Deze website maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.X sluit
Uitgebreid zoeken
E-book

Diagnose

Het oplossen van de meest verbijsterende medische mysteries

Vooraankondiging
Diagnose - Lisa  Sanders - ISBN: 9789000371495
Prijs: € 12,99 (onder voorbehoud)
Beschikbaarheid: Nog niet verschenen.
Mediatype: E-book (07-05-2020)
Genre: Psychologie
U kunt dit product niet bestellen

Beschrijving

Het ontrafelen van de meest bizarre medische mysteries

De medische wereld zit boordevol mysteries. Als een waar detective duikt arts en New York Times-columnist dr. Lisa Sanders in de meest bizarre, raadselachtige en spannende verschijnselen uit de geneeskunde.

Een greep uit de dossiers: Een 28-jarige man viert zijn verjaardag in de Bahama’s en probeert eens iets nieuws bij het diner: barracuda. Een paar uur later zakt hij met verschrikkelijke buikkrampen in elkaar op de dansvloer. Een vrouw van middelbare leeftijd komt opnieuw bij de dokter, na twee dagen eerder langs te zijn geweest met lichte uitslag op haar handen. De uitslag is inmiddels paars geworden en als zweepslagen over haar hele lichaam verspreid. Een jonge olifantentrainer uit een rondreizend circus die ooit een kopstoot kreeg van een zebra, wordt uit het niets geteisterd door splijtende hoofdpijn, alsof iemand ‘een deur dichtslaat in z’n hoofd’.

In elk van deze zaken is de weg naar de diagnose – en de behandeling – er een vol bizarre en soms onverklaarbare wendingen. In dit boek toont Sanders aan dat het stellen van de juiste diagnose expertise, zorgvuldige procedures en soms een tikkeltje geluk vereist. Diagnose plaatst ons in de schoenen van de dokter en laat ons deze meeslepende en soms onnavolgbare medische mysteries van dichtbij ervaren. Zie wat de dokters zien, voel hun onzekerheid – en ervaar de euforie wanneer alles op z’n plek valt.

 

Details

Titel: Diagnose
auteur: Lisa Sanders
Mediatype: E-book
Taal: Nederlands
Druk: 1
Aantal pagina's: 312
Uitgever: Spectrum
Publicatiedatum: 2020-05-07
NUR: Psychologie
ISBN/ISBN13: 9789000371495
Intern nummer: 45816848