Deze website maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.X sluit
Uitgebreid zoeken
E-book

De machtsparadox

een radicaal nieuwe visie op leiderschap

De machtsparadox - Dacher  Keltner - ISBN: 9789000316984
Prijs: € 12,99 (onder voorbehoud)
Beschikbaarheid: Uitverkocht (U kunt dit boek niet meer bestellen)
Mediatype: E-book (18-08-2016)
Genre: Psychologie
U kunt dit product niet bestellen

Beschrijving

Hoe krijg je macht en kun je deze behouden?

Er zijn vele handboeken geschreven over het uitoefenen van macht; Machiavelli’s De Heerser is de bijbel voor menig strateeg en Robert Greene’s 48 Wetten van de macht is een everseller onder managers. Maar over de werkelijke betekenis en psychologische werking en effecten van macht is verrassend weinig geschreven. Wat is macht? Hoe krijg je macht en kun je deze behouden? Wat doet macht met je? En wat betekent machteloosheid voor een individu en een groep? Gebaseerd op ruim twintig jaar onderzoek naar het verschijnsel ‘macht’ geeft Dacher Keltner in zijn boek De machtparadox antwoord op deze vragen.

Ben Tiggelaar, auteur van o.a. Dromen, durven doen en Mooi werk - Een intrigerend, belangrijk boek. Niet alleen voor leiders, maar voor iedereen die meer wil begrijpen van menselijke relaties en oprecht een positieve bijdragen wil leveren in deze wereld.

Dacher Keltner is professor in de Psychologie aan de gerenommeerde Berkeley universiteit in Californië. Zijn onderzoek richt zich op de biologische en evolutionaire oorsprong van compassie, macht, sociale klasse en ongelijkheid.

Details

Titel: De machtsparadox
auteur: Dacher Keltner
Mediatype: E-book
Taal: Nederlands
Druk: 1
Aantal pagina's: 149
Uitgever: Spectrum
Publicatiedatum: 2016-08-18
NUR: Psychologie
ISBN/ISBN13: 9789000316984
Intern nummer: 35205865