Deze website maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.X sluit
Uitgebreid zoeken
E-book

Visions of Savage Paradise

albert Eckhout, Court Painter in Colonial Dutch Brazil

Visions of Savage Paradise - R.P.  Brienen - ISBN: 9789048505548
Prijs: € 38,25 (onder voorbehoud)
Beschikbaarheid: Uitverkocht (U kunt dit boek niet meer bestellen)
Mediatype: E-book (11-09-2011)
Genre: Kunst
U kunt dit product niet bestellen

Beschrijving

Een rijk geïllustreerde analyse van Eckhout's fascinerende schilderijen en tekeningen van Brazilië onder Nederlands gezag

De schilderijen van de Nederlandse kunstenaar Albert Eckhout zijn onlangs getoond op diverse internationale tentoonstellingen in Denemarken, Brazilië en Nederland. Echter, de meest recente monografie van deze kunstenaar, die tijdens de periode dat Brazilië gekoloniseerd was door Nederland en bestuurd werd door de West Indie Compagnie, komt uit 1938. 'Visions of Savage Paradise' is een essentiële hedendaagse en rijk geïllustreerde analyse van Eckhout's schilderijen en tekeningen, die een actuele en grondige analyse geeft van de kunstenaar en zijn Braziliaanse werken.
Het boek bevat een biografische analyse van de kunstenaar en stelt Eckhout's natuurhistorische tekeneningen en etnografische voorstellingen aan de orde. In plaats van alleen deze kunstenaar en zijn werk te behandelen, vergelijkt de auteur zijn werk op het gebied van inhoud en stijl met andere exotische schilders, en bespreekt ze ook Eckhout's stilistische overeenkomsten met andere zeventiende-eeuwse Nederlandse schilders, waaronder Jacob van Campen.

Dit boek is niet alleen interessant voor studenten en wetenschappers van de zeventiende-eeuwse Nederlandse schilderkunst, maar het is ook een interessante bron voor mensen die geïnteresseerd zijn in visuele antropologie en de geschiedenis van de West Indische Compagnie.

Details

Titel: Visions of Savage Paradise
auteur: R.P. Brienen
Mediatype: E-book
Taal: Engels
Druk: 1
Aantal pagina's: 288
Uitgever: Amsterdam University Press
Publicatiedatum: 2011-09-11
NUR: Kunst
ISBN/ISBN13: 9789048505548
Intern nummer: 13233130