Deze website maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.X sluit
Uitgebreid zoeken
Boek

Sterrenkunde voor in bed, op het toilet of in bad

Sterrenkunde voor in bed, op het toilet of in bad - Sarah Brands - ISBN: 9789045315782
Prijs: € 9,99 (onder voorbehoud)
Beschikbaarheid: Niet meer in voorraad
Bindwijze: Boek, Gebonden (03-06-2014)
Genre: Sterrenkunde
Boekenliefde.nl:
U kunt dit product niet bestellen

Beschrijving

Wie op een heldere avond vanaf een donkere plek naar de hemel kijkt, ziet honderden, misschien wel duizenden sterren. Behalve dat zo'n sterrenhemel er prachtig uitziet, bevat hij ook een schat aan informatie. Met behulp van telescopen hebben sterrenkundigen veel antwoorden gevonden op vragen over bekende en onbekende objecten en vreemde verschijnselen in ons universum.
* Waarom ziet de maan er elke dag anders uit?
* Wat is het verschil tussen een vallende ster en een komeet?
* Waarom kan een kaars niet branden in de ruimte, maar de zon wel?
* Wat gebeurde er vlak na de oerknal?
* Kunnen we écht niet sneller reizen dan het licht?
Van de planeten in ons eigen zonnestelsel tot zwarte gaten, donkere materie en supernova's ver daarbuiten, in "Sterrenkunde voor in bed, op het toilet of in bad" komt het allemaal aan bod. Ook wordt er uitgelegd hoe sterrenkundigen te werk gaan, want hoe kom je eigenlijk zo veel te weten van dingen die zó ver weg staan en soms zelfs onzichtbaar zijn? In begrijpelijke taal en zonder enge formules wordt sterrenkunde voor iedereen toegankelijk. Naar de sterrenhemel kijken wordt zo nog indrukwekkender!

Details

Titel: Sterrenkunde voor in bed, op het toilet of in bad
auteur: Sarah Brands
Mediatype: Boek
Bindwijze: Gebonden
Taal: Nederlands
Druk: 1
Aantal pagina's: 160
Uitgever: BBNC Uitgevers
Publicatiedatum: 03-06-2014
NUR: Sterrenkunde
Afmetingen: 188 x 123 x 21
Gewicht: 253 gr
ISBN/ISBN13: 9789045315782
Intern nummer: 25558287

Recensies

Schrijf nu uw eigen recensie over dit boek

 16-09-2014   geschreven door  Patrick Vandendaele
Een boekje waar je weer eens op een heldere wijze kennis kan maken met een wereld dat vaak gereserveerd blijft voor de specialisten, en inzichten vaak te moeilijk geformuleerd worden… Een intelligente manier om de specialistische kennis populair te brengen, zonder in te boeten op het vlak van de onderbouw. Het resultaat is verbluffend, want het brengt op een toegankelijke wijze alles rond sterrenkunde, leesbaar op de ‘verloren momentjes’ van de dag. Op een eenvoudige wijze worden de meest essentiële vragen over ons universum beantwoord. Op een eenvoudige, maar toch grondige wijze… onderbouwd met de wetenschappelijke kennis die men heeft omtrent deze materie. Met een degelijke uitleg worden de meeste fenomenen van ons (direct) heelal in kaart gebracht en begrijpelijk uitgelegd voor de doorsnee lezer. Men hoeft geen sterrenkundige te zijn om dit te begrijpen. Maar in de huidige tendens, waarbij Jan met de pet wel meer interesse begint te krijgen voor de wetenschappen, is het sterk dat sommige wetenschappers uit hun ivoren toren kunnen treden en deze kennis op een manier kunnen brengen dat alle drempelvrees verdwijnt. Dit is alvast bijzonder krachtig, en de auteur heeft alvast de gave om dit op een levendige en begrijpelijke manier te brengen. De kennis wordt onder de vorm van korte verhalen gebracht, waardoor er geen saturatie ontstaat bij het lezen van dit interessant werk. Het noodlot van ons zonnestelsel, het raadsel van de zwarte gaten en de donkere materie, de leeftijd van ons universum, de invloed van de maan op ons leven… allemaal vragen die we ons al wel eens stelden, maar waarop het antwoord vaak zoek is… tenzij men erin slaagt om de jongens ervan te overtuigen hun wetenschappelijk blik hierop te richten. Met dit werk heb je ze niet meer nodig… Je leest alle antwoorden zelf…

Extra informatie

Sterrenkunde voor in bed, op het toilet of in bad

Recensie

Wie op een heldere avond vanaf een donkere plek naar de hemel kijkt, ziet honderden, misschien wel duizenden sterren. Behalve dat zo'n sterrenhemel er prachtig uitziet, bevat hij ook een schat aan informatie. Met behulp van telescopen hebben sterrenkundigen veel antwoorden gevonden op vragen over bekende en onbekende objecten en vreemde verschijnselen in ons universum. * Waarom ziet de maan er elke dag anders uit? * Wat is het verschil tussen een vallende ster en een komeet? * Waarom kan een kaars niet branden in de ruimte, maar de zon wel? * Wat gebeurde er vlak na de oerknal? * Kunnen we écht niet sneller reizen dan het licht? Van de planeten in ons eigen zonnestelsel tot zwarte gaten, donkere materie en supernova's ver daarbuiten, in "Sterrenkunde voor in bed, op het toilet of in bad" komt het allemaal aan bod. Ook wordt er uitgelegd hoe sterrenkundigen te werk gaan, want hoe kom je eigenlijk zo veel te weten van dingen die zó ver weg staan en soms zelfs onzichtbaar zijn? In begrijpelijke taal en zonder enge formules wordt sterrenkunde voor iedereen toegankelijk. Naar de sterrenhemel kijken wordt zo nog indrukwekkender!

Winkelvoorraad

Dit product is op dit moment niet op voorraad in een van onze vestigingen.