Deze website maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.X sluit
Uitgebreid zoeken
Boek

Fundamentele begrippen van de organische chemie

Fundamentele begrippen van de organische chemie - Genserik Reniers - ISBN: 9789033489600
Prijs: € 42,40 (onder voorbehoud)
Beschikbaarheid: Nee
Bindwijze: Boek, Paperback (31-08-2012)
Genre: Organische chemie
Boekenliefde.nl:
U kunt dit product niet bestellen

Beschrijving

Onze hedendaagse welvaart is in zeer grote mate te danken aan het feit dat chemische producten, en dan voornamelijk organische producten, op grote schaal kunnen worden verwerkt en geproduceerd. Organische chemie is daarom zowel vanuit een technologisch-innovatieve visie als vanuit een sociaal-economisch perspectief zeer belangrijk voor de vooruitgang van onze samenlevingen. Dit boek biedt de basisaspecten aan van de organische chemie voor studenten en geïnteresseerden die niet vertrouwd zijn met leerstof organische chemie. De auteur geeft een eenvoudige en overzichtelijke samenvatting van de belangrijkste indelingen van organische moleculen en de belangrijkste karakteristieke kenmerken van de verschillende klassen. Het boek is doorspekt met voorbeelden van moleculen (waarbij o.a. naamgeving en isomerie eenvoudig worden besproken) en mogelijke toepassingen ervan. De algemene principes die bij organische moleculen leiden tot de verklaring van hun chemische en fysische eigenschappen en hun reactiviteit komen eveneens bondig aan bod. Kortom, dit boek richt zich tot iedereen die, met een gezonde interesse maar zonder specifieke voorkennis, inzicht wil krijgen in de organische chemie.

OVER DE AUTEUR
GENSERIK RENIERS is als burgerlijk scheikundig ingenieur en doctor in de Toegepaste Economische Wetenschappen verbonden aan de faculteiten Toegepaste Economische Wetenschappen van de Universiteit Antwerpen (UA) en de Hogeschool-Universiteit Brussel (HUB). Aan de UA doceert hij ondermeer Algemene Chemie, Organische Chemie en Procestechnologie. Aan de HUB doceert hij ondermeer Welzijn- en Preventiemanagement.

Details

Titel: Fundamentele begrippen van de organische chemie
auteur: Genserik Reniers
Mediatype: Boek
Bindwijze: Paperback
Taal: Nederlands
Druk: 2
Aantal pagina's: 168
Uitgever: Acco
Publicatiedatum: 31-08-2012
NUR: Organische chemie
Afmetingen: 246 x 171 x 15
Gewicht: 458 gr
ISBN/ISBN13: 9789033489600
Intern nummer: 23451063

Extra informatie

Fundamentele begrippen van de organische chemie

Recensie

Onze hedendaagse welvaart is in zeer grote mate te danken aan het feit dat chemische producten, en dan voornamelijk organische producten, op grote schaal kunnen worden verwerkt en geproduceerd. Organische chemie is daarom zowel vanuit een technologisch-innovatieve visie als vanuit een sociaal-economisch perspectief zeer belangrijk voor de vooruitgang van onze samenlevingen. Dit boek biedt de basisaspecten aan van de organische chemie voor studenten en geïnteresseerden die niet vertrouwd zijn met leerstof organische chemie. De auteur geeft een eenvoudige en overzichtelijke samenvatting van de belangrijkste indelingen van organische moleculen en de belangrijkste karakteristieke kenmerken van de verschillende klassen. Het boek is doorspekt met voorbeelden van moleculen (waarbij o.a. naamgeving en isomerie eenvoudig worden besproken) en mogelijke toepassingen ervan. De algemene principes die bij organische moleculen leiden tot de verklaring van hun chemische en fysische eigenschappen en hun reactiviteit komen eveneens bondig aan bod. Kortom, dit boek richt zich tot iedereen die, met een gezonde interesse maar zonder specifieke voorkennis, inzicht wil krijgen in de organische chemie. OVER DE AUTEUR GENSERIK RENIERS is als burgerlijk scheikundig ingenieur en doctor in de Toegepaste Economische Wetenschappen verbonden aan de faculteiten Toegepaste Economische Wetenschappen van de Universiteit Antwerpen (UA) en de Hogeschool-Universiteit Brussel (HUB). Aan de UA doceert hij ondermeer Algemene Chemie, Organische Chemie en Procestechnologie. Aan de HUB doceert hij ondermeer Welzijn- en Preventiemanagement.

Winkelvoorraad

Dit product is op dit moment niet op voorraad in een van onze vestigingen.