Deze website maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.X sluit
Uitgebreid zoeken
E-book

Harer Majesteits loyaalste onderdaan

Francois van 't Sant, 1883-1966

Harer Majesteits loyaalste onderdaan - Sytze van der Zee - ISBN: 9789023494768
Prijs: € 19,99
Levertijd: Direct. E-book, digitale levering, ePub.   (Hoe werkt dit?)
Mediatype: E-book (21-11-2015)
Genre: Geschiedenis
Add to cart

Beschrijving

Veertig jaar lang was het leven van François van ’t Sant verbonden met het Koninklijk Huis. Als kersverse hoofdcommissaris van politie in Den Haag werd hij de vertrouwensman van koningin Wilhelmina, die de affaires van haar man uit de wereld moest helpen. Nadat Van ’t Sant als gevolg van een schandaal ontslag moest nemen als hoofdcommissaris, benoemde zij hem tot haar veiligheidsadviseur.

Bij de Duitse inval in 1940 vluchtte hij met Wilhelmina naar Londen, waar hij haar particulier secretaris werd en de leiding kreeg over de Nederlandse geheime dienst. Later werd hij van verraad beschuldigd. Na de oorlog bleef hij teleurgesteld achter in Londen. Hij behield echter het vertrouwen van het hof: in de jaren vijftig adviseerde hij zowel koningin Juliana als prins Bernhard tijdens de geruchtmakende Greet Hofmans-affaire.

François van ’t Sant geldt als een van de meest mysterieuze figuren uit de hedendaagse Nederlandse geschiedenis en hij droeg zelf aan de mythevorming bij door zijn persoonlijke documenten te vernietigen. Sytze van der Zee wist zijn verhaal te reconstrueren en deze controversiële en fascinerende figuur weer tot leven te wekken.

Details

Titel: Harer Majesteits loyaalste onderdaan
auteur: Sytze van der Zee
Mediatype: E-book
Taal: Nederlands
Druk: Heruitgave
Aantal pagina's: 450
Uitgever: De Bezige Bij
Publicatiedatum: 2015-11-21
NUR: Geschiedenis
ISBN/ISBN13: 9789023494768
Intern nummer: 31764647