Deze website maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.X sluit
Uitgebreid zoeken
Boek

De kleine Piketty

het kapitale boek samengevat

De kleine Piketty - Martin Visser; Wouter van Bergen - ISBN: 9789047008057
Prijs: € 11,99
Levertijd: vandaag voor 23:00 besteld, morgen bij u thuisbezorgd
Bindwijze: Boek, Gebonden (14-11-2014)
Genre: Economische geografie
Boekenliefde.nl:
De kleine Piketty op boekenliefde.nl
Add to cart

Beschrijving

Capital in the 21st Century van Thomas Piketty is ontegenzeggelijk een belangrijk boek, dat zeker niet alleen voor politici en economen is bedoeld: thema's als kapitaalverdeling en vermogensongelijkheid gaan iedereen aan. De kloof tussen arm en rijk wordt almaar groter.

Maar 700 pagina's historisch-economische analyse vraagt veel van een lezer. Daarom hebben financieel journalisten Wouter van Bergen en Martin Visser het boek helder voor u samengevat. Ze voegen een apart hoofdstuk toe over de Nederlandse situatie, maar presenteren verder een ongekleurde en volledige weergave van wat Piketty in zijn magnum opus beweert. U leest dit boekje in hooguit twee uur uit. Daarna kunt u de discussies volgen en uw eigen oordeel vormen.

Details

Titel: De kleine Piketty
auteur: Martin Visser; Wouter van Bergen
Mediatype: Boek
Bindwijze: Gebonden
Taal: Nederlands
Druk: 1
Aantal pagina's: 80
Uitgever: Atlas Contact, Uitgeverij
Publicatiedatum: 14-11-2014
NUR: Economische geografie
Afmetingen: 185 x 118 x 13
Gewicht: 155 gr
ISBN/ISBN13: 9789047008057
Intern nummer: 27629959

Biografie (woord)

Wouter van Bergen en Martin Visser zijn beiden financieel journalist bij De Telegraaf. Van Bergen schreef eerder het boek Banken, bubbels en bonussen (2011), over de Nederlandse economie in de 21e eeuw, en Visser schreef De eurocrisis (2012), over het falen van de politiek bij de aanpak van de crisis.

Extra informatie

De kleine Piketty

Recensie

Capital in the 21st Century van Thomas Piketty is ontegenzeggelijk een belangrijk boek, dat zeker niet alleen voor politici en economen is bedoeld: thema's als kapitaalverdeling en vermogensongelijkheid gaan iedereen aan. De kloof tussen arm en rijk wordt almaar groter. Maar 700 pagina's historisch-economische analyse vraagt veel van een lezer. Daarom hebben financieel journalisten Wouter van Bergen en Martin Visser het boek helder voor u samengevat. Ze voegen een apart hoofdstuk toe over de Nederlandse situatie, maar presenteren verder een ongekleurde en volledige weergave van wat Piketty in zijn magnum opus beweert. U leest dit boekje in hooguit twee uur uit. Daarna kunt u de discussies volgen en uw eigen oordeel vormen.

Winkelvoorraad

Dit product is aanwezig in de volgende vestigingen