Deze website maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.X sluit
Uitgebreid zoeken
Audio/CD's

Lang geleden ...

de geschiedenis van Nederland in vijftig verhalen

Lang geleden ... - Arend van Dam - ISBN: 9789047615293
Prijs: € 16,95 (onder voorbehoud)
Beschikbaarheid: Niet meer in voorraad
Mediatype: Audio/CD's (15-10-2013)
Genre: Geschiedenis (< 12 jaar)
Extra:
Ook beschikbaar als:
Downloadbaar audio bestand € 13,55
Audio/CD's € 16,95
U kunt dit product niet bestellen

Beschrijving

De nederlandse geschiedenis bevat veel mooie en spannende verhalen, maar vaak zijn ze te moeilijk voor jonge kinderen. Het luisterboek Lang geleden… biedt vijftig toegankelijke verhalen over de Nederlandse geschiedenis. Verhalen over jagers en verzamelaars, boeren en vissers, koningen en koninginnen. Maar ook over beroemde figuren als Rembrandt van Rijn, Jacoba van Beieren en Michiel de Ruyter.

Arend van Dam en Alex de Wolf vormen een bekend duo. Samen maakten ze diverse succesvolle boeken waarvoor Van Dam de teksten schreef en De Wolf de illustraties maakte. Lang geleden… werd in 2008 bekroond met een Zilveren Griffel. Lang geleden… wordt voorgelezen door Rik Hoogendoorn. Hoogendoorn verkreeg nationale bekendheid door zijn rol als Rik in het populaire televisieprogramma Sesamstraat.

De geschiedenis van Nederland in vijftig verhalen.

Details

Titel: Lang geleden ...
auteur: Arend van Dam
Mediatype: Audio/CD's
Taal: Nederlands
Uitgever: Rubinstein Publishing BV
Publicatiedatum: 15-10-2013
NUR: Geschiedenis (< 12 jaar)
Gewicht: 106 gr
ISBN/ISBN13: 9789047615293
Intern nummer: 24811609

Extra informatie

Lang geleden, luisterboek, 4 cd's, voorgelezen door Rik Hogendoorn

Recensie

De Nederlandse geschiedenis bevat veel mooie en spannende verhalen, maar vaak zijn ze te moeilijk voor jonge kinderen. De voorleesbundel Lang geleden... biedt vijftig toegankelijke voorleesverhalen over de Nederlandse geschiedenis. Verhalen over jagers en verzamelaars, boeren en vissers, koningen en koninginnen. Maar ook over beroemde figuren als Rembrandt van Rijn, Jacoba van Beieren en Michiel de Ruyter. Sommige verhalen klinken bijna te sprookjesachtig om waar te zijn, maar ze zijn allemaal echt gebeurd!

Inhoudsopgave

1. De boot en de kruik 2. Het kalf en de tuin 3. Gevecht tegen het water 4. Verrit en Malor 5. Julius Civilis 6. Willibrord, Bonifatius en Liudger 7. Karel de Grote 8. Rorik de Deen 9. Prinses Judith en ridder Boudewijn 10. Floris V 11. Jacoba van Beieren 12. Jeroen Bosch 13. Erasmus van Rotterdam 1. Karel V 2. Willem van Oranje 3. De Beeldenstorm 4. De geuzen in Den Briel 5. Kenau Simonsdochter Hasselaer 6. Hutspot, haring en wittebrood 7. De dood van Willem van Oranje 8. Het turfschip 9. Een winter op het ijs 10. De Liefde komt aan in Japan 11. Van Nieuw-Amsterdam naar Suriname 12. Hugo de Groot 13. Piet Hein 1. Rembrandt van Rijn 2. Willem en Maria 3. Abel Tasman 4. De vrede van Munster 5. Michiel de Ruyter 6. Koning en koningin van Engeland 7. De verrekijker van Christiaan Huygens 8. Antoni van Leeuwenhoek en de kleine diertjes 9. Herman Boerhaave geeft les 10. Hieronymus van Alphen 11. De vergeten koning 12. De koning die graag koopman wilde zijn 1. Koning Willem II 2. Eduard Douwes Dekker 3. De wet van Samuel van Houten 4. Vincent van Gogh 5. De kleine koningin 6. Aletta Jacobs 7. Koningin Wilhelmina 8. Het dagboek van Anne Frank 9. Een nieuwe oorlog en een ramp 10. De vooruitgang 11. Alles kan, alles mag 12. Nu

Winkelvoorraad

Dit product is op dit moment niet op voorraad in een van onze vestigingen.