Deze website maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.X sluit
Uitgebreid zoeken
DVD

Avro beeldenstorm - hoogtepunten

Avro beeldenstorm - hoogtepunten - ISBN: 9789086020584
Prijs: € 13,99 (onder voorbehoud)
Beschikbaarheid: Niet meer in voorraad
Mediatype: DVD (01-06-2011)
Genre: DVD / TV
U kunt dit product niet bestellen

Beschrijving

Na ruim 10 jaar en meer dan 250 afleveringen heeft Prof. dr. Henk van Os afscheid genomen als presentator van het populaire kunstprogramma Avro Beeldenstorm. Naar aanleiding daarvan verschijnt nu deze prachtige DVD, met daarop 25 hoogtepunten van Avro Beeldenstorm en de documentaire Prof. dr. Henk over Henk van Os.

Vanaf het ontstaan van Avro Beeldenstorm in 1996 probeerde van Os met zijn aanstekelijke en toegankelijke vertelwijze zijn liefde voor de beeldende kunst te delen met een zo breed mogelijk publiek. Daarbij ging het hem vooral om de verhalen achter de verschillende kunstwerken. Regelmatig legde hij verbanden met het dagelijks leven; hij vergeleek de compositie van Middeleeuwse schuttersstukken met elftalfoto’s van Ajax en een schilderij van een Middeleeuwse ‘Madonna met kind’ met een Barbiepop. Maar hij gebruikte ook parallellen met bijvoorbeeld strips, reclame en politiek. Zo haalde hij de Suske en Wiske-strip erbij als het ging om een schilderij van Rubens. Om het dragen van maskers in andere culturen en eeuwen toe te lichten verkleedde hij zich als Bill Clinton.

Naar aanleiding van zijn afscheid als presentator maakte de Avro de documentaire Prof. dr. Henk over Henk van Os en zijn Beeldenstorm. Geïllustreerd met verschillende fragmenten uit de programma’s vertellen oud-collega’s, vrienden, kijkers, critici en fans uitgebreid over de wijze waarop Henk van Os hen geïnspireerd heeft met zijn televisieoptredens.

Details

Titel: Avro beeldenstorm - hoogtepunten
Mediatype: DVD
Beeldformaat: 16:9
Geluidsformaat: Stereo
Taal: Nederlands
Uitgever: VSN
Plaats van publicatie: Nederland
Publicatiedatum: 2011-06-01
NUR: DVD / TV
Afmetingen: 192 x 138 x 20
Gewicht: 140 gr
ISBN/ISBN13: 9789086020584
Intern nummer: 7497427

Extra informatie

AVRO BEELDENSTORM

Winkelvoorraad

Dit product is op dit moment niet op voorraad in een van onze vestigingen.