Deze website maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.X sluit
Uitgebreid zoeken
Audio/CD's

Athene en Sparta

een peramanente rivaliteit

Athene en Sparta - Fik Meijer - ISBN: 9789491224089
Prijs: € 49,95 (onder voorbehoud)
Beschikbaarheid: Uitverkocht (niet meer te bestellen)
Mediatype: Audio/CD's (14-03-2012)
Genre: Oudheid (tot 500)
Ook beschikbaar als:
Downloadbaar audio bestand € 39,95
Audio/CD's € 49,95
U kunt dit product niet bestellen

Beschrijving

ATHENE / SPARTA - EEN PERMANENTE RIVALITEIT

Athene is in de vijfde eeuw voor Christus een centrum van cultuur en wetenschap. Sparta is een militaristisch bolwerk. In deze zes colleges hoort u hoe deze twee machtige stadstaten elkaar eeuwenlang beconcurreren. Het mondt uit in een uitputtende, bloedige oorlog, die dertig jaar duurt.

Op meeslepende wijze beschrijft classicus en historicus prof. Dr. Fik Meijer tot in detail de aanleiding, de oorzaak en het verloop van deze Peloponnesische Oorlog. Hij spreekt over de ontwikkeling van beide stadstaten en gaat daarbij terug naar de achtste eeuw v.Chr. Athene, een zeemacht met een democratische staatsvorm, komt in de vijfde eeuw lijnrecht te staan tegenover Sparta, een landmacht met een 'gemengde constitutie'. Ook de rol van de politiek leiders, de sociale en economische achtergronden, de godsdienst, de orakels, de cultuur en wijsbegeerte en de houding tegenover vreemdelingen komen uitgebreid aan bod.

Aanvankelijk moet Athene buigen voor de militaire macht van Sparta, maar uiteindelijk blijken de Atheense cultuur en wetenschap sterker dan alle legers bij elkaar en overwint Athene. Een overwinning cruciaal voor de verdere ontwikkeling van Europa.


"Prof.dr. F.J.A.M. (Fik) Meijer (1942) is emeritus-hoogleraar oude geschiedenis aan de Universiteit van Amsterdam. Hij
is de auteur van talloze artikelen en boeken over de Oudheid, waaronder Keizers sterven niet in bed, Macht zonder grenzen en De Middellandse Zee. In oktober 2011 verscheen Lessen uit Rome. Vreemdelingen in het Romeinse rijk en in de Europese Unie als Maand van de Geschiedenisboek. In 2005 ontving hij de Oikos-publieksprijs, de onderscheiding voor een classicus
die op voortreffelijke wijze de Oudheid onder de aandacht van een groot publiek heeft gebracht. "

Inhoud: 6 cd's * totale luisterduur: ca. 460 minuten

ISBN: 978-94-91224-08-9

Details

Titel: Athene en Sparta
auteur: Fik Meijer
Mediatype: Audio/CD's
Taal: Nederlands
Uitgever: Vrije Uitgevers, De
Publicatiedatum: 14-03-2012
NUR: Oudheid (tot 500)
Afmetingen: 142 x 129 x 44
Gewicht: 362 gr
ISBN/ISBN13: 9789491224089
Intern nummer: 18193677

Extra informatie

Athene en Sparta

Recensie

ATHENE / SPARTA - EEN PERMANENTE RIVALITEIT Athene is in de vijfde eeuw voor Christus een centrum van cultuur en wetenschap. Sparta is een militaristisch bolwerk. In deze zes colleges hoort u hoe deze twee machtige stadstaten elkaar eeuwenlang beconcurreren. Het mondt uit in een uitputtende, bloedige oorlog, die dertig jaar duurt. Op meeslepende wijze beschrijft classicus en historicus prof. Dr. Fik Meijer tot in detail de aanleiding, de oorzaak en het verloop van deze Peloponnesische Oorlog. Hij spreekt over de ontwikkeling van beide stadstaten en gaat daarbij terug naar de achtste eeuw v.Chr. Athene, een zeemacht met een democratische staatsvorm, komt in de vijfde eeuw lijnrecht te staan tegenover Sparta, een landmacht met een 'gemengde constitutie'. Ook de rol van de politiek leiders, de sociale en economische achtergronden, de godsdienst, de orakels, de cultuur en wijsbegeerte en de houding tegenover vreemdelingen komen uitgebreid aan bod. Aanvankelijk moet Athene buigen voor de militaire macht van Sparta, maar uiteindelijk blijken de Atheense cultuur en wetenschap sterker dan alle legers bij elkaar en overwint Athene. Een overwinning cruciaal voor de verdere ontwikkeling van Europa. "Prof.dr. F.J.A.M. (Fik) Meijer (1942) is emeritus-hoogleraar oude geschiedenis aan de Universiteit van Amsterdam. Hij is de auteur van talloze artikelen en boeken over de Oudheid, waaronder Keizers sterven niet in bed, Macht zonder grenzen en De Middellandse Zee. In oktober 2011 verscheen Lessen uit Rome. Vreemdelingen in het Romeinse rijk en in de Europese Unie als Maand van de Geschiedenisboek. In 2005 ontving hij de Oikos-publieksprijs, de onderscheiding voor een classicus die op voortreffelijke wijze de Oudheid onder de aandacht van een groot publiek heeft gebracht. " Inhoud: 6 cd's * totale luisterduur: ca. 460 minuten ISBN: 978-94-91224-08-9

Winkelvoorraad

Dit product is op dit moment niet op voorraad in een van onze vestigingen.