Deze website maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.X sluit
Uitgebreid zoeken
Boek

Terug naar de oorsprong

of hoe de nieuwe biologie het tijdperk van Darwin beëindigt

Terug naar de oorsprong - Peter Borger - ISBN: 9789057982989
Prijs: € 19,95 (onder voorbehoud)
Beschikbaarheid: Nee
Bindwijze: Boek, Paperback (25-11-2009)
Genre: Biologie algemeen
Boekenliefde.nl:
Terug naar de oorsprong op boekenliefde.nl
U kunt dit product niet bestellen

Beschrijving

In 2001 vertrok gepromoveerd bioloog dr. Peter Borger voor een studieverblijf naar Australië. De reis die daarop volgde was onvoorzien. Het veranderde niet alleen zijn leven, maar zou ook zijn kijk op de biologie voor altijd veranderen.
Hij kwam tot de ontdekking dat de biologie zich niet gedraagt zoals hem was geleerd in de academia. Ze zit heel anders in elkaar dan Darwin 150 jaar geleden veronderstelde. In dit intrigerende boek leest u waarom en op welke manier de nieuwe biologie het tijdperk van Darwin beëindigt. U leert hoe levende systemen werkelijk functioneren en hoe organismen te begrijpen zijn als adapteerbare, ontworpen machines. Dit boek is een ‘must-read’ voor iedereen die wil meepraten in het evolutie-creatiedebat.
Een ‘must-read’ voor iedereen die wil meepraten in het evolutie-creatiedebat.
“Grote vinken en kleine vinken. Kleine vinken met grote snavels, grote vinken met kleine snavels. Gebogen snavels, stompe snavels, priemende snavels, kruisbeksnavels. Dit was de variatie die Darwin had waargenomen. Het was voorgeprogrammeerde variatie! Plotseling begreep ik het. Levende wezens waren uitgerust met een standaard bouwplan waarbinnen variatie werd gegenereerd door kleine genetische elementjes. Variatie was gewoon niets anders dan het standaard bouwplan dat anders tot expressie kwam door positie- en kwantiteitseffecten van dezelfde biologische informatie.”
Peter Borger in: Terug naar de Oorspong, hoofdstuk 18.
“With this book Peter Borger has produced a very interesting and up to date alternative to the Darwinian thesis, the most tested and failed proposal in the history of science.
Hopefully this book will help ensure its long overdue demise as a rational explanation for the great mystery of organic evolution.”
John A. Davison, Professor Emeritus of Biology, University of Vermont, USA.

Details

Titel: Terug naar de oorsprong
auteur: Peter Borger
Mediatype: Boek
Bindwijze: Paperback
Taal: Nederlands
Druk: 1
Aantal pagina's: 325
Uitgever: Uitgeverij CBC 't Gulden Boek B.V.
Publicatiedatum: 25-11-2009
NUR: Biologie algemeen
Gewicht: 558 gr
ISBN/ISBN13: 9789057982989
Intern nummer: 13661962

Extra informatie

Terug naar de oorsprong

Recensie

In 2001 vertrok gepromoveerd bioloog dr. Peter Borger voor een studieverblijf naar Australië. De reis die daarop volgde was onvoorzien. Het veranderde niet alleen zijn leven, maar zou ook zijn kijk op de biologie voor altijd veranderen.
Hij kwam tot de ontdekking dat de biologie zich niet gedraagt zoals hem was geleerd in de academia. Ze zit heel anders in elkaar dan Darwin 150 jaar geleden veronderstelde. In dit intrigerende boek leest u waarom en op welke manier de nieuwe biologie het tijdperk van Darwin beëindigt. U leert hoe levende systemen werkelijk functioneren en hoe organismen te begrijpen zijn als adapteerbare, ontworpen machines. Dit boek is een must-read voor iedereen die wil meepraten in het evolutie-creatiedebat.
Een must-read voor iedereen die wil meepraten in het evolutie-creatiedebat.
Grote vinken en kleine vinken. Kleine vinken met grote snavels, grote vinken met kleine snavels. Gebogen snavels, stompe snavels, priemende snavels, kruisbeksnavels. Dit was de variatie die Darwin had waargenomen. Het was voorgeprogrammeerde variatie! Plotseling begreep ik het. Levende wezens waren uitgerust met een standaard bouwplan waarbinnen variatie werd gegenereerd door kleine genetische elementjes. Variatie was gewoon niets anders dan het standaard bouwplan dat anders tot expressie kwam door positie- en kwantiteitseffecten van dezelfde biologische informatie.
Peter Borger in: Terug naar de Oorspong, hoofdstuk 18.
With this book Peter Borger has produced a very interesting and up to date alternative to the Darwinian thesis, the most tested and failed proposal in the history of science.
Hopefully this book will help ensure its long overdue demise as a rational explanation for the great mystery of organic evolution.
John A. Davison, Professor Emeritus of Biology, University of Vermont, USA.

Winkelvoorraad

Dit product is op dit moment niet op voorraad in een van onze vestigingen.