Deze website maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.X sluit
Uitgebreid zoeken
Boek

Schitterend heelal

aarde en mens in een onbegrensd universum; 25 jaar Hubble

Schitterend heelal - Govert Schilling - ISBN: 9789059566033
Prijs: € 34,95 (onder voorbehoud)
Beschikbaarheid: Niet meer in voorraad
Bindwijze: Boek, Gebonden (25-04-2015)
Genre: Sterrenkunde
Boekenliefde.nl:
Schitterend heelal op boekenliefde.nl
U kunt dit product niet bestellen

Beschrijving

Geen enkele telescoop is zo beroemd als de Hubble Space Telescope, die als een kunstmaan buiten de dampkring om de aarde cirkelt. Zo heeft Hubble in elk deelgebied van de sterrenkunde revolutionaire nieuwe inzichten opgeleverd.

Ter gelegenheid van de vijfentwintigste verjaardag van de ruimtetelescoop Hubble die op 24 april 1990 werd gelanceerd, neemt Govert Schilling je mee op een onvergetelijke reis door ruimte en tijd en vertelt hij wat Hubble ons heeft geleerd over onze plaats in de kosmos.
Dit schitterend vormgegeven boek is rijk geïllustreerd met talrijke zorgvuldig geselecteerde Hubble-foto's. Een lust voor het oog en voedsel voor de geest, vol passie opgedist door Nederlands bekendste sterrenkundejournalist.

Govert Schilling is wetenschapsjournalist en succesvol auteur. Hij schrijft over sterrenkundige onderwerpen en van zijn hand verschenen inmiddels meer dan vijftig succesvolle boeken - voor kinderen en volwassen - over het onderwerp. Schilling is dagelijks te volgen op zijn eigen website: www.allesoversterrenkunde.nl. Ook onderhoudt hij zijn eigen app Sterrenkijken met Govert Schilling.

Details

Titel: Schitterend heelal
auteur: Govert Schilling
Mediatype: Boek
Bindwijze: Gebonden
Taal: Nederlands
Druk: 1
Aantal pagina's: 192
Uitgever: Schuyt & Co G+J
Publicatiedatum: 25-04-2015
NUR: Sterrenkunde
Afmetingen: 317 x 251 x 24
Gewicht: 1686 gr
ISBN/ISBN13: 9789059566033
Intern nummer: 28074193

Recensies

Schrijf nu uw eigen recensie over dit boek

 29-05-2015   geschreven door  Patrick Vandendaele
Een machtig en prachtig boek, waar we een album aangereikt krijgen dat werd uitgebracht naar aanleiding van de vijfentwintigste verjaardag van de Hubble Ruimtetelescoop. Voor allen die het heelal beschouwen als niet te vatten, dan is dit boek toch wel een stukje op weg om inzichten te krijgen van de prachtige werking van dit heelal. Het is een kijkboek, laten we dit duidelijk stellen, want doorheen de fascinerende en prachtige beelden krijg je wel degelijk een heleboel inzichten die de schoonheid en de verborgenheden van dit heelal brengt tot de lezer. Maar het boek is toch ook wel meer dan dat, want met de indeling van het geheel onder diverse invalshoeken krijgen we ook van deze auteur een heleboel duidingen en heldere uitleg, aangevuld met een aantal benaderingen die toch ook wel eens wat filosofischer zijn. Een boeiend boek dat op de salontafel past, maar niet zomaar schoon ligt te wezen, en ook een inhoud dat je zal boeien en een beeld zal geven van wat ons omringt en vaak niet te zien is door de doorsnee burger… Een absolute aanrader…

Extra informatie

Schitterend heelal

Recensie

Geen enkele telescoop is zo beroemd als de Hubble Space Telescope, die als een kunstmaan buiten de dampkring om de aarde cirkelt. Zo heeft Hubble in elk deelgebied van de sterrenkunde revolutionaire nieuwe inzichten opgeleverd. Ter gelegenheid van de vijfentwintigste verjaardag van de ruimtetelescoop Hubble die op 24 april 1990 werd gelanceerd, neemt Govert Schilling je mee op een onvergetelijke reis door ruimte en tijd en vertelt hij wat Hubble ons heeft geleerd over onze plaats in de kosmos. Dit schitterend vormgegeven boek is rijk geïllustreerd met talrijke zorgvuldig geselecteerde Hubble-foto's. Een lust voor het oog en voedsel voor de geest, vol passie opgedist door Nederlands bekendste sterrenkundejournalist. Govert Schilling is wetenschapsjournalist en succesvol auteur. Hij schrijft over sterrenkundige onderwerpen en van zijn hand verschenen inmiddels meer dan vijftig succesvolle boeken - voor kinderen en volwassen - over het onderwerp. Schilling is dagelijks te volgen op zijn eigen website: www.allesoversterrenkunde.nl. Ook onderhoudt hij zijn eigen app Sterrenkijken met Govert Schilling.

Winkelvoorraad

Dit product is op dit moment niet op voorraad in een van onze vestigingen.