Deze website maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.X sluit
Uitgebreid zoeken
E-book

Soldaat van Hitler

Het dagelijkse leven in het Duitse leger van 1939 tot 1945

Vooraankondiging
Soldaat van Hitler - Benoït  Rondeau - ISBN: 9789401467568
Prijs: € 25,99 (onder voorbehoud)
Beschikbaarheid: Nog niet verschenen.
Mediatype: E-book (09-04-2020)
Genre: Oorlog en vrede
U kunt dit product niet bestellen

Beschrijving

Kon men een soldaat van Hitler zijn en 'gewoon' soldaat blijven? Hoe was de Duitse soldaat bewapend en hoe werd hij geleid? Hoe was zijn contact met de burgers? Hoe beleefde hij de oorlog? En in welke mate was hij genazificeerd?

Dit gedetailleerde overzichtswerk brengt alle facetten van het Duitse soldatenleven in oorlogstijd in kaart: de opleiding in de kazerne, de gevechtshandelingen, de tactieken, de materiële levensomstandigheden aan het front in verschillende delen van de wereld, de gezondheidszorg, de vrije tijd, de verloven, de omgang met de burgers in bezet gebied enzovoort. Aan de hand van talrijke ooggetuigenverslagen wordt onderzocht wat het betekende om tijdens de Tweede Wereldoorlog in het Duitse leger te dienen.

In deze veelzijdige studie worden voor het eerst heel wat pertinente vraagstukken over de Duitse krijgsmacht samengebracht. De auteur weerlegt onder meer de mythe van het apolitieke Duitse leger en wijst erop dat de Duitse soldaten, of ze nu bij de land-, zee- of luchtmacht hoorden, sterk geïndoctrineerd waren door de nazi-ideologie. In een uitvoerige bespreking van de oorlogsmisdaden wordt ook afgerekend met het idee van de 'schone', correcte Wehrmacht.

Details

Titel: Soldaat van Hitler
auteur: Benoït Rondeau
Mediatype: E-book
Taal: Nederlands
Druk: 1
Aantal pagina's: 544
Uitgever: Lannoo
Publicatiedatum: 2020-04-09
NUR: Oorlog en vrede
ISBN/ISBN13: 9789401467568
Intern nummer: 45816872