Deze website maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.X sluit
Uitgebreid zoeken
E-book

Klimaatwerk

richtlijnen voor het museale binnenklimaat

Klimaatwerk - Bart  Ankersmit - ISBN: 9789048511365
Prijs: € 29,99 (onder voorbehoud)
Beschikbaarheid: Uitverkocht (U kunt dit boek niet meer bestellen)
Mediatype: E-book (11-09-2011)
Genre: Milieutechniek en milieutechnische wetenschappen
U kunt dit product niet bestellen

Beschrijving

Een voorstel voor een besluitvormingstraject voor het museale binnenklimaat in 4 stappen

Collectiebeherend Nederland ging altijd uit van strikte klimaatnormen. Deze werden gebruikt als ontwerpeisen en instelwaarden voor installaties en vervolgens deed de techniek de rest. Plaatsing van installaties bracht soms grote ingrepen in het gebouw met zich mee, evenals ruimteverlies en steeds hogere exploitatiekosten. Het vertrouwen op de techniek groeide en het gevoel heerste dat alle risicos waren uitgesloten. Maar uit de praktijk blijkt niets minder waar.
In dit boek wordt een besluitvormingstraject voor het museale binnenklimaat voorgesteld dat bestaat uit 4 stappen. Daarin wordt recht gedaan aan de collectie, het gebouw en de waarden die in beide besloten liggen. Deze koppeling van waarden aan het te nemen besluit is nieuw. Ook nieuw is de observatie dat niet alle museale voorwerpen in dezelfde mate kwetsbaar zijn voor een verkeerd binnenklimaat. Klimaatwerk is bedoeld als naslagwerk voor diegene die verantwoordelijkheid draagt voor het museale binnenklimaat. Het biedt hulp bij het nemen van een weloverwogen beslissing over de optimale klimaatcondities voor het behoud van ons culturele erfgoed.

Bart Ankersmit is als senior onderzoeker bij het Instituut Collectie Nederland verantwoordelijk voor de ontwikkeling en het uitdragen van kennis over het museale binnenklimaat en collectie risicomanagement.

Details

Titel: Klimaatwerk
auteur: Bart Ankersmit
Mediatype: E-book
Taal: Nederlands
Druk: 1
Aantal pagina's: 160
Uitgever: Amsterdam University Press
Publicatiedatum: 2011-09-11
NUR: Milieutechniek en milieutechnische wetenschappen
ISBN/ISBN13: 9789048511365
Intern nummer: 13908745