Deze website maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.X sluit
Uitgebreid zoeken
Audio/CD's

Sleutelkruid

3 CD luisterboek

Sleutelkruid - Paul Biegel - ISBN: 9789047608516
Prijs: € 14,95 (onder voorbehoud)
Beschikbaarheid: Niet meer in voorraad
Mediatype: Audio/CD's (01-12-2009)
Genre: Fictie 4 – 6 jaar
Extra:
Ook beschikbaar als:
Downloadbaar audio bestand € 11,95
Downloadbaar audio bestand € 11,95
Audio/CD's € 14,95
U kunt dit product niet bestellen

Beschrijving

Koning Mansolein is oud, heel oud: wel duizend jaar. Haas maakt zich zorgen. Het hart van de koning is zwak. Alleen de wonderdokter zou het oude, versleten hart van de koning nog kunnen opwinden. Daarvoor moet de dokter op zoek naar het sleutelkruid, dat ver weg groeit. De reis is lang en voert over heidevlakten, door donkere bossen en langs verraderlijke moerassen. Zal de wonderdokter op tijd terug zijn? Als het hart van de koning elke dag één keer flink klopt, zal hij het misschien redden. Daarom stuurt de wonderdokter alle dieren die hij tegenkomt naar het paleis van de koning om daar hun spannendste en mooiste verhalen te vertellen. Gijs Scholten van Aschat werd bekend bij het grote publiek door zijn rollen in de tv-series Oud Geld en Pleidooi en in de film Cloaca. In het theater speelde hij in diverse stukken, geschreven door Maria Goos, waaronder een briljante rol in het vierluik De geschiedenis van de familie Avenier. Op het witte doek speelde Gijs verder zoal in The discovery of heaven, Zadelpijn en De passievrucht. Met tekeningen van Harmen van Straaten.

Details

Titel: Sleutelkruid
auteur: Paul Biegel
Mediatype: Audio/CD's
Taal: Nederlands
Uitgever: Rubinstein b.v.
Publicatiedatum: 2009-12-01
NUR: Fictie 4 – 6 jaar
Afmetingen: 250 x 145 x 7
Gewicht: 86 gr
ISBN/ISBN13: 9789047608516
Intern nummer: 12198033

Extra informatie

Sleutelkruid, luisterboek, 3CD's

Recensie

Terwijl de wonderdokter het sleutelkruid gaat halen dat de oude koning Mansolein zal genezen, proberen de dieren met hun verhalen de koning op te vrolijken. Zal de wonderdokter op tijd terug zijn? Koning Mansolein is oud, heel oud: wel duizend jaar. Haas maakt zich zorgen. Het hart van de koning is zwak. Alleen de wonderdokter zou het oude, versleten hart van de koning nog kunnen opwinden. Daarvoor moet de dokter op zoek naar het sleutelkruid, dat ver weg groeit. De reis is lang en voert over heidevlakten, door donkere bossen en langs verraderlijke moerassen. Zal de wonderdokter op tijd terug zijn? Als het hart van de koning elke dag één keer flink klopt, zal hij het misschien redden. Daarom stuurt de wonderdokter alle dieren die hij tegenkomt naar het paleis van de koning om daar hun spannendste en mooiste verhalen te vertellen. In 1965 bekroond met de Prijs voor het Beste Kinderboek.

Inhoudsopgave

Eerste hoofdstuk Het verhaal van de wolf Tweede hoofdstuk Het verhaal van de eekhoorn Derde hoofdstuk Het verhaal van het duinkonijn Vierde hoofdstuk Het verhaal van de eend Vijfde hoofdstuk Het verhaal van het schaap 11 Zesde hoofdstuk 12 Het verhaal van de kever Zevende hoofdstuk Het verhaal van de leeuw Achtste hoofdstuk De ballade van het paard Negende hoofdstuk Het verhaal van de draak Tiende hoofdstuk De verhalen van de stadsmuis en de veldmuis Elfde hoofdstuk Het verhaal van de zwaluw Twaalfde hoofdstuk Het verhaal van de zielige ezel Dertiende hoofdstuk De vier oude boeken van de dwerg Het eerste boek: de oudste geschiedenis Het tweede boek: Idoer en Nemosj Het derde boek: de ijswinter Het vierde boek: voorspellingen Viertiende hoofdstuk Het verhaal van de wonderdokter Vijftiende hoofdstuk

Winkelvoorraad

Dit product is op dit moment niet op voorraad in een van onze vestigingen.