Deze website maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.X sluit
Uitgebreid zoeken
Audio/CD's

Kabbala

een introductie tot de Joodse mystiek

Kabbala - Leo Mock - ISBN: 9789089930118
Prijs: € 12,95 (onder voorbehoud)
Beschikbaarheid: Niet meer in voorraad
Mediatype: Audio/CD's (04-12-2008)
Genre: Buitenlandse talen, letterkunde en cultuur algemeen
Extra:
Ook beschikbaar als:
Downloadbaar audio bestand € 11,95
Audio/CD's € 12,95
U kunt dit product niet bestellen

Beschrijving

De afgelopen jaren staat de Joodse mystiek – ook wel Kabbala genoemd – volop in de belangstelling. Niet in het minst doordat bekendheden als Madonna zich intensief met deze vorm van mystiek bezighouden. Deze interesse in Joodse mystiek is overigens niet los te zien van de algemene belangstelling in esoterie en New-Age in de westerse wereld.

Maar wat is Kabbala eigenlijk? Hebben rode draadjes, magische spreuken en amuletten er iets mee te maken? In dit luistercollege door Leo Mock zal op een begrijpelijke manier dieper ingegaan worden op de vraag wat er allemaal onder de naam Kabbala geschaard kan worden. Aan bod komen verder de verschillende andere vormen van Joodse mystiek, hun technieken en centrale thema’s - bijvoorbeeld in Bijbelverhalen - in diverse periodes: de Oudheid, de Middeleeuwen en de moderne tijd. U zult iets horen over letterverwisselingen, getallenwaardes, Godsnamen, Hemelreizen, en de Levensboom en haar Sefirot. Ook zal stilgestaan worden bij hedendaagse Joodse vertegenwoordigers van Kabbala die over de hele wereld cursussen geven, groepen oprichten en boeken schrijven – zoals Berg, en Laitman en Halevi – en bij het Chabad-chassidisme en Breslav-chassidisme.

Drs. Leo Mock leerde in Israël aan een Talmoedhogeschool, studeerde Joodse geschiedenis aan de Bar-Ilan Universiteit en oude geschiedenis aan de Universiteit van Amsterdam. Sinds 1999 doceert hij Rabbinica aan de vakgroep Hebreeuws (UvA). Hij schreef verschillende boeken en columns over diverse Joodse onderwerpen en geeft cursussen en lezingen over het Jodendom.

Details

Titel: Kabbala
auteur: Leo Mock
Mediatype: Audio/CD's
Taal: Nederlands
Uitgever: LuisterWijs
Publicatiedatum: 04-12-2008
NUR: Buitenlandse talen, letterkunde en cultuur algemeen
Afmetingen: 141 x 126 x 8
Gewicht: 58 gr
ISBN/ISBN13: 9789089930118
Intern nummer: 11135646

Extra informatie

Kabbala

Recensie

Kabbala een introductie tot de Joodse mystiek Door dr. Leo Mock De afgelopen jaren staat de Joodse mystiek – ook wel Kabbala genoemd – volop in de belangstelling. Niet in het minst doordat bekendheden als Madonna zich intensief met deze vorm van mystiek bezighouden. Deze interesse in Joodse mystiek is overigens niet los te zien van de algemene belangstelling in esoterie en New-Age in de westerse wereld. Maar wat is Kabbala eigenlijk? Hebben rode draadjes, magische spreuken en amuletten er iets mee te maken? In dit luistercollege door Leo Mock zal op een begrijpelijke manier dieper ingegaan worden op de vraag wat er allemaal onder de naam Kabbala geschaard kan worden. Aan bod komen verder de verschillende andere vormen van Joodse mystiek, hun technieken en centrale thema’s - bijvoorbeeld in Bijbelverhalen - in diverse periodes: de Oudheid, de Middeleeuwen en de moderne tijd. U zult iets horen over letterverwisselingen, getallenwaardes, Godsnamen, Hemelreizen, en de Levensboom en haar Sefirot. Ook zal stilgestaan worden bij hedendaagse Joodse vertegenwoordigers van Kabbala die over de hele wereld cursussen geven, groepen oprichten en boeken schrijven – zoals Berg, en Laitman en Halevi – en bij het Chabad-chassidisme en Breslav-chassidisme. Leo Mock (1968) leerde in Israël aan een Talmoedhogeschool, studeerde Joodse geschiedenis aan de Bar-Ilan Universiteit en oude geschiedenis aan de Universiteit van Amsterdam. Sinds 1999 doceert hij Rabbinica aan de vakgroep Hebreeuws (UvA). Hij schreef verschillende boeken en columns over diverse Joodse onderwerpen en geeft hij cursussen en lezingen over het Jodendom. Genre: LuisterWijs Religie Serie-nummer 8 Omslagontwerp: Annemarie van Pruyssen 1 audio-cd luisterduur - 81 minuten ISBN 978-90-8993-011-8 NUR 077 Prijs: € 9,95

Winkelvoorraad

Dit product is op dit moment niet op voorraad in een van onze vestigingen.