Deze website maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.X sluit
Uitgebreid zoeken
Downloadbaar audio bestand

Op reis met de Gouden Boekjes

Een muzikale theatervoorstelling

Op reis met de Gouden Boekjes - Geert Lageveen; Leopold Witte - ISBN: 9789047607786
Prijs: € 7,95
Levertijd: MP3. Levering via internet link. Kan niet retour.
Mediatype: Downloadbaar audio bestand (06-04-2009)
Genre: Gesproken tekst voor kinderen en jongeren (cd-tape)
Extra:
Ook beschikbaar als:
Audio/CD's € 9,95
Downloadbaar audio bestand € 7,95
Add to cart

Beschrijving

Pietepaf het circushondje, Vijf brandweermannetjes, Sloffie Sleepboot, De gele taxi, Het koekemannetje, Henkie met de hoorn, wie is er niet opgegroeid met de legendarische figuren uit de Gouden Boekjes? Herken ze allemaal in deze sprankelende familievoorstelling!

Een groep kinderen gaat met elkaar op reis. Als het bedtijd is, komen ze erachter dat ze hun voorleesboek zijn vergeten. Wat nu? Zonder verhaaltje kunnen ze niet slapen, zeker niet in een vreemd bed! De kinderen bedenken een oplossing: ze vertellen elkaar de verhalen die papa en mama thuis altijd voorlezen voor het slapen gaan. Natuurlijk de gekste en spannendste avonturen uit De Gouden Boekjes. Met hun fantasie brengen de kinderen de tekeningen tot leven. Zo ontstaat een reis door de wereld van De Gouden Boekjes. Grappig, ontroerend en zeer muzikaal.

Op reis met de Gouden Boekjes is een levendige muziektheatervoorstelling voor iedereen vanaf 5 jaar. Met nieuwe liedjes en met acteurs die alle denkbare instrumenten bespelen: van kachelpijp tot keyboard, van drums tot didgeridoo. En de acteurs zijn Dorien Haan, Steyn de Leeuwe, Boy Ooteman, Robert de Sacadura Lima Orvalho, Sergio IJssel en Kim van Zeben.

Regisseur Leopold Witte stond eerder aan de basis van de succesvolle televisieserie Gebakken Mannetjes, te zien in VPRO’s Villa Achterwerk. Samen met componist Kees van der Vooren bracht hij hierin diverse Gouden Boekjes in beeld.

Inhoud
1. Ret reislied - buiten slapen!
2. De hongerige leeuw
3. Ik ben niet bang
4. De leeuw eet worteltjes
5. Wedstrijdje tanden poetsen
6. Groot en klein
7. De kleine indiaan
8. Henkie met de hoorn
9. Ping ping vuur is een prachtig ding
10. De brandweermannetjes
11. Henkie op zee
12. Henkie is een held
13. Het koekemannetje
14. Zielig verhaal!
15. Het eigenwijze eendje
16. Kippetje tok
17. Ik zou zo graag een vriendje
18. Huilende jongetjes
19. Circus Pietepaf
20. Wij houden van Pietepaf
21. Feestontbijt
22. We gaan naar huis

Details

Titel: Op reis met de Gouden Boekjes
auteur: Geert Lageveen; Leopold Witte
Mediatype: Downloadbaar audio bestand
Taal: Nederlands
Uitgever: Rubinstein b.v.
Publicatiedatum: 06-04-2009
NUR: Gesproken tekst voor kinderen en jongeren (cd-tape)
ISBN/ISBN13: 9789047607786
Intern nummer: 13311241

Recensie

'Hilarische en inventieve reis met de Gouden Boekjes. De musical van Leopold Witte is een explosie van vrolijke muziek, grappige personages, gevatte dialogen en schilderachtige beelden. (...) Op reis met de Gouden Boekjes is een feel good-voorstelling in de goede zin van het woord. (Trouw, 26 maart 2008, Anita Twaalfhoven)

'Gouden Boekjes als blijspel voor 5-jarigen. Op reis met de Gouden Boekjes van Bos Theaterproducties is een positieve voorstelling. Een blijspel voor 5-jarigen, met ingredienten waar kleuters over het algemeen van houden. Het gaat over zoekraken en gevonden worden, over huilen en troosten en de acteurs spreken hun zinnen uit met Engels, Surinaams of Vlaams accent. Regiseur Leopold Witte bewerkte de 'Gouden Boekjes' eerder als televisieserie, onder de titel 'Gebakken Mannetjes'. Op het toneel houdt hij het tempo hoog en de muziek van Kees van der Vooren past uitstekend bij de sfeer van de voorstelling. Als blijspel voldoet het stuk goed. Aangezien alle acteurs een karikatuur van een kind spelen, gaat het niet om diepgang of rolbegrip, maar om wie er overtuigend met zoveel ongecompliceerdheid uit de voeten kan. (de Volkskrant, 25 maart 2008, Jowi Schmitz)

'Nieuwe liedjes in vrolijke en levendige kindervoorstelling. De VPRO baseerde vier jaar geleden de televisieserie Gebakken mannetjes op zeven Gouden Boekjes. Leopold Witte, regisseur van die serie, komt nu met een musical, bestemd voor kinderen vanaf een jaar of vijf. Met nieuwe liedjes en met acteurs die alle denkbare instrumenten bespelen - varierend van keyboard tot kachelpijp. Op reis met De Gouden Boekjes wordt een vrolijke, levendige voorstelling, afgaande op een repetitie in het BonBon Theater in Amsterdam. Waarbij de acteurs op het hart wordt gedrukt om vooral niet kinderachtig te doen.' (Algemeen Dagblad, 19 februari 2008, Albert Kok)