Deze website maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.X sluit
Uitgebreid zoeken
E-book

Heden soup! Bij Mij Zijt Ge Veilig

Heden soup! Bij Mij Zijt Ge Veilig - Wim  Helsen - ISBN: 9789460420047
Prijs: € 12,99 (onder voorbehoud)
Beschikbaarheid: Uitverkocht (U kunt dit boek niet meer bestellen)
Mediatype: E-book (31-10-2009)
Genre: Toneel-, theater- en filmteksten, ook scenario’s
U kunt dit product niet bestellen

Beschrijving

'Het verband tussen genialiteit en krankzinnigheid en de fascinatie van de mens daarvoor is zo oud als de kunst zelf. Sinds de Belgische premières van Bij Mij Zijt Ge Veilig op 26 november 2005 in Antwerpen worden vele ongelukkigen onverrichter zake terug naar huis gestuurd. Uitverkocht. Telkens weer laat een dociele menigte zich vernederen door een charismatische gek op scène. Op studente taal en letteren mocht ik uitzoeken waar deze massahysterie vandaan kwam. Mijn besluit was dat Wim Helsen zijn publiek op onnavolgbare wijze tot marionetten maakt. Reeds in Heden Soep! slaagt hij erin zijn publiek te hypnotiseren met een ijzersterke tekst. In Bij Mij Zijt Ge Veilig balanceert Helsen verder op het wankele koord tussen genialiteit en complete madness.

De teksten van Helsens alom bejubelde voorstellingen gebundeld. Heden Soup! is intussen uitgegroeid tot een klassieker. Het niet minder demonische Bij Mij Zijt Ge Veilig houdt het midden tussen een publieke biecht en een cursus massapsychose.
'Een van de beste cabaretiers van dit moment.' - NRC Handelsblad 'Een absurdist van dit kaliber verdient het door de Nederlandtalige cabaretwereld te worden gekoesterd.' - de Volkskrant

Details

Titel: Heden soup! Bij Mij Zijt Ge Veilig
auteur: Wim Helsen
Mediatype: E-book
Taal: Nederlands
Druk: 1
Aantal pagina's: 180
Uitgever: Bezige Bij b.v., Uitgeverij De
Publicatiedatum: 2009-10-31
NUR: Toneel-, theater- en filmteksten, ook scenario’s
ISBN/ISBN13: 9789460420047
Intern nummer: 13248205