Deze website maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.X sluit
Uitgebreid zoeken
E-book

Lastechnologie

Lastechnologie - G. den Ouden - ISBN: 9789065621375
Prijs: € 19,15 (onder voorbehoud)
Beschikbaarheid: Uitverkocht (U kunt dit boek niet meer bestellen)
Mediatype: E-book (31-10-2009)
Genre: Materiaalkunde
Extra:
U kunt dit product niet bestellen

Beschrijving

Lastechnologie


Voor het duurzaam verbinden van materialen is in de loop der tijden een groot aantal methodes en technieken ontwikkeld. Solderen, lijmen, en lassen zijn bekende voorbeelden, die elk een zeer belangrijke rol spelen in de metaalverwerking. Vooral lassen wordt op grote schaal toegepast.


Dit boek is bedoeld voor studenten aan technische universiteiten en hogescholen en voor degenen die bij hun werk met het onderwerp te maken hebben. De stof is gegroepeerd in drie delen: processen, metaalkundige aspecten en toepassingen. In het gedeelte over processen wordt de meeste aandacht besteed aan booglassen, maar ook een reeks andere lasprocessen, solderen en thermisch snijden komen aan de orde. Bij de toepassingen wordt ingegaan op het lassen van ongelegeerd en laaggelegeerd staal. het lassen van roestvast staal en het lassen van aluminium. 'Al met al een goed leesbaar studieboek dat in iedere boekenkast thuis hoort' (R.W.A. van den Berg in 'Lastechniek', november 1987). 'Het boek is overzichtelijk en ademt op een prettige manier deskundigheid uit.' (L.J. de Ridder in 'De Constructeur', juni 1988).


Inhoud: Algemene inleiding


deel I Processen | 1. Booglassen 2. Andere lasprocessen 3. Solderen 4. Thermisch snijden deel II Metaalkundige aspecten | 5. Metaalkundige aspecten van het booglassen deel III Toepassingen | 6. Lassen van ongelegeerd en laaggelegeerd staal 7. Lassen van roestvast staal 8. Lassen van aluminium Appendices | A. Lastypen B. Naadvormen C. Lasposities D. Normen op lasgebied E. Organisaties op lasgebied F. Afkortingen Indexhttp://www.vssd.nl/hlf/materiaal.html


Lastechnologie blijft als Nederlandstalige uitgave bestaan naast het recentere Welding Technology (ISBN 978-90-6562-205-1).

Details

Titel: Lastechnologie
auteur: G. den Ouden
Mediatype: E-book
Taal: Nederlands
Druk: Heruitgave
Aantal pagina's: 203
Uitgever: VSSD
Publicatiedatum: 2009-10-31
NUR: Materiaalkunde
ISBN/ISBN13: 9789065621375
Intern nummer: 12987188