Deze website maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.X sluit
Uitgebreid zoeken
Boek

Fermi

natuurkundige in een bewogen periode

Fermi - Michelangelo de Maria - ISBN: 9789085713173
Prijs: € 34,50 (onder voorbehoud)
Beschikbaarheid: Nee
Bindwijze: Boek, Gebonden (30-10-2012)
Genre: Natuurkunde algemeen
Boekenliefde.nl:
Fermi op boekenliefde.nl
U kunt dit product niet bestellen

Beschrijving

Een geniaal fysicus in een duivels dilemma door de Tweede Wereldoorlog.

Met een Nobelprijs voor natuurkunde in 1938 werd Enrico Fermi (1901-1954) door zijn tijdgenoten als de 'paus' van de natuurkunde beschouwd. Hij was een geniaal theoretisch-fysicus én een buitengewoon experimentator - de laatse universele natuurkundige. In de chaos van de Tweede Wereldoorlog emigreerde hij naar de Verenigde Staten. Daar werkte hij mee aan de ontwikkeling van
de eerste atoombom (waarvan hij hoopte dat die niet gebruikt zou worden).

Details

Titel: Fermi
auteur: Michelangelo de Maria
Mediatype: Boek
Bindwijze: Gebonden
Taal: Nederlands
Druk: 1
Aantal pagina's: 168
Uitgever: Veen Media
Publicatiedatum: 30-10-2012
NUR: Natuurkunde algemeen
Afmetingen: 238 x 221 x 16
Gewicht: 722 gr
ISBN/ISBN13: 9789085713173
Intern nummer: 22583246

Recensies

Schrijf nu uw eigen recensie over dit boek

 13-12-2012   geschreven door  Patrick Vandendaele
Een reeks van boeken die hun gewicht in goud waard zijn, en waar steeds opnieuw ontdekkingen doen van mensen die op hun manier in hun vak uitblonken en van belang zijn geweest voor wetenschappelijke ontwikkelingen die ook ons leven comfortabeler maakten. Weerom een knap werk, in de reeks van wetenschappelijke biografieën die deze uitgeverij brengt onder een aantrekkelijke vorm, waarbij je wel degelijk een fraaie beschrijving krijgt van een belangrijke wetenschapper, onder woorden en beelden, en je tevens toch ook een verantwoorde duiding krijgt van het werk van deze persoon, doorheen een toegankelijke beschrijving van zijn oeuvre en het belang van dit werk voor de wetenschappelijke kennis, in zijn kader van tijd en specialiteit. Deze keer maken we kennis met Enrico Fermi, een man die leefde in de eerste helft van de vorige eeuw, en die op de halve eeuw dat hij leefde wel degelijk een statuut wist uit de bouwen van één van de meest illustere wetenschappers aller tijden... Deze Amerikaan was nochtans niet echt voorzien om één van de belangrijkste wetenschappers te worden. Als jongste van drie kinderen, zoon van een spoorwegingenieur en een onderwijzeres, bloeide hij echter uit tot een bijzonder natuurkundige... Hij stond mee aan de wieg van de eerste kernreactor, wist te werken aan de kennis van het bètaverval en werkte ook mee aan de ontwikkeling van de kwantumtheorie... De gulden regel die zijn naam draagt bewijst trouwens ook dat zijn Nobelprijs die hij in 1938 kreeg niet zomaar toeval was... Helaas overleed de man veel te vroeg aan kanker... Een genie die doorheen zijn benaderingen en beschrijvingen wel degelijk een aanvulling wist te geven aan de theorie van Einstein, waarbij hij wel degelijk op een uitzonderlijke wijze een beeld wist te geven aan de ontwikkeling van de kwantumtheorie. Het wordt wel degelijk een moeilijke en complexe materie, maar zoals gewoonlijk krijgen we hier toch wel een toegankelijke materie beschreven, en je zou zowaar gaan denken dat je het allemaal vat, maar natuurlijk is het niet zomaar een evidente materie, maar toch is het een interessante beschrijving die je wel een helderheid brengt in een anders ontoegankelijke materie. Opmerkelijke reeks en een aanrader voor wie graag eens verdiept in een wetenschappelijke kennis die niet echt vaak tot de leek wordt gebracht.

Extra informatie

Fermi

Recensie

Een geniaal fysicus in een duivels dilemma door de Tweede Wereldoorlog. Met een Nobelprijs voor natuurkunde in 1938 werd Enrico Fermi (1901-1954) door zijn tijdgenoten als de 'paus' van de natuurkunde beschouwd. Hij was een geniaal theoretisch-fysicus én een buitengewoon experimentator - de laatse universele natuurkundige. In de chaos van de Tweede Wereldoorlog emigreerde hij naar de Verenigde Staten. Daar werkte hij mee aan de ontwikkeling van de eerste atoombom (waarvan hij hoopte dat die niet gebruikt zou worden).

Winkelvoorraad

Dit product is op dit moment niet op voorraad in een van onze vestigingen.