot te maken van de worstelingen van een pedofiel.

Lees verder
3 april
Het heeft vijftien jaar en twaalf romans geduurd voor John Boyne over zijn vaderland Ierland kon schrijven. Het ­resultaat is een van zijn krachtigste boeken ooit: een verhaal over vriendschap en morele moed, en de duistere uithoeken waarin een mens soms terechtkomt.

Lees verder
2 april
Jihad-kenners analyseren de middelen die IS inzet om enerzijds onschuldige burgers angst aan te jagen en tegelijkertijd nieuwe soldaten te werven en wat de volgende stap zou moeten zijn om adequaat te reageren op het razendsnel veranderende jihadlandschap en het gewelddadige extremisme tegen te gaan.

Lees verder
2 april
Piet de Visser (1934) krijgt nooit genoeg van voetbal, altijd op zoek naar die ene speler met uniek talent. Dankzij uitmuntende artsen, maar zeker ook door de morele steun van het voetbal, overwon hij zware ziektes. In zijn biografie vertelt hij erover.

Lees verder
1 april
Het boekverkoperspanel van De Wereld Draait Door heeft het boek 'Portret van een man' van de schrijver Jens Christian Grøndahl uitgekozen tot Boek van de Maand!

Lees verder
31 maart
Helen is getrouwd met Werner en samen hebben ze drie kinderen. De achttienjarige Ralf woont nog bij zijn ouders. Hij laat zich meesleuren in een crimineel plan: een overval op de woning van Helen en Werner. Een horrorscenario ontvouwt zich op de bewuste avond. Hoever ga jij om je gezin te beschermen?

Lees verder
27 maart
Filosoof en arts Marli Huijer, de opvolger van René Gude als Denker des Vaderlands, is geen studeerkamergeleerde, al schreef ze meerdere boeken, zoals het recente Ritme en Discipline.

Lees verder
27 maart
Irving Stone is dé autoriteit op het gebied van biografische romans van belangrijke historische personen en heeft met 'Het leven van Vincent van Gogh', een klassieker in zijn genre, een eerbetoon gebracht aan de Nederlandse schilder.

Lees verder
26 maart
In 'De veertiende etappe' zijn de beste korte stukken bijeengebracht die Tim Krabbé in de loop der jaren over wielrennen schreef.

Lees verder
25 maart
Anton Corbijn wordt door het Gemeentemuseum en het Fotomuseum in Den Haag geëerd met een grote dubbeltentoonstelling. De tentoonstellingen 'Hollands Deep' en '1-2-3-4' presenteren een retrospectief met hoogtepunten uit alle series van de fotograaf.

Lees verder
25 maart
Op 14 mei 1940 wordt Rotterdam getroffen door een zwaar bombardement. Voor Katja betekent dit het einde van haar onbezorgde leven. Bijna de helft van haar familie komt om. Samen met haar man neemt ze haar overgebleven broertjes en zusjes in huis. Ze is vastbesloten hen door de oorlog heen te helpen. Maar naarmate het leven grimmiger wordt, wordt dit steeds moeilijker.

Lees verder
24 maart
Grootste debacle uit de geschiedenis van de sociale woningbouw: Hoe de handel in derivaten Vestia aan de afgrond bracht. 'De bekentenis' is het dramatische verhaal van Arjan Greeven. Hij vertelt over zijn werkwijze, de fees, de mores onder zakenbankiers en zijn nieuwe leven als taxichauffeur in Duitsland.

Lees verder
20 maart
Hoe zou Aristoteles het slechte gedrag verklaren van bankiers? Waarom moet socialisme volgens Domela Nieuwenhuis gezellig zijn? Wat maakt Paus Franciscus tot een bijzondere manager? Waarom is Thomas Piketty een heel gewone econoom?

Lees verder
20 maart
Léon Hanssen presenteert het leven en werk van Piet Mondriaan in de periode 1919-1933. Het boek is behalve de biografie van Mondriaan een treffend beeld van een turbulent tijdvak.

Lees verder
20 maart
Langverwachte, nieuwe roman van Pulitzer Prize en Orange Prizewinnares. Lila zwerft dakloos rond als ze de dorpskerk van Gilead, Iowa, binnenstapt omdat het regent. Ze ontmoet er dominee en weduwnaar John Ames, met wie ze voorzichtig een nieuw bestaan begint, terwijl ze haar verleden probeert te verwerken.

Lees verder
19 maart
Patrick Cockburn toont in zijn nieuwe boek aan dat de Jihadi's tegenwoordig meer zijn dan een aantal losjes verbonden terroristische bewegingen, maar dat zij in het Midden-Oosten een snel groeiende territoriale macht vormen.

Lees verder
18 maart
Aan de hand van zo'n 130, vaak nog niet eerder gepubliceerde foto's vertelt dit boek een beeldverhaal van Den Haag in de Tweede Wereldoorlog. De Residentie kreeg het in de oorlog zwaar te verduren.

Lees verder
17 maart
Er loopt een nieuw IJzeren Gordijn door het Europese voetbal. Een selecte club mannen regeert. Het ene voetbalinstituut na het andere valt in handen van schimmige eigenaren. De stokoude clubs Vitesse en ADO werden al een speelbal van Russische en Chinese avonturiers. Zij bezitten clubs en voetballers en spelen vanaf hun jachten een geheel eigen spel.

Lees verder
13 maart
De veelzijdige podiumkunstenaar Herman van Veen is 70 jaar! Deze maand verschenen drie boeken die terugkijken op het leven Van Veen, op zijn succes en ook op zijn falen. Een biografie, een autobiografie en een fotoboek.

Lees verder
13 maart
Wanneer de Britse schrijver en producent Peter Pomerantsev in de zinderende wereld van de Russische televisie duikt, krijgt hij toegang tot alle corrupte hoeken en gaten van een land dat politiek en ethisch in een gapend gat lijkt te zijn verdwenen. Naarmate het Poetin-regime agressiever wordt, graaft Pomerantsev dieper in de rotheid van het systeem.

Lees verder
12 maart
Deze biografie werpt het volle licht op de tegenstellingen in het leven van Pim Mulier: van de progressieve jongeling die de natie in beweging bracht, tot de conservatieve patriciër die zich verschanste in een deftig bestaan.

Lees verder
11 maart
In 'De Nederlandse literatuur van de 21ste eeuw' stelt Wim Brands zestig Nederlandse en Vlaamse schrijvers aan ons voor die in dit millennium zijn gedebuteerd. Zestig schrijvers waarvan hij zegt: dit moet je lezen.

Lees verder
10 maart
De veelzijdige podiumkunstenaar Herman van Veen wordt 70 jaar! In 'Herinnerde dagen' kijkt Van Veen terug op zijn leven, op zijn succes en ook op zijn falen. Van Veens levensverhaal bruist dan ook aan alle kanten, is nooit voorspelbaar. Op alles wat hij doet volgt een nieuw verhaal. De herinneringen zijn voor later.

Lees verder
6 maart
De digitale proletariër is een mens van wie het hele bewustzijn - zijn aandacht, emoties en vriendschappen, zijn ideeën en fantasieën - tot koopwaar is gereduceerd. Schnitzler maakt inzichtelijk dat de mens zowel zijn handelingsbekwaamheid als zijn levenskennis dreigt te verliezen.

Lees verder
5 maart
Adriaan van Dis, Esther Gerritsen, Kees 't Hart, Gustaaf Peek, Peter Terrin en Niña Weijers maken kans op de prijs voor de beste oorspronkelijk Nederlandstalige literaire roman van het afgelopen kalenderjaar.

Lees verder
4 maart
Is onsterfelijkheid haalbaar over honderd jaar? En worden we daar uiteindelijk gelukkiger van? Aan de hand van gesprekken met vooraanstaande wetenschappers, denkers, beleidsmakers en patiënten gaan Rob de Lange en Paul Witteman op zoek naar antwoorden.

Lees verder
2 maart
Wie aan Umberto Eco denkt, denkt aan de beste en spannendste historische romans die er de afgelopen dertig jaar zijn geschreven. Met 'Het nulnummer' waagt Eco zich voor het eerst aan een roman die zich afspeelt in de recente geschiedenis.

Lees verder
26 februari
Sinds de kredietcrisis van 2008 hebben westerse regeringen alles in het werk gesteld om hun economieën op orde te krijgen en ze weer te laten groeien. Op heldere wijze beschrijft Jaap van Duijn hoe de Nederlandse economie steeds verder van het pad af raakte en laat hij zien wat nodig is om het evenwicht te herstellen.

Lees verder
25 februari
Het boekverkoperspanel van De Wereld Draait Door heeft het boek 'Stadium IV' van de schrijver Sander Kollaard uitgekozen tot Boek van de Maand!

Lees verder
23 februari
In november 2013 schreef Arnon Grunberg in New York zijn nieuwe boek, 'Het bestand'. Een novelle over de fysieke werkelijkheid versus het leven online. Tijdens het schrijfproces werd zijn hersenactiviteit gemeten door onderzoeksbureau TNO.

Lees verder
20 februari
Een introductie tot het wereldwijde web van de fictie: Een handboek voor de individuele lezer, maar ook een naslagwerk voor leesgroepen, boekhandelaars, scholieren, studenten en docenten. Een schat aan informatie en dwarsverbanden.

Lees verder
20 februari
Filosoof Coen Simon maakt korte metten met de clichés en dogma's van onze tijd. Zoals "Je eruit moet halen wat erin zit" of "Je moet durven kiezen". Met humor beschrijft hij hoe je kunt denken zonder dogma's.

Lees verder
20 februari
Rijkelijk puttend uit haar weergaloze brieven schetsen Hans Bots en Jan Schillings een betrouwbaarder beeld van het leven van deze interessante vrouw, die een stempel heeft gedrukt op de regeringsperiode van Lodewijk XIV.

Lees verder
19 februari
Vader en dochter schreven een boek over de tot levenslang veroordeelde seriemoordenaar Hans van Zon. Deze charmeur kwam jarenlang bij het gezin Terlouw over de vloer, als geliefde van hun huurster.

Lees verder
19 februari
De wolkenridder is een eigentijdse roman over een man die, op zoek naar de betekenis en waarde van zijn wurgend bestaan, ervoor kiest te verdwijnen.

Lees verder
19 februari
Desi Bouterse. Omstreden, gehaat, verguisd, maar ook immens populair en geliefd. Hoe lukt het hem om al ruim dertig jaar zijn stempel te drukken op de hedendaagse Surinaamse geschiedenis?

Lees verder
17 februari
Het langverwachte boek van Maarten 't Hart over zijn moeder: `Na mijn dood, zei de moeder van Maarten 't Hart vaak, `kun je over me schrijven wat je wilt, maar spaar me zolang ik leef.'

Lees verder
13 februari
De onrust in Oekraïne laat goed zien hoe Rusland de Tweede Wereldoorlog als propagandamiddel gebruikt. Starink beschrijft hoe ingewikkeld in ieders leven de keuze was tussen de twee kwaden van nazisme en communisme, en hoe de geschiedenis zeventig jaar na de oorlog nog altijd een politiek mijnenveld is.

Lees verder
11 februari
Voor de eerste keer presenteert Biesheuvel zijn keuze uit eigen werk, de verhalen die hemzelf het dierbaarst zijn, en vulde deze aan met nog niet eerder gebundeld werk.

Lees verder
6 februari
Historicus Coen Hilbrink onderzocht de drijfveren van de in meerderheid protestantse LKP'ers. Ook komt hij tot nieuwe bevindingen over de bedroevende rol van koningin Wilhelmina en haar ministers bij de samenvoeging van het gewapend verzet in Nederland.

Lees verder
6 februari
In 1984 verlaat Petra Stienen de Roermondse wijk de Donderberg en zet de eerste stappen richting Arabische wereld. Dertig jaar later keert ze terug en ontmoet tal van bewoners met bijzondere verhalen. Zij laten zien dat ondanks alle problemen en tegenkrachten samenleven in een wereldwijk mogelijk is.

Lees verder
5 februari
De wereld vergaat. Alleen Almere blijft bestaan. Van de bevolking zijn nog maar een enkele duizenden inwoners over. Op een paar honderd ontsnapte gevangenen na zijn dat allemaal vrouwen.

Lees verder
5 februari
In dit boek werpt Yalom aan de hand van zijn ervaringen met een tiental patiënten nieuw licht op wezenlijke levenskwesties. Iedereen die geïnteresseerd is in de menselijke psyche en in persoonlijke groei zal zich kunnen identificeren met de tijdloze, existentiële vragen die in dit boek aan de orde komen.

Lees verder
4 februari
Deel 2 van De Morten trilogie: een politieke thriller met in de hoofdrol premier Morten Mathijsen. Anna Levander is het pseudoniem van journalistenduo Annet de Jong (De Telegraaf) en Dominique van der Heyde (NOS/Nieuwsuur).

Lees verder
30 januari
Donderdag 29 januari ontving de Rotterdamse de prijs voor de beste Nederlandstalige dichtbundel naar aanleiding van haar bundel ‘Archaïsch de dieren’. De jury roemt Knibbes stevige, klankrijke en toch hoogst hedendaagse vorm en taal waarmee ze in staat is grote vragen te stellen zonder dat ze topzwaar worden of bezwijken onder hun eigen gewicht.

Lees verder
23 januari
Maartje Wortel heeft de BNG Bank Literatuurprijs 2014 gewonnen naar aanleiding van haar roman 'IJstijd'. Volgens de jury overtuigde Maartje Wortel met haar nuchtere, constaterende stijl: "Met weinig tell, in achteloze, kunstige streken, zet Wortel de psyche van haar personages feilloos neer."

Lees verder
20 november
'Kieft' van Michel van Egmond is volgens het publiek het beste boek van 2014. Dit werd woensdag 19 november in de live uitzending van De Wereld Draait Door bekendgemaakt.

Lees verder
14 november
De AKO Literatuurprijs 2014 is op 13 november toegekend aan Stefan Hertmans voor zijn boek 'Oorlog en terpentijn'. "Hertmans levert met Oorlog en terpentijn zijn meesterproef, die nu al de status van een klassieker heeft."

Lees verder
24 oktober
15 november opent Van Stockum Boekverkopers aan het Spui en u bent van harte uitgenodigd!

Lees verder
15 oktober
Dinsdag 14 oktober heeft de Australiër Richard Flanagan de Man Booker Prize 2014 voor Fictie ontvangen voor zijn boek 'De smalle weg naar het verre noorden'.

Lees verder
1 oktober
Tijdens de opening van de Kinderboekenweek in Utrecht heeft 'Het raadsel van alles wat leeft' van Jan Paul Schutten gisteravond de Gouden Griffel 2014 gewonnen!

Lees verder
30 mei
Tijdens de Avond van het Spannende Boek heeft Donald Nolet met zijn boek 'Versleuteld' de Gouden Strop 2014 én de Schaduwprijs, voor het beste debuut, gewonnen! Met deze prijs mag Nolet zich schrijver van het beste Nederlandstalige Spannende Boek noemen.

Lees verder
27 januari
Betaal vanaf nu uw bestellingen met de boekenbon! Het is mogelijk om uw bestelling met meerdere boekenbonnen te betalen.

Lees verder