Deze website maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.X sluit
Uitgebreid zoeken
Boek

Wijn van Nederlandse bodem

Over smaak, terroir en het succes van de nieuwe wijnmakers

Wijn van Nederlandse bodem - Karin Evers; Marjolijn Braamburg; Stan Beurskens; Denise Maljers; Geert-Jan Vis - ISBN: 9789089896728
Prijs: € 25,99
Levertijd: 1 tot 3 werkdagen
Bindwijze: Boek, Gebonden (29-12-2020)
Genre: Wijn & dranken
Boekenliefde.nl:
Wijn van Nederlandse bodem op boekenliefde.nl
Add to cart

Beschrijving

De bekende wijnmaker Stan Beurskens ging met TNO onderzoekers Geert-Jan Vis en Denise Maljers op zoek naar de verhalen en ervaringen van de moderne Nederlandse wijnmakers, de verschillende bodems en het antwoord op de vraag waarom wijnbouw in Nederland steeds succesvoller is. De auteurs onderzoeken het belang van de bodem en de invloed daarvan op de smaak van wijn. Ze zoomen met tien wijnmakers uit Limburg en Gelderland in op de meest voorkomende druiven- en wijnsoorten en gaan in op vragen als waarom witte wijn uit Nederland uitstekend smaakt, waarom de Koning op staatsbezoek Achterhoekse wijn schenkt en waarom de grootste wijngaarden in Limburg liggen. Inclusief de unieke resultaten van een onafhankelijk proefpanel. Een ideaal boek voor iedereen die meer wil weten over Nederlandse wijnen.

Details

Titel: Wijn van Nederlandse bodem
auteur: Karin Evers; Marjolijn Braamburg; Stan Beurskens; Denise Maljers; Geert-Jan Vis
Mediatype: Boek
Bindwijze: Gebonden
Taal: Nederlands
Druk: 1
Aantal pagina's: 176
Uitgever: Terra - Lannoo, Uitgeverij
Publicatiedatum: 29-12-2020
NUR: Wijn & dranken
Gewicht: 1044 gr
ISBN/ISBN13: 9789089896728
Intern nummer: 30536049

Extra informatie

Rijk geïllustreerd boek over wijn van Nederlandse bodem

Recensie

Rijk geïllustreerd boek over wijn van Nederlandse bodem Hoe goed gaat het met onze wijn? Kunnen we de smaak van de bodem, de invloed van terroir in Nederlandse wijnen proeven? Experts laten in Wijn van Nederlandse bodem voor het eerst heel visueel de resultaten en smaken zien en gaan in op de toekomst van wijn in Nederland. Tien wijngaardeniers uit Gelderland en Zuid-Limburg, die hun druiven en grond lieten testen, vertellen over hun liefde voor wijnbouw en geven tips over hun favoriete wijn-spijscombinaties.

Winkelvoorraad

Dit product is aanwezig in de volgende vestigingen