Deze website maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.X sluit
Uitgebreid zoeken
E-book

Watskeburt, Lage Landen?

Een eigenzinnige canon van het Nederlandstalige lied

Vooraankondiging
Watskeburt, Lage Landen? - Peter  Van Dyck - ISBN: 9789401462228
Prijs: € 23,99 (onder voorbehoud)
Beschikbaarheid: Nog niet verschenen.
Mediatype: E-book (27-09-2019)
Genre: Geschiedenis
U kunt dit product niet bestellen

Beschrijving

Volkszangers, cabaretiers, polderrockers, beatniks, nederpoppers, frithoppers: allemaal hanteren ze de Nederlandse taal om de liefde en het leven te bezingen. Sommigen bestormen daarmee de hitparades, worden de stem van hun generatie en maken deel uit van het collectieve geheugen. Anderen vormen de underground, schoppen herrie en zijn al even invloedrijk.

Muziekjournalist Peter Van Dyck stelt met Watskeburt, Lage Landen? een ware Hall of Fame van het Nederlandstalige lied samen. Een ultiem eerbetoon aan de artiesten die al decennialang door onze muziekbogen galmen. Hij is gaan graven in leven en werk van bekende helden, vergeten goden en rijzende sterren van het Vlaamse en Nederlandse muziekfirmament en legde zijn oor te luister bij onder meer Boudewijn de Groot, Guido Belcanto, Herman van Veen, Kommil Foo, Raymond van het Groenewoud, Rick de Leeuw, Henny Vrienten, Kris Wauters, Bart Peeters, Stef Bos, Spinvis, Flip Kowlier, Eva De Roovere en Roosbeef. Hij schrijft hun kleurrijkste anekdotes op en verdiept zich in hun meest iconische songteksten.

Een cultuurgeschiedenis die de brug slaat tussen jong en oud, Vlaams en Nederlands, levenslied en hiphopbeat. Een echt huzarenstukje.

Details

Titel: Watskeburt, Lage Landen?
auteur: Peter Van Dyck
Mediatype: E-book
Taal: Nederlands
Druk: 1
Aantal pagina's: 500
Uitgever: Lannoo
Publicatiedatum: 2019-09-27
NUR: Geschiedenis
ISBN/ISBN13: 9789401462228
Intern nummer: 44494834