Deze website maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.X sluit
Uitgebreid zoeken
E-book

Václav Havel

een leven

Václav Havel - Michael  Zantovsk - ISBN: 9789460423635
Prijs: € 19,99 (onder voorbehoud)
Beschikbaarheid: Uitverkocht (U kunt dit boek niet meer bestellen)
Mediatype: E-book (15-01-2015)
Genre: Historische biografieën
U kunt dit product niet bestellen

Beschrijving

De definitieve biografie van een van de grote leiders van de twintigste eeuw

Wie het verhaal van de Europese twintigste eeuw wil vertellen, kan niet om Václav Havel heen, de laatste president van Tsjecho-Slowakije en de eerste van Tsjechië. Iconoclast en intellectueel, artiest en mensenrechtenactivist, president en revolutionair, Havel was het allemaal. Een constante in zijn bewogen leven: hij bleef altijd trouw aan zichzelf.

Havel bewandelde een onwaarschijnlijk pad. Als jongen uit een rijke familie werd hij in de jaren 1940 benadeeld door het communistische regime. Toch ontpopte hij zich tot een succesvolle theatermaker en essayist. Door zijn scherpe kritiek op het regime, vooral tijdens de Praagse Lente, werd hij meer dan eens gecensureerd en belandde hij steeds opnieuw in de gevangenis. Maar Havel liet zich de mond niet snoeren. In 1989 werd hij de charismatische en welbespraakte leider van de vreedzame Fluwelen Revolutie. In de veertien jaren die daarop volgden, was hij president, en zag hij zijn land uit elkaar vallen. Ook na zijn politieke carrière bleef hij de vrede verdedigen, tot zijn dood in 2011.

Naast hem stond al die tijd Michael Zantovský, Havels woordvoerder en adviseur. Die beschrijft op een meeslepende en persoonlijke manier het leven en de visie.

Details

Titel: Václav Havel
auteur: Michael Zantovsk
Mediatype: E-book
Taal: Nederlands
Druk: Heruitgave
Aantal pagina's: 620
Uitgever: De Bezige Bij Antwerpen
Publicatiedatum: 2015-01-15
NUR: Historische biografieën
ISBN/ISBN13: 9789460423635
Intern nummer: 29711525