Deze website maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.X sluit
Uitgebreid zoeken
Audio/CD's

Verhalen uit Op Scheveningen

Verhalen uit Op Scheveningen - Helga Ruebsamen - ISBN: 9789047617303
Prijs: € 13,99 (onder voorbehoud)
Beschikbaarheid: Niet meer in voorraad
Mediatype: Audio/CD's (30-05-2014)
Genre: Verhalenbundels
Ook beschikbaar als:
Downloadbaar audio bestand € 10,35
Audio/CD's € 13,99
U kunt dit product niet bestellen

Beschrijving

In veel van haar verhalen gaat de voorkeur uit naar personages met een, op zijn zachtst gezegd, nonconformistische levensstijl, zoals Koos en zijn moeder Cootje in hun Scheveningse volksbuurt. Met evenveel plezier beschrijft Ruebsamen in 'De meisjes uit Marlot' de zusjes Cateau en Emilie uit de gegoede burgerij, die feestend en drinkend hun ondergang tegemoet gaan.

Helga Ruebsamen was op 6 maart 2014 te gast bij De Wereld Draait Door die voor de tweede keer een reprise van het legendarische VPRO-programma Hier is... Adriaan van Dis uitzond. Ruebsamen treedt slechts bij hoge uitzondering in de openbaarheid: 'Ik wil gewoon in mijn donkere kamer blijven, waar ik mijn foto's ontwikkel. Daar maak ik mijn verhalen.'

Details

Titel: Verhalen uit Op Scheveningen
auteur: Helga Ruebsamen
Mediatype: Audio/CD's
Taal: Nederlands
Uitgever: Rubinstein Publishing BV
Publicatiedatum: 30-05-2014
NUR: Verhalenbundels
Afmetingen: 251 x 139 x 5
Gewicht: 77 gr
ISBN/ISBN13: 9789047617303
Intern nummer: 26590229

Extra informatie

Verhalen uit Op Scheveningen, 2 CD's

Recensie

Na vijftien jaar stilte maakte Helga Ruebsamen in 1988 een comeback met de verhalenbundel Op Scheveningen. In veel van haar verhalen gaat de voorkeur uit naar personages met een, op zijn zachtst gezegd, non-conformistische levensstijl, zoals Koos en zijn moeder Cootje in hun Scheveningse volksbuurt. Met evenveel plezier beschrijft Ruebsamen in ‘De meisjes uit Marlot’ de zusjes Cateau en Emilie uit de gegoede burgerij, die feestend en drinkend hun ondergang tegemoet gaan. Op dit luisterboek staan de volgende verhalen: Op Scheveningen, Hoedje van plezier en De meisjes uit Marlot. In 2001 ontving Helga Ruebsamen de Annie Romein-prijs en in 2003 de Anna Bijns Prijs, beide voor haar gehele oeuvre. De jury roemde haar sprankelende, baldadige en hartstochtelijke stijl.

Inhoudsopgave

1. Op Scheveningen 2. De meisjes uit Marlot 3. Hoedje van plezier

Winkelvoorraad

Dit product is op dit moment niet op voorraad in een van onze vestigingen.