Deze website maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.X sluit
Uitgebreid zoeken
Boek

Blij met een dooie mug

en andere verhalen over insecten

Blij met een dooie mug - Marcel Dicke - ISBN: 9789035136588
Prijs: € 15,00 (onder voorbehoud)
Beschikbaarheid: Niet meer in voorraad
Bindwijze: Boek, Paperback (31-05-2011)
Genre: Biologie algemeen
Boekenliefde.nl:
Blij met een dooie mug op boekenliefde.nl
U kunt dit product niet bestellen

Beschrijving

Ondanks het feit dat insecten vaak een inspiratie vormen voor kunstenaars, filmmakers en componisten, worden ze niet op waarde geschat en dat komt omdat er enkele lastpakken zijn. Slechts 0,5 procent van alle insectensoorten levert echt problemen op, omdat ze verzot zijn op ons voedsel, onze kleren, onze huizen of, nog erger, onszelf. En eerlijk is eerlijk, sommige bloedzuigende insecten dragen inderdaad een van de ernstigste ziekten op aarde over: malaria. Wie is er dan niet blij met een dooie mug? Maar de insecten die ons steken en bijten verpesten het voor de overgrote meerderheid waar we wél plezier aan beleven, en dat is niet terecht.
Marcel Dicke legt in Blij met een dooie mug op hilarische wijze uit dat we juist dolgelukkig moeten zijn met (bijna) alle insecten.

Marcel Dicke is hoogleraar Entomologie en hoofd van het Laboratorium voor Entomologie van Wageningen University. In 2007 heeft Dicke de Spinozapremie ontvangen en in 2006 won hij samen met zijn team de Academische Jaarprijs, die werd gebruikt om het festival 'Wageningen _ City of Insects' te organiseren.

Details

Titel: Blij met een dooie mug
auteur: Marcel Dicke
Mediatype: Boek
Bindwijze: Paperback
Taal: Nederlands
Druk: 1
Aantal pagina's: 152
Uitgever: Prometheus, Uitgeverij
Publicatiedatum: 2011-05-31
NUR: Biologie algemeen
Afmetingen: 200 x 125 x 17
Gewicht: 205 gr
ISBN/ISBN13: 9789035136588
Intern nummer: 17907796

Recensies

Schrijf nu uw eigen recensie over dit boek

 02-01-2012   geschreven door  Patrick Vandendaele
Een bijzonder interessant werkje, waar we in korte teksten eens een andere benadering maken van de verschillende soorten insecten die wel degelijk een nut blijken te hebben, en waardoor we eens een onconventionele benadering toegereikt krijgen over het nut en de rol van de insecten en andere kleine beestjes. Want laten we toegeven… vaak zien we deze diertjes als een last en een vervelend gegeven. Veel respect heb je niet voor deze parasieten. Maar zijn ze wel degelijk parasiet? Voor sommige van deze insecten is dit wel degelijk het geval, maar voor vele andere, lees voor de meesten, miskennen we de rol van deze dieren, en kunnen we door de vooroordelen niet meer het nut van deze dieren zien. Dit boek brengt op een onderhoudende wijze de rol van menig van deze insecten, op een concrete en bevattelijke manier… Niet als een gids, maar veeleer als een verzameling van leuke teksten, die onderbouwd wel degelijk bijzonder verrassende beelden weten te brengen over al die dieren die we te vaak over dezelfde kam scheren en wel degelijk een eigen en belangrijke rol kunnen hebben, voor de natuur in het algemeen, voor de mens in het bijzonder. Een ontdekkingsreis doorheen een onbekende of miskende wereld. Een aanrader, zodoende dat je nooit meer op dezelfde wijze naar de insecten zal kijken.

Extra informatie

Blij met een dooie mug

Winkelvoorraad

Dit product is op dit moment niet op voorraad in een van onze vestigingen.