Deze website maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.X sluit
Uitgebreid zoeken
E-book

Het Rusland van Poetin

Rusland tegen het Westen

Het Rusland van Poetin - Angela  Stent - ISBN: 9789000343010
Prijs: € 19,99 (onder voorbehoud)
Beschikbaarheid: Uitverkocht (U kunt dit boek niet meer bestellen)
Mediatype: E-book (04-04-2019)
Genre: Moderne geschiedenis (1870-heden)
U kunt dit product niet bestellen

Beschrijving

Analyse van het Rusland van Poetin en de Russische identiteit in een moderne wereld

Hoe kon Rusland na de politieke chaos en economische ondergang van eind jaren negentig weer herrijzen als een grote speler op het wereldtoneel? Vult Rusland het vacuüm dat is ontstaan vanwege de interne problemen van het Westen en de tweestrijd van de VS over hun rol als wereldleider? Of is Poetin simpelweg een briljante strateeg?

In Het Rusland van Poetin onderzoekt Angela Stent, expert op het gebied van internationale betrekkingen, het complexe verleden van Rusland en hoe dit Poetin en de Russische identiteit in de moderne wereld heeft beïnvloed. Hiervoor gaat ze dieper in op de belangrijkste banden die Rusland heeft met landen als de VS, China en Oekraïne en organisaties als de NAVO. Ze schetst een gedetailleerd beeld van de positie die Russen zichzelf en hun land toebedelen in het tijdperk na de Koude Oorlog en biedt een verhelderend perspectief op de huidige Amerikaans-Russische verstandhouding, waarbij Poetin meer en meer de boventoon lijkt te gaan voeren. De auteur bekijkt het huidige globale politieke klimaat vanuit Russisch perspectief. De focus ligt daarbij niet alleen op Poetin maar ook op het Russische individu en hoe de Russische identiteit zich manifesteert.

Angela Stent is hoogleraar Bestuurskunde en hoofd van de faculteit voor Euraziatische, Russische en Oost-Europese Studies van Georgetown University. In 2014 won ze de Douglas Dillion Award voor haar boek The Limits of Partnership: US-Russian Relations in the Twenty-First Century.

Details

Titel: Het Rusland van Poetin
auteur: Angela Stent
Mediatype: E-book
Taal: Nederlands
Druk: 1
Aantal pagina's: 444
Uitgever: Spectrum
Publicatiedatum: 2019-04-04
NUR: Moderne geschiedenis (1870-heden)
ISBN/ISBN13: 9789000343010
Intern nummer: 43502488