Deze website maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.X sluit
Uitgebreid zoeken
Boek

BASISCURSUS SPSS 20-21

BASISCURSUS SPSS 20-21 - Anneke Matthijssen; Manfred te Grotenhuis - ISBN: 9789023249825
Prijs: € 12,95 (onder voorbehoud)
Beschikbaarheid: Nee
Bindwijze: Boek, Paperback (02-09-2015)
Genre: Statistiek en methodologie
Boekenliefde.nl:
BASISCURSUS SPSS 20-21 op boekenliefde.nl
U kunt dit product niet bestellen

Beschrijving

Het statistische programma SPSS is al geruime tijd op de Nederlandse markt. In die periode zijn er ook veel leerboeken verschenen waarin het programma uitvoerig werd beschreven, vaak in combinatie met de bijbehorende statistische theorie. Dit boek wijkt af van deze aanpak doordat de auteurs zich beperken tot het SPSS programma zelf en daarvan de onderwerpen behandelen die een gemiddelde gebruiker vaak zal tegenkomen.
De didactische opzet is dusdanig dat de lezer vanaf hoofdstuk 2 zelfstandig opdrachten uitvoert aan de hand van een praktijkvoorbeeld. De handelingen zijn duidelijk beschreven en de belangrijkste uitkomsten zijn weergegeven ter controle. Zes tot acht uur volstaan om de basiscursus volledig door te werken. Er is geen wiskundige achtergrond vereist en de benodigde kennis van het besturingssysteem (Windows) wordt in het eerste hoofdstuk behandeld. De basiscursus vormt daarmee een laagdrempelige kennismaking met het analyseren van kwantitatieve gegevens met behulp van SPSS.

Manfred te Grotenhuis is universitair docent kwantitatieve analysetechnieken, sectie Methoden & Technieken, Radboud Universiteit Nijmegen.
Anneke Matthijssen is onderwijskundige (specialisatie: zelfstandig leren) en werkzaam als beleidsmedewerker / Institutional Researcher bij de Radboud Universiteit Nijmegen.

In dit boek wordt gebruik gemaakt van diverse bestanden. Deze zijn beschikbaar via www.vangorcum.nl/SPSS.

Details

Titel: BASISCURSUS SPSS 20-21
auteur: Anneke Matthijssen; Manfred te Grotenhuis
Mediatype: Boek
Bindwijze: Paperback
Taal: Nederlands
Druk: 5
Aantal pagina's: 96
Uitgever: Gorcum b.v., Koninklijke Van
Publicatiedatum: 02-09-2015
NUR: Statistiek en methodologie
Gewicht: 201 gr
ISBN/ISBN13: 9789023249825
Intern nummer: 24816041

Extra informatie

Basiscursus SPSS 20-21

Recensie

Het statistische programma SPSS is al geruime tijd op de Nederlandse markt. In die periode zijn er ook veel leerboeken verschenen waarin het programma uitvoerig werd beschreven, vaak in combinatie met de bijbehorende statistische theorie. Dit boek wijkt af van deze aanpak doordat de auteurs zich beperken tot het SPSS programma zelf en daarvan de onderwerpen behandelen die een gemiddelde gebruiker vaak zal tegenkomen. De didactische opzet is dusdanig dat de lezer vanaf hoofdstuk 2 zelfstandig opdrachten uitvoert aan de hand van een praktijkvoorbeeld. De handelingen zijn duidelijk beschreven en de belangrijkste uitkomsten zijn weergegeven ter controle. Zes tot acht uur volstaan om de basiscursus volledig door te werken. Er is geen wiskundige achtergrond vereist en de benodigde kennis van het besturingssysteem (Windows) wordt in het eerste hoofdstuk behandeld. De basiscursus vormt daarmee een laagdrempelige kennismaking met het analyseren van kwantitatieve gegevens met behulp van SPSS. Manfred te Grotenhuis is universitair docent kwantitatieve analysetechnieken, sectie Methoden & Technieken, Radboud Universiteit Nijmegen. Anneke Matthijssen is onderwijskundige (specialisatie: zelfstandig leren) en werkzaam als beleidsmedewerker / Institutional Researcher bij de Radboud Universiteit Nijmegen. In dit boek wordt gebruik gemaakt van diverse bestanden. Deze zijn beschikbaar via www.vangorcum.nl/SPSS.

Winkelvoorraad

Dit product is op dit moment niet op voorraad in een van onze vestigingen.