Deze website maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.X sluit
Uitgebreid zoeken
29 januari
Een geruchtmakend verhaal over een verwoestende vriendschap. Romandebuut van presentator, columnist en interviewer Leon Verdonschot.

Lees verder
28 januari
Het boekverkoperspanel van De Wereld Draait Door heeft het boek 'Hallo muur' van de schrijver Erik Jan Harmens uitgekozen tot Boek van de Maand!

Lees verder
28 januari
In deze geïllustreerde editie van Hawkings beroemde werk maakt hij zijn revolutionaire en fascinerende theorieën toegankelijk voor een breed publiek. In opmerkelijk heldere taal geeft Hawking een beeld van het ontstaan en de ontwikkeling van het heelal.

Lees verder
28 januari
Aan de hand van zesendertig boeken die de babyboomers lazen in hun meest ontvankelijke periode schetst Havenaar een generatie, een tijdsgewricht en een mentaliteit in thema's als beklemming, illusie, bevrijding en verval.

Lees verder
28 januari
De vrouw van Douglas Peterson vindt dat het de hoogste tijd is om te scheiden, nu hun ouderlijke taak erop zit. Douglas houdt van Connie en het vooruitzicht van een leven alleen jaagt hem angst aan. Er staat nog een familievakantie gepland, een Europese rondreis en hij besluit dat dit de trip van hun leven moet worden.

Lees verder
26 januari
Maandag 26 januari is de lijst met 18 kanshebbers op de Libris Literatuur Prijs 2015 bekend gemaakt. Onder andere Kees van Beijnum, Hanna Bervoets en Adriaan van Dis staan op de Longlist.

Lees verder
23 januari
Maartje Wortel heeft de BNG Bank Literatuurprijs 2014 gewonnen naar aanleiding van haar roman 'IJstijd'. Volgens de jury overtuigde Maartje Wortel met haar nuchtere, constaterende stijl: "Met weinig tell, in achteloze, kunstige streken, zet Wortel de psyche van haar personages feilloos neer."

Lees verder
22 januari
Een man neemt afscheid van zijn vrouw. Hij gaat als zendeling op een reis die niet zonder risico is. Met dit vertrekpunt opent 'Het boek van wonderlijke nieuwe dingen', de langverwachte nieuwe roman van Michel Faber.

Lees verder
22 januari
Claire Cameron is schrijver. Ze werkte eerder als wilderness instructor in een groot nationaal park in Canada. Dit is haar tweede roman. Klein maar krachtig en verteld met de indringende en pure stem van een vijfjarige, is 'De beer' een pageturner over overleving en de kracht van familiebanden.

Lees verder
20 januari
Een ongekende internationale gebeurtenis: de publicatie van het eerste en enige dagboek dat is geschreven door een gevangene die nog steeds vastzit in Guantánamo. Sinds 2002 zit Mohamedou Slahi in Guantánamo Bay op Cuba.

Lees verder
19 januari
De nieuwe thriller van Carina van Leeuwen is verschenen: 'Koud spoor' speelt af in Den Haag met wederom Forensisch rechercheur Renee Spaan in de hoofdrol.

Lees verder
14 januari
Wat is ISIS eigenlijk - of IS, naar de islamitische staat die ze uitriep? Waar komt de organisatie vandaan, wat wil ze eigenlijk en waarom? Wat maakt deze groep agressieve baardmannen zo aantrekkelijk voor de jonge mannen en zelfs vrouwen die zich naar Syrie en Irak laten lokken? En wat houdt die oorlog van ISIS eigenlijk in?

Lees verder
14 januari
Liam, de twintigjarige zoon van een wereldberoemde fotograaf, sluit zich op in een Zweedse boshut om zijn debuutroman te schrijven. Hoofdpersoon is zijn vader, die zelf nooit veel heeft losgelaten over zijn flamboyante verleden. Aan de hand van foto's, geruchten en gesprekken komt Liam tot een wervelend verhaal.

Lees verder
13 januari
De dubbelroman 'Luister naar de wind / Flipperen in 1973' is verschenen!
Het zijn de eerste twee romans die Haruki Murakami publiceerde, maar nu voor het eerst in het Nederlands vertaald zijn. Een unieke inkijk in het unieke schrijverschap van Murakami en een must voor alle liefhebbers van zijn werk.

Lees verder
13 januari
Ineens kende de hele wereld die twee letters: IS, een terreurgroep die midden in de chaos van Irak en Syrië de Islamitische Staat uitriep. Het Westen was overdonderd en greep in, maar IS laat zich niet makkelijk verslaan. Wie zijn deze mensen precies, wat willen ze en waar komen ze vandaan?

Lees verder
13 januari
De nieuwe Suzanne Vermeer. Tijdens de wintersportvakantie van Laura, haar vriend Tim en zijn zakenpartner Sander gebeuren er kleine ongelukken. Is dit toeval of is er meer aan de hand?

Lees verder
7 januari
De gewelddadige drang in de mens wordt vaak verbonden met het religieuze: oorlog en religie lijken onontwarbaar verstrengeld te zijn. Karen Armstrong windt er geen doekjes om en schrijft openhartig over die verstrengeling.

Lees verder
29 december
De nieuwe roman van de auteur van de bestseller 'Mama Tandoori': Een verhaal over een Italiaans-Nederlandse ijsdynastie, over tradities, familiebanden en liefde, en over de sensatie van smeltend citroenijs op je tong.

Lees verder
18 december
Het tweede deel, 'Orde en verval', gaat verder waar het eerste ophield: bij de Franse Revolutie. Fukuyama laat zien hoe sterke, onafhankelijke politieke instituties ontstonden en hoe belangrijk het is dat die ter verantwoording geroepen worden.

Lees verder
18 december
Iconoclast en intellectueel, artiest en mensenrechtenactivist, president en revolutionair, Havel was het allemaal. Naast hem stond al die tijd Michael Zantovský, Havels woordvoerder en adviseur. Die beschrijft op een meeslepende en persoonlijke manier het leven en de visie.

Lees verder
18 december
David Mitchell weet in zijn grootse nieuwe roman de thema’s en ideeën uit zijn eerdere boeken fenomenaal bijeen te brengen. Aan de hand van de ogenschijnlijk gewone Holly Sykes voert hij de lezer een bovennatuurlijke oorlog van goed en kwaad binnen.

Lees verder
16 december
De debuutroman van Bram Moszkowicz over de advocaat Benjamin Mendel die zijn baan verliest en vervolgens wordt wat hij nooit heeft willen zijn. Kunnen wij ontkomen aan het beeld dat de buitenwereld van ons heeft geschapen?

Lees verder
4 december
Gezien bij de DWDD. Solomonica de Winter (1997) is de dochter van auteurs Leon de Winter en Jessica Durlacher. Ze schrijft in een beklemmende stijl, dit gecombineerd met een ingenieuze plot, maakt het een verbluffend debuut van een van Nederlands jongste schrijfsters ooit.

Lees verder
3 december
Paulien Cornelisse stelde één vraag aan 93 toonaangevende Nederlanders, namelijk: Welk inzicht uit je vakgebied kan anderen helpen in het dagelijks leven? Het resultaat is uniek: een verzameling inspirerende, controversiële en vermakelijke adviezen die je leven een stuk leuker maken.

Lees verder
2 december
De meest opvallende, grappige en boze brieven uit NRC in 2014: Wat vonden we van 2014? Waar werden we boos over en waar waren we het mee eens? Waarover hadden we het bij de koffieautomaat, aan de keukentafel, in de kroeg? Geachte redactie, maakt het lijstje voor u.

Lees verder
25 november
Hoe is de voedselvoorziening van Nederland aan het begin van de 21e eeuw georganiseerd? Het wordt in kaart gebracht in de nieuwe Bosatlas: 'De Bosatlas van het voedsel'.

Lees verder
20 november
'Kieft' van Michel van Egmond is volgens het publiek het beste boek van 2014. Dit werd woensdag 19 november in de live uitzending van De Wereld Draait Door bekendgemaakt.

Lees verder
19 november
De Franse revolutie en Napoleon: twee tot de verbeelding sprekende homerische verhalen uit de westerse geschiedenis komen samen in het rijkelijk geïllustreerde 'Napoleon. De schaduw van de revolutie' van francofiel Bart Van Loo.

Lees verder
18 november
Journalist Arnold Karskens ging naar Argentinië, dook in de archieven en ging op zoek naar een antwoord op de vraag of Zorreguieta medeverantwoordelijk is aan misdaden tegen de menselijkheid.

Lees verder
14 november
De AKO Literatuurprijs 2014 is op 13 november toegekend aan Stefan Hertmans voor zijn boek 'Oorlog en terpentijn'. "Hertmans levert met Oorlog en terpentijn zijn meesterproef, die nu al de status van een klassieker heeft."

Lees verder
13 november
De nieuwe thriller van Stephen King is een spectaculair, duister en zinderend verhaal over verslaving, geloof, muziek en leven na de dood.

Lees verder
13 november
Najdan, alias Teddy, is net na acht jaar cel op vrije voeten als een advocaat hem inschakelt om een slachtoffer van een kidnapping op te sporen. Teddy had zichzelf nu juist voorgenomen om ruim binnen de grenzen van het rechte pad te blijven. Uiteindelijk stemt hij toch in, met alle gevolgen van dien.

Lees verder
7 november
De nieuwe roman van Per Petterson, auteur van het boek 'Twee wegen': DWDD Boek van de Maand maart. Aanrader voor de lezers van Knausgard.

Lees verder
6 november
Nieuwe thriller van Lars Kepler. Zweden is in de ban van een seriemoordenaar. Hij filmt zijn slachtoffers vanuit het donker, thuis waar ze zich veilig wanen, en plaatst het filmpje op YouTube. Enkele dagen later maakt hij zijn volgende slachtoffer.

Lees verder
6 november
Ruim een jaar geleden betrok Buwalda samen met zijn Suzy een voormalige kroeg in Amsterdam Noord. Sindsdien doet hij elke vrijdag in de Volkskrant verslag van wat hem bezighoudt.

Lees verder
4 november
25 jaar geleden was Cees Nooteboom getuige van de val van de Berlijnse muur, de historische omwenteling die de hereniging van West- en Oost-Duitsland inluidde. Met tussenpozen keerde Cees Nooteboom naar Berlijn terug en vulde zijn notities aan met nieuwe beschouwingen.

Lees verder
30 oktober
Een van de meest spraakmakende en belangwekkende boeken over economie van dit moment is eindelijk in het Nederlands verkrijgbaar! Volgens Piketty ontstaat er mondiaal een steeds groter verschil tussen arm en rijk, met alle economische, sociaal-maatschappelijke en politieke gevolgen van dien.

Lees verder
30 oktober
Nederland kreeg de leiding over het onderzoek naar de toedracht van de ramp, maar verbond zich met een doofpotdeal aan Kiev. En werd daarmee een pion in een internationaal politiek schaakspel. Inmiddels, zo lijkt het, lijden alle betrokkenen aan tunnelvisie. Kunnen we er nog gerust op zijn dat de onderzoekers onafhankelijk en objectief hun werk doen?

Lees verder
29 oktober
Het boekverkoperspanel van De Wereld Draait Door heeft het boek 'Godin, held' van de schrijver Gustaaf Peek uitgekozen tot Boek van de Maand!

Lees verder
24 oktober
15 november opent Van Stockum Boekverkopers aan het Spui en u bent van harte uitgenodigd!

Lees verder
22 oktober
Het nieuwe boek van Herman Pleij gaat over de constructie van Nederlandse identiteiten. Spruiten gedragsvormen vanzelf voort uit de nederzettingsgeschiedenis of zijn ze door ons gecreëerd?

Lees verder
22 oktober
Salomon Kroonenberg gaat in zijn nieuwe, aanstekelijke boek op zoek naar de oorsprong van onze veeltaligheid.

Lees verder
22 oktober
Een bundeling van Oprah Winfrey's column 'Wat ik zeker weet' in O, The Oprah Magazine. Een boek vol inzichten en openbaringen.

Lees verder
21 oktober
Het complete verhaal, inclusief het vonnis van rechter Masipa, van Oscar Pistorius, de Blade Runner die zich dit jaar voor het oog van de hele wereld moest verantwoorden voor het neerschieten van zijn vriendin Reeva Steenkamp.

Lees verder
21 oktober
Giulia Enders heeft een vrolijk, open en informatief boek geschreven over de spijsvertering. Makkelijk te lezen, vol feiten, fabels, grapjes en de recentste wetenschappelijke inzichten. Haar doel is: iedereen meer kans geven op gezondheid.

Lees verder
17 oktober
Javier Mallarino is een levende legende, de meest invloedrijke spotprenttekenaar van het land. Na een glansrijke carrière van veertig jaar kan hij op zijn vijfenzestigste zeggen dat het land aan zijn voeten ligt. Dit alles verandert echter wanneer hij onverwacht bezoek krijgt van iemand uit het verleden.

Lees verder
15 oktober
Dinsdag 14 oktober heeft de Australiër Richard Flanagan de Man Booker Prize 2014 voor Fictie ontvangen voor zijn boek 'De smalle weg naar het verre noorden'.

Lees verder
10 oktober
Monumentaal overzichtswerk: het erfgoed van Nederland in meer dan 1000 kaarten en afbeeldingen.

Lees verder
10 oktober
Gezien bij DWDD: Beroemd ornithologisch topwerk, nu in unieke facsimile-uitgave. Het boek bevat 250 beschrijvingen en prachtige gravures van vogels die in de 18e eeuw in Nederland leefden.

Lees verder
9 oktober
Het beste boek van Modiano 'Villa Triste' is exclusief verkrijgbaar bij Van Stockum Boekverkopers van € 10,- voor € 7,50! Donderdagmiddag is de Nobelprijs voor de Literatuur 2014 toegekend aan schrijver Patrick Modiano.

Lees verder
9 oktober
Fik Meijer geeft geregeld tekst en uitleg in Rome, Istanbul, Athene, op Sicilië en waar al niet in de landen rond de Middellandse Zee. Wat hij daar zegt en wat hem overkomt is nu ook te lezen voor thuisblijvers.

Lees verder
9 oktober
Het boek bevat een samenvatting van Thomas Pikkety's 'Kapitaal' in Nederlands perspectief. Volgens Piketty ontstaat er namelijk mondiaal een steeds groter verschil tussen arm en rijk, met alle economische, sociaal-maatschappelijke en politieke gevolgen van dien. Victor Broers beschrijft deze complexe discussie op toegankelijke wijze, die veel meer aspecten behelst dan alleen economische.

Lees verder
9 oktober
Stanislaw Belkovski is een van de bekendste politieke analisten van Rusland en hij zet Poetin niet neer als een gehaaide autoritaire politicus, maar als een eenzame, paranoïde, maar ook 'eerlijke' zakenman, die vooral bezig is met het veiligstellen van de belangen van zijn zakenvrienden.

Lees verder
7 oktober
Wat voor zijn shows geldt gaat eens te meer op voor 'In stukjes'. Ook hier put Marc-Marie Huijbregts uit zijn herinneringen en ervaringen. Marc-Marie Huijbregts kijkt in de spiegel - voorbij de verhulling van zijn theatrale alter-ego. Zo ontstaat een eerlijk, bij vlagen hilarisch en aangrijpend zelfportret - vol zelfspot, maar ook vol pesterige humor.

Lees verder
7 oktober
Het nieuwe boek van Cees Fasseur over Pieter Sjoerds Gerbrandy (1885-1961), de minister-president van Nederland in de Tweede Wereldoorloog. Hij regeerde zonder parlement, maar mét een koningin, Wilhelmina. Door haar vernieuwingsdrift kwam Wilhelmina herhaaldelijk in conflict met de koppige Gerbrandy.

Lees verder
1 oktober
Tijdens de opening van de Kinderboekenweek in Utrecht heeft 'Het raadsel van alles wat leeft' van Jan Paul Schutten gisteravond de Gouden Griffel 2014 gewonnen!

Lees verder
1 oktober
Het boekverkoperspanel van De Wereld Draait Door heeft het boek 'Kom hier dat ik u kus' van de schrijver Griet Op de Beeck uitgekozen tot Boek van de Maand!

Lees verder
1 oktober
Eind 2011 raakt Vestia in grote financiële problemen. Op basis van uitgebreide research en gesprekken, beschrijft journalist Jan Smit hoe en waarom een semi-overheidsorganisatie naar de rand van de afgrond werd dreven.

Lees verder
25 september
De nieuwe roman van Kader Abdolah vindt plaats in en rond de stad Zwolle en vooral in Zalk, Wilsum, 's Heerenbroek en Veecaten, in een landschap dat honderden jaren hetzelfde is gebleven. De kou is niet uitnodigend, de fabuleuze luchten zijn dat wel.

Lees verder
25 september
Met 'Sociale Big Data' introduceert Pentland een van de belangrijkste ideeën die de eenentwintigste eeuw vorm zullen geven en signaleert hij een spannende trend: menselijk gedrag wordt steeds meer een exacte wetenschap.

Lees verder
25 september
Het Gouden Penseel 2014 is uitgereikt aan Floor Rieder voor haar illustraties in 'Het raadsel van alles wat leeft'. Anton Van Hertbruggen wint als beste buitenlandse illustrator Het Gulden Palet voor zijn werk in 'Het hondje dat Nino niet had'.

Lees verder
25 september
In een messcherpe, filmische stijl beschrijft Haffner het rauwe leven van dakloze jongeren in de jaren dertig in Berlijn. Het geeft een krachtig en zelfs hoopvol beeld van de overlevingskracht van de jeugd.

Lees verder
23 september
Frans Timmermans, minister van Buitenlandse Zaken, sprak in september 2014 de zesde H.J. Schoo-lezing uit. Het werd een verhelderende tour d'horizon langs de vele conflictgebieden in de wereld, maar ook een breed onderbouwd eerbetoon aan Europa en de Europese Unie.

Lees verder
23 september
Roxy is zevenentwintig als haar man met zijn minnares verongelukt. Ze blijft achter met hun dochter, hun huis, de auto, zijn assistente, de oppas en de schaamte om dit roemloos einde van hun huwelijk. Haar familie ontfermt zich over haar, maar Roxy zoekt geen troost, ze zoekt een vijand.

Lees verder
19 september
Onderzoeksjournaliste Svetlana Alexijevitsj laat honderden getuigen vertellen hoe de omwenteling van 1991 hun levensloop beïnvloedde, hoe hun wereldbeeld veranderde en hoe ze op zoek moesten naar een nieuwe identiteit. Een hartverscheurend epos over leven en lot na de Sovjet-Unie, de ziel van een getraumatiseerd, verdeeld volk.

Lees verder
19 september
De vijf genomineerden voor de Geschiedenis Prijs 2014 zijn vandaag bekend gemaakt. De prijs bekroont historische boeken die een algemeen publiek aanspreken.

Lees verder
19 september
18 september
Op basis van cijfers en trends verkent Willem Vermeend de toenemende kloof tussen arm en rijk. Hij gaat lijnrecht in tegen het toekomstbeeld van econoom Thomas Piketty. 'Armen maak je niet rijker door rijken armer te maken,' zo stelt Vermeend.

Lees verder
17 september
Sophia Loren vindt bij toeval een doos met oude schatten terug: elk object is een aandenken aan het sprookjesachtige leven dat ze heeft geleid. Aan de hand van die tastbare herinneringen begint ze te vertellen, op een persoonlijke manier en met veel intrigerende details.

Lees verder
16 september
Succesauteur en wereldberoemd activiste Naomi Klein komt met verbazingwekkende verhalen, gedegen onderzoek en genadeloze analyses over de Klimaatverandering: het roer moet om.

Lees verder
11 september
Wie was Hitler echt? Na Joachim Fest en Ian Kershaw doet Volker Ullrich in zijn tweedelige biografie een uiterst ambitieuze poging het grootste raadsel van de moderne geschiedenis te ontrafelen.

Lees verder
11 september
De nieuwe thriller van Jo Nesbo sleept u mee op een zoektocht naar de waarheid in een duistere wereld van geweld en corruptie, waar iedereen keuzes moet maken om te kunnen overleven.

Lees verder
10 september
Miljardendrama door hoogmoed en wanbeleid: De Vestia-affaire zette het voortbestaan van de sociale volkshuisvesting in Nederland op het spel. De uiteindelijke schade gaat richting de 3 miljard euro. Hoe kon het zover komen? Dit boek vertelt het hele verhaal.

Lees verder
5 september
Een schitterend opgebouwde misdaadroman in het spoor van Agatha Christie, Georges Simenon en andere grootheden op het gebied van goed geconstrueerde whodunits die de lezer uren op het randje van z'n stoel nagelen.

Lees verder
5 september
Een paradoxale zoektocht naar oprechtheid en onschuld, en onderzoekt het offer van de liefde in een tijd van egoïsme. Een romandebuut waarin de moderne moraal zo genadeloos op de pijnbank wordt gelegd; waarin liefde en haat, goed en kwaad, op zo'n schokkende wijze met elkaar worden verbonden.

Lees verder
5 september
Een ijzersterke roman over mannen met geld en mannen die de wet moeten handhaven, en wat er gebeurt als hun wegen elkaar kruisen. Met humor en een feilloos gevoel voor menselijke zwakheden laat Jannetje Koelewijn zien dat niets is wat het lijkt.

Lees verder
3 september
Na 'De tweeling' opnieuw een aangrijpend verhaal over de band tussen twee zussen: Tussen Noor en Eva Denekamp botert het niet. Noor vertelt Eva eindelijk het intieme geheim dat hun levens zou kunnen ontwrichten. Het is nu aan hen: willen ze voorgoed blijven steken in rancune of zelfmedelijden, of zal het de zussen lukken boven zichzelf uit te groeien?

Lees verder
26 juni
De Franse schrijver Jérôme Ferrari won op 25 juni de Europese literatuurprijs 2014 samen met vertalers Jan Pieter van der Sterre en Reintje Ghoos voor 'De preek over de val van Rome'.

Lees verder
30 mei
Tijdens de Avond van het Spannende Boek heeft Donald Nolet met zijn boek 'Versleuteld' de Gouden Strop 2014 én de Schaduwprijs, voor het beste debuut, gewonnen! Met deze prijs mag Nolet zich schrijver van het beste Nederlandstalige Spannende Boek noemen.

Lees verder
14 mei
Ilja Leonard Pfeijffer heeft de Libris Literatuur Prijs 2014 gewonnen met zijn boek 'La Superba'. De jury roemt de roman vanwege de universele zeggingskracht.

Lees verder
24 april
Gisteravond zijn in Amsterdam de winnaars van de Dioraphte Jongerenliteratuur Prijs 2014 bekend gemaakt. De volgende boeken vielen in de prijzen: 'Tilt' van Michiel Stroink, 'De verticale man' van Davide Longo en 'Zeven pogingen om een geliefde te wekken' van Ineke Riem.

Lees verder
18 april
'Zakendoen in de nieuwe economie' van Marga Hoek is op 17 april uitgeroepen tot het Managementboek van het Jaar 2014. Het boek geeft antwoord op de vraag: Hoe verdien je als ondernemer je geld in een nieuwe duurzame economie?

Lees verder
27 januari
Betaal vanaf nu uw bestellingen met de boekenbon! Het is mogelijk om uw bestelling met meerdere boekenbonnen te betalen.

Lees verder
11 juli
De Indische schrijfster Paula Gomes is in de nacht van maandag op dinsdag overleden. Paula wordt in besloten kring begraven. In 1975 brak ze door met haar boek 'Sudah, laat maar', waarin haar kampervaringen tijdens de oorlog in Nederlands-Indië centraal staan.

Lees verder
24 november
De koning als klant & de klant als koning

Lees verder
25 augustus
177 jaar boekhandel, veilinghuis, uitgeverij en literair leven in Den Haag.

Lees verder