Deze website maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.X sluit
Uitgebreid zoeken
Boek

Jelle's weekdieren

bizarre, bedreigde, eetbare, zielige en andere beesten

Jelle's weekdieren - Jelle Reumer - ISBN: 9789088030642
Prijs: € 17,95 (onder voorbehoud)
Beschikbaarheid: Niet meer in voorraad
Bindwijze: Boek, Paperback (08-04-2015)
Genre: Biologie algemeen
Boekenliefde.nl:
Jelle's weekdieren op boekenliefde.nl
U kunt dit product niet bestellen

Beschrijving

De geweldig saaie maar ook ontzettend interessante axolotl, het nare maar toch zeer geliefde lieveheersbeestje, de wonderlijke seksuele aantrekkingskracht van de minotaurusmot, de ernstig bedreigde bladstaartgekko en het bijzonder geëmancipeerde zeepaardje: deze en nog veel meer dieren passeren de revue in 'Jelle's weekdieren'.

Op de van hem bekende enthousiaste en vermakelijke wijze beschrijft bioloog Jelle Reumer bizarre, eetbare, zielige, zeldzame en andere beesten, met oog voor pikante details. Reumer heeft een groot talent om in een korte schets met een hoog informatiegehalte een dier te typeren op een grappige, soms hilarische, soms filosofische wijze, waarbij grote thema's van het leven niet geschuwd worden. Samen geven ze een prachtig beeld van de enorme diversiteit aan dieren met hun specifieke eigenschappen en eigenaardigheden, waarin we onszelf maar al te gemakkelijk kunnen herkennen.
'Jelle's weekdieren'is een bundeling van speciaal voor dit boek bewerkte columns, eerder verschenen in Trouw.
*
Jelle Reumer is bioloog en directeur van Het Natuurhistorisch Museum Rotterdam. Hij is tevens hoogleraar paleontologie in Utrecht , columnist in Trouw en auteur van diverse boeken op het gebied van evolutie en (stads)natuur. Samen met Martijn van Calmthout schreef hij 'Nobel op de kaart. Op zoek naar de Nederlandse Nobelprijswinnaars van vroeger en nu'.

Details

Titel: Jelle's weekdieren
auteur: Jelle Reumer
Mediatype: Boek
Bindwijze: Paperback
Taal: Nederlands
Druk: 1
Aantal pagina's: 176
Uitgever: Uitgeverij Lias B.V.
Publicatiedatum: 08-04-2015
NUR: Biologie algemeen
Afmetingen: 210 x 135 x 15
Gewicht: 358 gr
ISBN/ISBN13: 9789088030642
Intern nummer: 27996557

Extra informatie

Jelle's weekdieren

Recensie

De geweldig saaie maar ook ontzettend interessante axolotl, het nare maar toch zeer geliefde lieveheersbeestje, de wonderlijke seksuele aantrekkingskracht van de minotaurusmot, de ernstig bedreigde bladstaartgekko en het bijzonder geëmancipeerde zeepaardje: deze en nog veel meer dieren passeren de revue in 'Jelle's weekdieren'. Op de van hem bekende enthousiaste en vermakelijke wijze beschrijft bioloog Jelle Reumer bizarre, eetbare, zielige, zeldzame en andere beesten, met oog voor pikante details. Reumer heeft een groot talent om in een korte schets met een hoog informatiegehalte een dier te typeren op een grappige, soms hilarische, soms filosofische wijze, waarbij grote thema's van het leven niet geschuwd worden. Samen geven ze een prachtig beeld van de enorme diversiteit aan dieren met hun specifieke eigenschappen en eigenaardigheden, waarin we onszelf maar al te gemakkelijk kunnen herkennen. 'Jelle's weekdieren'is een bundeling van speciaal voor dit boek bewerkte columns, eerder verschenen in Trouw. * Jelle Reumer is bioloog en directeur van Het Natuurhistorisch Museum Rotterdam. Hij is tevens hoogleraar paleontologie in Utrecht , columnist in Trouw en auteur van diverse boeken op het gebied van evolutie en (stads)natuur. Samen met Martijn van Calmthout schreef hij 'Nobel op de kaart. Op zoek naar de Nederlandse Nobelprijswinnaars van vroeger en nu'.

Winkelvoorraad

Dit product is op dit moment niet op voorraad in een van onze vestigingen.