Deze website maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.X sluit
Uitgebreid zoeken
Boek

Insectopedie

Insectopedie - Hugh Raffles - ISBN: 9789025435271
Prijs: € 9,90 (onder voorbehoud)
Beschikbaarheid: Niet meer in voorraad
Bindwijze: Boek, Paperback (01-11-2010)
Genre: Biologie algemeen
Boekenliefde.nl:
Insectopedie op boekenliefde.nl
U kunt dit product niet bestellen

Beschrijving

Een alfabet aan kriebelbeesten

Hij overleefde malaria in de Amazone, heeft bloedzuigers met sigaretten van zijn huid weggebrand in Nepal en at gefrituurde sprinkhaan in Niger. Maar niets haalt het bij zijn nieuwe expeditie: een insectensafari door zijn huis, het park en de stad.
En dat is een fascinerende wereld, vol opmerkelijke feiten: vliegen denken veel sneller dan mensen – daarom is het vrijwel onmogelijk om ze dood te meppen: ze zien onze hand in slow motion aankomen. En een bij is helemaal niet altijd ‘bezig’: de helft van de tijd hangen ze maar wat rond in de korf. Spinnen maken van hun draad niet alleen een web maar ook ballonnetjes waarmee ze zich hoog door de lucht kunnen verplaatsen. Maar Raffles legt ook uit waarom mensen, als ze iemand willen beledigen, zo vaak met insecten vergelijken, hoe insecten inspelen op onze angst. De Insectopedie is een boek vol wetenschap, geschiedenis, filosofie, reizen, kunst verbeelding – en natuurlijk ook biologie.

Over Insectopedie:
‘Dit boek valt niet te categoriseren. Het ene hoofdstuk is geschiedenis, het andere gaat over kunst, en dan is Raffles weer wetenschapper: als ware Verlichtingsmens loopt hij door zijn rariteitenkabinet: het resultaat is verrassend en altijd stimulerend en biedt een blik op een wereld die we niet kennen.’ PHILIP HOARE, NEW YORK TIMES BOOK REVIEW
‘Dit boek heeft een onwaarschijnlijke aantrekkingskracht: inventief, breed en altijd verrassend.’ JANET MASLIN, NEW YORK TIMES

Hugh Raffles werd geboren in Londen en heeft een rijke carrière achter de rug als ambulancebestuurder, nachtclub-dj, theatertechnicus, schoonmaker. Hij woont en werkt in New York, waar hij antropologie doceert aan The New School. In 2009 werd zijn werk bekroond met de Whiting Writers’ Award. Essays van hem verschenen in onder andere Natural History, Granta, The Best American Essays en Orion.

Details

Titel: Insectopedie
auteur: Hugh Raffles
Mediatype: Boek
Bindwijze: Paperback
Taal: Nederlands
Druk: 1
Aantal pagina's: 502
Uitgever: Atlas Contact, Uitgeverij
Publicatiedatum: 2010-11-01
NUR: Biologie algemeen
Afmetingen: 230 x 150 x 36
Gewicht: 630 gr
ISBN/ISBN13: 9789025435271
Intern nummer: 15369756

Extra informatie

Insectopedie

Winkelvoorraad

Dit product is op dit moment niet op voorraad in een van onze vestigingen.