Deze website maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.X sluit
Uitgebreid zoeken
E-book

Onredelijkheid

Onredelijkheid - Bas  Heijne - ISBN: 9789023448549
Prijs: € 7,99 (onder voorbehoud)
Beschikbaarheid: Uitverkocht (U kunt dit boek niet meer bestellen)
Mediatype: E-book (31-10-2009)
Genre: Literaire essays
Extra:
U kunt dit product niet bestellen

Beschrijving

Wie wil je zijn? Een wereldburger, opgenomen in een mondiaal netwerk van BlackBerry s en trans-Atlantische vluchten? Of ga je op zoek naar waar je vandaan komt, naar het landschap van je voorouders? In Onredelijkheid onderzoekt Bas Heijne de nieuwe behoefte aan identiteit die Nederland in zijn greep houdt. De grote verwachtingen van na de Tweede Wereldoorlog het verenigd Europa, de multiculturele samenleving en de ontkerkelijking staan plotseling fel ter discussie. De verlichte idealen van eenwording en universalisme hebben plaatsgemaakt voor een verlangen naar eigenheid en een kleine gemeenschap. Vaak staan de partijen gelovigen en ongelovigen, kosmopolieten en nationalisten lijnrecht tegenover elkaar. Wat is er gebeurd?

In een heldere en persoonlijke stijl ontleedt Heijne de grote omslag die in Nederland en elders heeft plaatsgevonden. Origineel en onbevangen pleit Heijne voor een nieuwe, zinvolle houding tegenover de grote wereld, die van alle kanten op ons af komt. Onredelijkheid is een essay op het scherpst van de snede.

Details

Titel: Onredelijkheid
auteur: Bas Heijne
Mediatype: E-book
Taal: Nederlands
Druk: 5
Aantal pagina's: 128
Uitgever: Bezige Bij b.v., Uitgeverij De
Publicatiedatum: 2009-10-31
NUR: Literaire essays
ISBN/ISBN13: 9789023448549
Intern nummer: 13233677

Recensie

'In de tijd dat de ideologieën en de 'grote verhalen' tot het verleden behoren, heeft Heijne een scherp oog voor wie zich toch weer verschanst achter een onwrikbare overtuiging uit angst er helemaal geen te hebben.' - Vrij Nederland