Deze website maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.X sluit
Uitgebreid zoeken
Audio/CD's

De dodo leeft!

uitgestorven dier laat toch weer van zich horen

De dodo leeft! - Kenneth Rijsdijk - ISBN: 9789089930132
Prijs: € 12,95 (onder voorbehoud)
Beschikbaarheid: Niet meer in voorraad
Mediatype: Audio/CD's (30-03-2011)
Genre: Buitenlandse talen, letterkunde en cultuur algemeen
Extra:
Ook beschikbaar als:
Downloadbaar audio bestand € 10,35
Audio/CD's € 12,95
U kunt dit product niet bestellen

Beschrijving

Is de dodo echt uitgestorven? Hebben de Nederlanders de laatste dodo opgegeten en kunnen we de dodo met DNA weer tot leven wekken? De dodo behoort tot de meest beroemde uitgestorven diersoorten ter wereld en leefde op het vulkanische eiland Mauritius. De soort bestond al miljoenen jaren totdat in 1638 de eerste menselijke bewoners - Nederlanders – het eiland kwamen bewonen. Helaas was het toen snel gedaan met de dodo: binnen 50 jaar was het dier vrijwel uitgestorven. Toch is nog steeds niet precies bekend waardoor dit is gebeurd. In 2005 ontdekten Nederlandse wetenschappers een dodo-massagraf in Mauritius, een gebeurtenis van wereldformaat.
Dr. Kenneth Rijsdijk – medeontdekker van het massagraf – beschrijft op deze cd op meeslepende wijze de ontdekking van dit graf en probeert aan de hand van zijn bevindingen antwoord te geven op alle vragen die er nog zijn rondom het mysterie van het uitsterven van de dodo.

Details

Titel: De dodo leeft!
auteur: Kenneth Rijsdijk
Mediatype: Audio/CD's
Taal: Nederlands
Uitgever: LuisterWijs
Publicatiedatum: 30-03-2011
NUR: Buitenlandse talen, letterkunde en cultuur algemeen
Afmetingen: 140 x 127 x 9
Gewicht: 59 gr
ISBN/ISBN13: 9789089930132
Intern nummer: 11400623

Extra informatie

LuisterWijs Natuur De dodo leeft !

Recensie

De Dodo leeft! Uitgestorven dier laat toch weer van zich horen Door dr. Kenneth Rijsdijk Is de dodo echt uitgestorven? Hebben de Nederlanders de laatste dodo opgegeten en kunnen we de dodo met DNA weer tot leven wekken? De dodo behoort tot de meest beroemde uitgestorven diersoorten ter wereld en leefde op het vulkanische eiland Mauritius. De soort bestond al miljoenen jaren totdat in 1638 de eerste menselijke bewoners - Nederlanders – het eiland kwamen bewonen. Helaas was het toen snel gedaan met de dodo: binnen 50 jaar was het dier vrijwel uitgestorven. Toch is nog steeds niet precies bekend waardoor dit is gebeurd. In 2005 ontdekten Nederlandse wetenschappers een dodo-massagraf in Mauritius, een gebeurtenis van wereldformaat. Dr. Kenneth Rijsdijk – mede-ontdekker van het massagraf – beschrijft op deze cd op meeslepende wijze de ontdekking van dit graf en probeert aan de hand van zijn bevindingen antwoord te geven op alle vragen die er nog zijn rondom het mysterie van het uitsterven van de dodo. • I.s.m. Naturalis, inclusief kortingsbon voor het museum • Cd wordt gepresenteerd tijdens het begin van het Darwin jaar in Naturalis • Sluit aan bij tentoonstelling van de dodo in Naturalis • Kenneth Rijsdijk studeerde Fysische Geografie aan de Universiteit van Amsterdam (UvA) en deed promotieonderzoek op de universiteit van Wales. Momenteel werkt hij als onderzoeker bij Naturalis en is hij docent Aardwetenschappen aan de UvA. In 2005 ontdekte hij samen met collega’s, een van ‘s werelds rijkste fossielenvindplaatsen met vele dodo-botten. Om meer onderzoek te verrichten aan deze unieke ontdekking heeft Rijsdijk het ‘Dodo Research Programme’ opgericht, een internationaal programma dat als doel heeft het ecosysteem van de dodo te reconstrueren en de redenen van zijn ondergang te onderzoeken.

Winkelvoorraad

Dit product is op dit moment niet op voorraad in een van onze vestigingen.