Deze website maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.X sluit
Uitgebreid zoeken
Audio/CD's

Van het westelijk front geen nieuws

Van het westelijk front geen nieuws - Erich Maria Remarque - ISBN: 9789047617242
Prijs: € 20,99 (onder voorbehoud)
Beschikbaarheid: Niet meer in voorraad
Mediatype: Audio/CD's (28-06-2014)
Genre: Literaire roman, novelle
Ook beschikbaar als:
Downloadbaar audio bestand € 15,95
Audio/CD's € 20,99
U kunt dit product niet bestellen

Beschrijving

Fameuze anti-oorlogsroman over de Eerste Wereldoorlog. Door de sobere en pregnante beschrijving van de oorlogswaanzin is dit een der belangrijkste en indrukwekkendste boeken van de moderne tijd.

Nog altijd is dit meesterwerk van de moderne romankunst een manifest van wat literatuur daadwerkelijk vermag: zelden is de menselijke werkelijkheid en het menselijke levenslot verwoord in zo een beslissende leeservaring.

Eind 1928 voltooide Remarque zijn Im Westen nichts Neues. Reeds op 18 april van het volgende jaar verscheen bij Erven J. Bijleveld de eerste vertaalde editie ter wereld van deze fameuze anti-oorlogsroman. Alleen al van de Nederlandse uitgave werden er in de eerste jaren na verschijnen meer dan honderdduizend verkocht, tot de bezetter het boek in 1940 in beslag nam.

Van het westelijk front geen nieuws is sedert de eerste dag van verschijnen niet alleen een literair monument geweest, maar een politiek en cultureel feit van grote betekenis. Door de sobere en pregnante beschrijving van de oorlogswaanzin werd het werk ogenblikkelijk en ook blijvend herkend als een der belangrijkste en indrukwekkendste boeken van de moderne tijd.

Details

Titel: Van het westelijk front geen nieuws
auteur: Erich Maria Remarque
Mediatype: Audio/CD's
Taal: Nederlands
Uitgever: Rubinstein Publishing BV
Publicatiedatum: 28-06-2014
NUR: Literaire roman, novelle
Afmetingen: 251 x 139 x 8
Gewicht: 159 gr
ISBN/ISBN13: 9789047617242
Intern nummer: 26590219

Extra informatie

Van het westelijk front geen nieuws, luisterboek, 6 CD's

Recensie

Fameuze anti-oorlogsroman over de Eerste Wereldoorlog. Door de sobere en pregnante beschrijving van de oorlogswaanzin is dit een der belangrijkste en indrukwekkendste boeken van de moderne tijd. Nog altijd is dit meesterwerk van de moderne romankunst een manifest van wat literatuur daadwerkelijk vermag: zelden is de menselijke werkelijkheid en het menselijke levenslot verwoord in zo een beslissende leeservaring. Eind 1928 voltooide Remarque zijn Im Westen nichts Neues. Reeds op 18 april van het volgende jaar verscheen bij Erven J. Bijleveld de eerste vertaalde editie ter wereld van deze fameuze anti-oorlogsroman. Alleen al van de Nederlandse uitgave werden er in de eerste jaren na verschijnen meer dan honderdduizend verkocht, tot de bezetter het boek in 1940 in beslag nam. Van het westelijk front geen nieuws is sedert de eerste dag van verschijnen niet alleen een literair monument geweest, maar een politiek en cultureel feit van grote betekenis. Door de sobere en pregnante beschrijving van de oorlogswaanzin werd het werk ogenblikkelijk en ook blijvend herkend als een der belangrijkste en indrukwekkendste boeken van de moderne tijd.

Inhoudsopgave

1 Hoofdstuk 1 2 Vandaag is het echt een goede dag 3 Terwijl zij nog aan het schrijven waren 4 Hoofdstuk 2 5 Toen Kropp en ik op een zondag 6 Franz Kemmerich 7 Hoofdstuk 3 8 We zijn aan de zonzijde 9 Tjaden kan het bloed van Himmelstoss 1 Hoofdstuk 4 2 Aarde, met je plooien en je gaten 3 We slaan de ijzeren staven 4 We keren terug 5 Het schieten is nu opgehouden 6 Hoofdstuk 5 7 Nu begint Himmelstoss te koken 8 Het kantoor komt in actie 9 Ik heb het gevoel dat het uren duurt 1 Hoofdstuk 6 2 De volgende dag 3 De nacht is ondraaglijk 4 Als je vader tussen die lui 5 De zegen van de avond begint 6 Mijn handen worden koud en ik heb kippenvel 7 Plotseling begint het trommelvuur weer 8 Trommelvuur, spervuur, gordijnvuur 9 Hoofdstuk 7 10 De huizen waarin wij zijn ingekwartierd 1 Ik pak haar arm beet en leg mijn mond 2 Ik lig op heel wat stations te wachten 3 Bij ons thuis zijn we nooit 4 Het is prettig zomaar ergens rustig 5 In mijn kamer staat achter de tafel 6 Nog geef ik het niet op 7 Wat is verlof? 8 Het is mijn laatste avond thuis 9 Hoofdstuk 8 10 Ik moet dikwijls wachtlopen 1 Ik kom niet voor een hele vrije zondag 2 Hoofdstuk 9 3 Er wordt grootscheeps schoongemaakt 4 In plaats van naar Rusland te gaan 5 Voorzichtig glijd ik over de rand 6 De dag is aangebroken 7 Het zwijgen duurt eindeloos 8 De zon staat laag 9 Hoofdstuk 10 10 Om twee uur beginnen we te eten 11 ’s Avonds komen we op de slachtbank 1 Albert heeft koorts 2 We liggen met acht man op de kamer 3 Het gaat slecht met Albert 4 De oudste patiënt bij ons op de kamer 5 Hoofdstuk 11 6 Maar ook op andere manieren 7 Bij een aanval sneuvelt onze 8 Om een rustiger moment af te wachten 9 Hoofdstuk 12 10 Erich Maria Remarque

Winkelvoorraad

Dit product is op dit moment niet op voorraad in een van onze vestigingen.