Deze website maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.X sluit
Uitgebreid zoeken
E-book

Take on me

het 80s fanbook

Vooraankondiging
Take on me - Iris  Vandemoortele - ISBN: 9789000364121
Prijs: € 12,99 (onder voorbehoud)
Beschikbaarheid: Nog niet verschenen.
Mediatype: E-book (29-03-2019)
Genre: Lifestyle algemeen
U kunt dit product niet bestellen

Beschrijving

Elke week klaarzitten voor Countdown, een tienerkamer vol posters uit de Hitkrant en Popfoto, en een agenda die letterlijk bolstond van de plaatjes. Want we waren fan in de jaren tachtig en daar gingen we he-le-maal in op. Fan van Madonna, Michael Jackson en Spandau Ballet. Van de Dolly Dots, Sade en Prince. En van a-ha natuurlijk. In Take on me blikken Stefanie Bottelier en Iris Vandemoortele terug op die tijd, met de kennis en verwondering van nu.

Waarom liep Bananarama rond in gezellige tuinbroeken en staan vrouwelijke artiesten tegenwoordig in weinig meer dan een glitteronderbroek op het podium? Was de liefde voor een elpee waarvoor je maanden had gespaard niet groter dan die voor het streamen van nummers op Spotify? Ze interviewen de artiesten, dj's en muziekjournalisten van toen over dergelijke kwesties en over hun avonturen achter de schermen. Daarnaast worden in het boek de beste videoclips, raarste kapsels, sterkste songteksten en vergeten sterren uitgelicht, en zijn er onwijs gave quizzen te doen.

Dit boek is een feest van herkenning voor iedereen die de jaren tachtig een warm hart toedraagt, zich afvraagt hoe het tegenwoordig is met Samantha Fox, alle teksten van Duran Duran nog uit het hoofd kent en moeiteloos kan moonwalken. En natuurlijk voor iedereen die stiekem best wel nieuwe stickers zou willen voor in zijn serieuze, volwassen werkagenda. Een lekker leesbaar, visueel lifestyleboek vol nostalgie en hilarische herinneringen. Back to the future met Take on me.

Iris Vandemoortele en Stefanie Bottelier groeiden op in de jaren tachtig en waren fan. Fan van de Dolly Dots, van Wham!, a-ha, Madonna, Bananarama en nog veel meer. Ze plakten hun agenda's vol plaatjes, hingen hun kamers vol posters, leerden songteksten uit hun hoofd en fantaseerden over ontmoetingen, vriendschappen en huwelijken met hun idolen. Iris en Stefanie leerden elkaar kennen toen ze bij tijdschrift ELLE werkten en zijn inmiddels veelgevraagde freelancejournalisten die schrijven voor onder andere ELLE, Harper's Bazaar, Volkskrant Magazine en LINDA.

Details

Titel: Take on me
auteur: Iris Vandemoortele
Mediatype: E-book
Taal: Nederlands
Druk: 1
Aantal pagina's: 224
Uitgever: Spectrum
Publicatiedatum: 2019-03-29
NUR: Lifestyle algemeen
ISBN/ISBN13: 9789000364121
Intern nummer: 41577467