Deze website maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.X sluit
Uitgebreid zoeken
Boek

De aarde voor in bed, op het toilet of in bad

De aarde voor in bed, op het toilet of in bad - Gemma Venhuizen - ISBN: 9789045315911
Prijs: € 9,99 (onder voorbehoud)
Beschikbaarheid: Niet meer in voorraad
Bindwijze: Boek, Gebonden (18-04-2014)
Genre: Geologie
Boekenliefde.nl:
U kunt dit product niet bestellen

Beschrijving

Zin in een wereldreis zonder je comfortabele slaapkamer (en badkamer) te hoeven verlaten? Met "De aarde voor in bed, op het toilet of in bad" ontdek je de mooiste, boeiendste en merkwaardigste plekken op onze aardbol en kom je te weten hoe ze zijn ontstaan. Schrijfster Gemma Venhuizen neemt je mee op geologische expeditie langs diverse aardwetenschappelijke verschijnselen. Verken de toppen van de Himalaya en de dieptes van de Atlantische Oceaan vanuit je eigen huis. Een reis rond de wereld in tachtig vragen!

* Hoe ontstaat diamant?
* Wat is een pingo?
* Wanneer zijn de continenten ontstaan?
* Waarom kunnen duinen wandelen?
* Waarin lijkt Nederland op Bangladesh?

Details

Titel: De aarde voor in bed, op het toilet of in bad
auteur: Gemma Venhuizen
Mediatype: Boek
Bindwijze: Gebonden
Taal: Nederlands
Druk: 1
Aantal pagina's: 160
Uitgever: BBNC Uitgevers
Publicatiedatum: 18-04-2014
NUR: Geologie
Afmetingen: 188 x 125 x 21
Gewicht: 256 gr
ISBN/ISBN13: 9789045315911
Intern nummer: 25558307

Recensies

Schrijf nu uw eigen recensie over dit boek

 17-06-2014   geschreven door  Patrick Vandendaele
In de sublieme reeks van kleine boekjes die erin slagen om de essentie van een vakgebied te brengen, toegankelijk voor iedereen, en dit onder heldere bewoordingen en de kennis in een notendop weten te beschrijven, hebben we deze keer een nummer dat wordt gewijd aan de aarde… De planeet waar we op leven, waar zoveel over te leren valt, maar waar de meesten van ons niet echt veel notie van of over hebben. Dit boekje is een klein referentiewerk, waar je natuurlijk heel wat kennis op eigen ritme kan opdoen, op een eenvoudige, maar daarom niet minder onderbouwde wijze. Thematisch gaan we op reis door de geschiedenis van de aarde, de aardrijkskundige benadering tegemoet, maar waar we in plaats van een saai gedoe, reizen doorheen een tachtigtal onderwerpen die meer lijken op ‘wist-je-datjes’, maar wel degelijk fundamentele inzichten en kennis brengen, en die ons op een uitdagende en boeiende wijze heel wat curiositeiten en inzichten weten te brengen die een verrijking zijn voor de lezer. De reeks heeft wel terecht de naam van lectuur voor de gestelde plekjes, want ook daar kan het met gemak worden gelezen, maar vergis u niet… het is een boekje dat je met plezier zal lezen, en zeker niet minderwaardig, wel integendeel… Een basis voor interesse, een uitdaging voor verdieping in de materie…

Extra informatie

De aarde voor in bed, op het toilet of in bad

Recensie

Zin in een wereldreis zonder je comfortabele slaapkamer (en badkamer) te hoeven verlaten? Met "De aarde voor in bed, op het toilet of in bad" ontdek je de mooiste, boeiendste en merkwaardigste plekken op onze aardbol en kom je te weten hoe ze zijn ontstaan. Schrijfster Gemma Venhuizen neemt je mee op geologische expeditie langs diverse aardwetenschappelijke verschijnselen. Verken de toppen van de Himalaya en de dieptes van de Atlantische Oceaan vanuit je eigen huis. Een reis rond de wereld in tachtig vragen! * Hoe ontstaat diamant? * Wat is een pingo? * Wanneer zijn de continenten ontstaan? * Waarom kunnen duinen wandelen? * Waarin lijkt Nederland op Bangladesh?

Winkelvoorraad

Dit product is op dit moment niet op voorraad in een van onze vestigingen.