Deze website maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.X sluit
Uitgebreid zoeken
Boek

Survivalgids voor de toekomst

Survivalgids voor de toekomst - Martijn van Calmthout - ISBN: 9789088030291
Prijs: € 12,50 (onder voorbehoud)
Beschikbaarheid: Niet meer in voorraad
Bindwijze: Boek, Paperback (06-04-2013)
Genre: Exacte wetenschappen/natuurwetenschappen
Boekenliefde.nl:
Survivalgids voor de toekomst op boekenliefde.nl
U kunt dit product niet bestellen

Beschrijving

Hoe ziet ons leven er over vijf, tien of vijftig jaar uit? Hoe staat het dan met onze planeet? Leven we nog ongeveer zoals vandaag? Zijn we gezonder? Slimmer? Welke machines gebruiken we? En welk vervoer? Hoe vermaken we ons? Bestaat de liefde nog? En de natuur? Hoe maken we kinderen?
De Survivalgids voor de toekomst biedt voor al deze vragen uitkomst. In deze handzame gids staan de toekomstige ontwikkelingen op uiteenlopende terreinen beschreven, zoals gezondheid, wonen, werk, vervoer, eten, seks, communicatie, energie, media, leren, vermaak, geloven en handel.

Martijn van Calmhout is journalist bij de Volkskrant, Einstein-kenner en gek op wetenschap; van oermensen tot ruimtevaart, van hersens tot vogelzwermen, van de kleinste deeltjes tot 3D-printers. Hij schrijft dagelijks voor de krant, blogt en twittert, schrijft boeken en presenteert live-wetenschapsshows en radioprogramma's.

Details

Titel: Survivalgids voor de toekomst
auteur: Martijn van Calmthout
Mediatype: Boek
Bindwijze: Paperback
Taal: Nederlands
Druk: 1
Aantal pagina's: 176
Uitgever: Uitgeverij Lias B.V.
Publicatiedatum: 06-04-2013
NUR: Exacte wetenschappen/natuurwetenschappen
Afmetingen: 200 x 125 x 19
Gewicht: 247 gr
ISBN/ISBN13: 9789088030291
Intern nummer: 23736408

Recensies

Schrijf nu uw eigen recensie over dit boek

 06-06-2013   geschreven door  Patrick Vandendaele
Een boekje dat je moeilijk onder één noemer kan plaatsen. Het is een gids doorheen de wereld van vandaag en morgen. Een verzameling van stukjes die ons allen wat bewuster weet te maken met de problemen van de maatschappij, de mensen en hun planeet vandaag, en de manier waarop deze problemen zouden kunnen evolueren naar de toekomst toe, of hoe men zich kan inbeelden dat deze problemen zouden kunnen worden opgelost. Science-fiction, maar dan wel gebaseerd op werkelijke (wetenschappelijke) inzichten van vandaag. En het is heel divers... De zaken die aanspreken, en waar we vaak niet steeds bij stilstaan. Het feit dat ook in de Derde Wereld zwaarlijvigheid een probleem wordt, de hoop op energie uit kernfusie, het printen van vlees in de toekomst, de beperkingen van de identificatie op internet, waar enkel China op de goede weg blijkt te zijn om bestand te zijn tegen toekomstige problemen... Het lijken zo thema's die ver van ons bed lijken, maar die toch één voor één vaak reeds een bepaalde vorm aannemen en die in de nabije of verdere toekomst wel eens op een andere wijze zouden kunnen evolueren dan gedacht, of anderzijds toch wel een probleem vormen waarvan we het bestaan vaak niet van vermoeden, zonder dit boekje. Het is snellezend, zeer divers en in elk geval zeer leerrijk, want het brengt je ook heel wat inzichten die even vaak enkel in gespecialiseerde werken kunnen worden teruggevonden. Trouwens, de lezer krijgt ook verdiepende werken aangereikt na elk stukje, waarbij bronnen worden beschreven... Een boekje dat op een onderbouwde wijze onze wereld beschrijft met oog voor de toekomst...

Extra informatie

Survivalgids voor de toekomst

Recensie

Hoe ziet ons leven er over vijf, tien of vijftig jaar uit? Hoe staat het dan met onze planeet? Leven we nog ongeveer zoals vandaag? Zijn we gezonder? Slimmer? Welke machines gebruiken we? En welk vervoer? Hoe vermaken we ons? Bestaat de liefde nog? En de natuur? Hoe maken we kinderen? De Survivalgids voor de toekomst biedt voor al deze vragen uitkomst. In deze handzame gids staan de toekomstige ontwikkelingen op uiteenlopende terreinen beschreven, zoals gezondheid, wonen, werk, vervoer, eten, seks, communicatie, energie, media, leren, vermaak, geloven en handel. Martijn van Calmhout is journalist bij de Volkskrant, Einstein-kenner en gek op wetenschap; van oermensen tot ruimtevaart, van hersens tot vogelzwermen, van de kleinste deeltjes tot 3D-printers. Hij schrijft dagelijks voor de krant, blogt en twittert, schrijft boeken en presenteert live-wetenschapsshows en radioprogramma's.

Winkelvoorraad

Dit product is op dit moment niet op voorraad in een van onze vestigingen.