Deze website maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.X sluit
Uitgebreid zoeken
Audio/CD's

Ongehoord Het oproer kraait 4 CD'S

luisterboek

Ongehoord Het oproer kraait 4 CD'S - H. Merwe - ISBN: 9789054445531
Prijs: € 30,99
Levertijd: vandaag voor 23:00 besteld, morgen bij u thuisbezorgd
Mediatype: Audio/CD's (06-12-2006)
Genre: Gesproken tekst voor volwassenen (cd-tape)
Extra:
Add to cart

Beschrijving

De uitgeverij van Theater Instituut Nederland presenteert op woensdag 15 november aanstaande in de serie Ongehoord een nieuwe uitgave:
’t Oproer kraait, rebelse liedjes van altijd en overal. De vierdelige cd-box bevat een veelzijdige collectie opstandige en geëngageerde liederen, die werden verzameld, geschreven en/of vertaald door de cabaretier Jaap van de Merwe (1924-1989). Deze cd-box is een coproductie van het Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid, de VARA en Theater Instituut Nederland.

‘t Oproer kraait was de titel van een radioprogramma dat cabaretier Jaap van de Merwe tussen 1968 en 1975 maakte voor de VARA-radio. Overtuigd van het feit dat de socialistische strijd gebaat was bij het zingen van strijdliederen, begon Van de Merwe met het verzamelen van opstandig repertoire uit binnen- en buitenland. Hij deed intensief onderzoek in diverse archieven, waarna hij buitenlandse teksten vertaalde en bewerkte. Als de oorspronkelijke muziek niet meer te vinden was, voegde hij er eventueel melodietjes van eigen hand bij. Die schat aan materiaal vormde de basis van de uitzonderlijke radioserie ’t Oproer kraait, waarvan elke uitzending een eigen thema had over bijvoorbeeld de monarchie, de bezettingstijd, Chili of de Franse commune. Het repertoire werd speciaal voor de radioserie ten gehore gebracht door een groot aantal vocalisten zoals Jenny Arean, Adèle Bloemendaal, Gerard Cox, Frits Lambrechts, Herman van Veen, Robert Long en Jules de Corte, maar ook acteurs als André van den Heuvel en populaire zangers en zangeressen als Conny Vandenbos en Mieke Bos. De meeste nummers werden begeleid door het fameuze trio van Louis van Dijk.
Uit ruim 300 liedjes zijn uiteindelijk de 119 interessantste en mooiste nummers geselecteerd voor de cd-box.

Details

Titel: Ongehoord Het oproer kraait 4 CD'S
auteur: H. Merwe
Mediatype: Audio/CD's
Taal: Nederlands
Druk: 1
Uitgever: Rubinstein Publishing BV
Publicatiedatum: 06-12-2006
NUR: Gesproken tekst voor volwassenen (cd-tape)
Afmetingen: 254 x 142 x 18
Gewicht: 337 gr
ISBN/ISBN13: 905444553X
ISBN/ISBN13: 9789054445531
Intern nummer: 6916986

Extra informatie

Een unieke verzameling protestliederen uit het begin van de twintigste eeuw en opstandige liederen van recenter datum afkomstig uit alle windstreken - van Frankrijk tot Chili en van Argentinië tot Duitsland.

Recensie

''t Oproer kraait' was de titel van een radioprogramma dat de cabaretier Jaap van de Merwe tussen 1968 en 1975 maakte voor de VARA-radio. Na intensief onderzoek in diverse archieven beschikte Van de Merwe over een unieke verzameling protestliederen uit het begin van de twintigste eeuw - de eerste jaren van de socialistische beweging - waarvan de meeste in geen decennia meer waren uitgevoerd.
Ook bracht hij opstandige liederen van recenter datum bijeen, afkomstig uit alle windstreken - van Frankrijk tot Chili en van Argentinië tot Duitsland. Die schat aan materiaal vormde de basis van een uitzonderlijke radioserie, waarin het repertoire ten gehore werd gebracht door een groot aantal verschillende vocalisten: cabaretsolisten als Jenny Arean, Adèle Bloemendaal, Gerard Cox, Frits Lambrechts en Rob van de Meeberg, Herman van Veen, Robert Long, Jules de Corte, maar ook acteurs als André van den Heuvel en Henny Orri en populaire zangers en zangeressen als Conny Vandenbos en Mieke Bos. Alle nummers werden begeleid door het fameuze trio van Louis van Dijk, dat in die tijd ook met Ramses Shaffy samenwerkte.

Tussen 1970 en 1972 maakte van der Merwer ook tv-shows over de geschiedenis van het rebelse lied, met hetzelfde repertoire en (grotendeels) dezelfde solisten, begeleid door een groter orkest en geregisseerd door de innovatieve Rob Touber.

Winkelvoorraad

Dit product is aanwezig in de volgende vestigingen