Deze website maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.X sluit
Uitgebreid zoeken
E-book

Afrikaanse letterkunde

Tradities, genres, auteurs en ontwikkelingen

Afrikaanse letterkunde - Mineke  Schipper - ISBN: 9789048541577
Prijs: € 29,99
Levertijd: Direct. E-book, digitale levering, ePub.   (Hoe werkt dit?)
Mediatype: E-book (09-05-2019)
Genre: Literatuurgeschiedenis buitenland
Add to cart

Beschrijving

Afrika is niet alleen de bakermat van de mensheid, maar ook van prachtige literatuur. Naast oude schriftculturen, bijvoorbeeld in Ethiopië, Noord-Afrika en het Swahiligebied, is het continent rijk aan uiteenlopende mondelinge genres, van mythe tot spreekwoord, van liefdespoëzie tot epos en theater. Deze mondelinge tradities blijken een bron van inspiratie voor de geschreven literatuur, die ook beïnvloed is door een Europees genre als de roman. Er is een rijke verscheidenheid aan literaire teksten in Afrikaanse talen, terwijl de auteurs die in Europese talen schrijven ook internationaal volop in de schijnwerpers staan, net als Europese auteurs van Afrikaanse afkomst. Hun werk wordt steeds vaker in het Nederlands vertaald en sommigen schrijven in het Nederlands.

Afrika's literatuur kent verrassende invalshoeken en ontwikkelingen, die ook hun weg vinden naar nieuwe media, waar geëxperimenteerd wordt met een rijkdom aan literaire vormen. Oude en nieuwe tradities, genres, auteurs en ontwikkelingen komen in Afrikaanse letterkunde ruim aan bod.

Afrikaanse letterkunde is tot op heden het enige overzichtswerk van Afrikaanse letterkunde in de Nederlandse taal. Eerdere edities verschenen in 1983 en 1990.

Details

Titel: Afrikaanse letterkunde
auteur: Mineke Schipper
Mediatype: E-book
Taal: Nederlands
Druk: 1
Aantal pagina's: 412
Uitgever: Amsterdam University Press
Publicatiedatum: 2019-05-09
NUR: Literatuurgeschiedenis buitenland
ISBN/ISBN13: 9789048541577
Intern nummer: 44771734