Deze website maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.X sluit
Uitgebreid zoeken
E-book

De wijkagent

Twintig jaar op de Utrechtse tippelzone

Vooraankondiging
De wijkagent - Jan  Schoenmaker - ISBN: 9789026350450
Prijs: € 12,99 (onder voorbehoud)
Beschikbaarheid: Nog niet verschenen.
Mediatype: E-book (20-08-2020)
Genre: Literaire non-fictie
U kunt dit product niet bestellen

Beschrijving

De wijkagent van Jan Schoenmaker: Hoe een wijkagent een van de beruchtste tippelzones van Nederland tot een internationaal voorbeeld wist te maken.

Als Jan Schoenmaker in 1992 wordt gevraagd om wijkagent te worden in de Utrechtse wijk Transwijk, weet hij zeker dat hij het niet langer dan een jaar zal doen. Hij wil wel wijkagent zijn, maar niet dáár. In deze wijk ligt namelijk een beruchte tippelzone. Als strenggelovig opgevoede, stugge West-Fries heeft Schoenmaker niets met drugsverslaving en prostitutie. En juist deze problematiek zal nu een belangrijk deel van zijn werk worden.

Dat ene jaar werden er uiteindelijk bijna twintig, een periode waarin de Utrechtse tippelzone met hulp van Schoenmaker verandert van het afvoerputje van de maatschappij in een veilige werkplek voor prostituees, die zelfs in het buitenland als voorbeeld dient. Samen met zijn collega’s en andere instanties slaagt hij erin met intensief contact, veel geduld en af en toe streng optreden zo’n veertig vrouwen uit handen van mensenhandelaren en uit de greep van de verslaving te redden.

In De wijkagent schetst Jan Schoenmaker een wereld van geweld en bedreigingen, van eenzaamheid en uitzichtloosheid, maar ook van bizarre en hilarische voorvallen. Zijn boek is een reis door deze typische jarenzestigwijk en een ode aan zijn bijzondere, veelkleurige inwoners.

Details

Titel: De wijkagent
auteur: Jan Schoenmaker
Mediatype: E-book
Taal: Nederlands
Druk: 1
Uitgever: Ambo|Anthos
Publicatiedatum: 2020-08-20
NUR: Literaire non-fictie
ISBN/ISBN13: 9789026350450
Intern nummer: 45882448