Deze website maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.X sluit
Uitgebreid zoeken
E-book

Ecodesign

Ontwerpen voor een duurzame en circulaire economie

Ecodesign - Karine van Doorsselaer - ISBN: 9789401457491
Prijs: € 23,99 (onder voorbehoud)
Beschikbaarheid: Uitverkocht (U kunt dit boek niet meer bestellen)
Mediatype: E-book (23-08-2018)
Genre: Industrieel ontwerpen
U kunt dit product niet bestellen

Beschrijving

Ecodesign wordt bij de implementatie van de circulaire economie gezien als een van de cruciale hefbomen voor succes. Met dit boek bieden de auteurs inzicht in het vakgebied ecodesign en de relatie met de circulaire economie en moedigen ze ontwerpers aan om duurzame producten te ontwikkelen.

Ecodesign staat voor het integreren van ecologie in het ontwerpproces van alle mogelijke producten, gaande van speelgoed, verpakkingen, huis-tuin-en-keukenproducten tot technische producten zoals vorkliften of medische scanners. De rode draad bij ecodesign is levenscyclusdenken: voor elke fase van de levenscyclus van producten, van het ontginnen van de grondstoffen tot het afdanken van het product, streeft de ontwerper ernaar om de milieu-impact te minimaliseren.

De ecodesign-hulpmiddelen die ingezet worden tijdens het ontwerpproces worden in dit boek grondig besproken. Deze hulpmiddelen dienen enerzijds om bestaande producten te screenen op hun milieu-impact en anderzijds om de ontwerper te gidsen om milieuverantwoorde producten te ontwerpen. Verder komen ook actuele trends aan bod zoals biomimicry en de vierde industriële revolutie, die gericht zijn op de transitie naar een duurzame maatschappij en die de ontwerper kunnen inspireren.

Dit is een herwerkte, ge-peer-reviewde editie.

Details

Titel: Ecodesign
auteur: Karine van Doorsselaer
Mediatype: E-book
Taal: Nederlands
Druk: 1
Aantal pagina's: 260
Uitgever: ACADEMIA PRESS
Publicatiedatum: 2018-08-23
NUR: Industrieel ontwerpen
ISBN/ISBN13: 9789401457491
Intern nummer: 42943039