Deze website maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.X sluit
Uitgebreid zoeken
Boek

RUIMTE VOOR KLIMAAT

praktijkboek voor klimaatbestendig inrichten

RUIMTE VOOR KLIMAAT - Florrie de Pater - ISBN: 9789086595945
Prijs: € 24,95 (onder voorbehoud)
Beschikbaarheid: Niet meer in voorraad
Bindwijze: Boek, Paperback (08-12-2011)
Genre: Aardwetenschappen
Boekenliefde.nl:
RUIMTE VOOR KLIMAAT op boekenliefde.nl
U kunt dit product niet bestellen

Beschrijving

Klimaatverandering is geen 'ver van mijn bedshow'. De professional in ruimtelijke inrichting wordt nu al voor lastige vraagstukken gesteld. Welke gevolgen heeft klimaatverandering voor dorp, stad of regio? Er moet veilig gewerkt, gewoond en gerecreeerd kunnen worden, ook als de temperatuur oploopt, de zeespiegel stijgt en er teveel of juist te weinig regen valt. Ruimte voor klimaat helpt de professional deze vraagstukken op te lossen. Het is een praktijkboek, met tal van Nederlandse voorbeelden, waar aanpassing aan klimaatverandering al in de praktijk wordt gebracht. Er is aandacht voor stad en platteland, voor overstroming en droogte, voor hitte in de stad, voor landbouw en natuur. Met behulp van een duidelijk omschreven serie instrumenten kan een analyse worden uitgevoerd van de benodigde maatregelen in een projectgebied. De meer dan 20 uitgewerkte cases leveren een reeks van lessen, tips en suggesties op, die direct in de praktijk uitvoerbaar zijn. Een aantal voorbeelden: Hoe werd een oude Dordrechtse wijk aangepast aan de te verwachten wateroverlast door stijging van neerslag? Hoe is in de nieuw te bouwen wijk Rijnenbrug (provincie Utrecht) rekening gehouden met adaptatie aan het klimaat? Hoe betrek je burgers bij duurzame projecten?

Ruimte voor klimaat is uitgegeven onder auspicien van het Instituut voor Milieuvraagstukken van de Vrije Universiteit Amsterdam, en is resultaat van de kennisprogramma's 'Klimaat voor Ruimte' en 'Kennis voor Klimaat'.

Met een voorwoord van Ed Nijpels

Details

Titel: RUIMTE VOOR KLIMAAT
auteur: Florrie de Pater
Mediatype: Boek
Bindwijze: Paperback
Taal: Nederlands
Druk: 1
Uitgever: Vu Uitgeverij
Publicatiedatum: 08-12-2011
NUR: Aardwetenschappen
Afmetingen: 283 x 203 x 18
Gewicht: 625 gr
ISBN/ISBN13: 9789086595945
Intern nummer: 20200418

Extra informatie

Ruimte voor klimaat cases lessen instrumenten

Recensie

Klimaatverandering is geen 'ver van mijn bedshow'. De professional in de ruimtelijke inrichting wordt nu al voor lastige vraagstukken gesteld. Welke gevolgen heeft klimaatverandering voor dorp, stad of regio? Er moet veilig gewerkt, gewoond en gerecreëerd kunnen worden, ook als de temperatuur oploopt, de zeespiegel stijgt en er teveel of juist te weinig regen valt. Ruimte voor Klimaat helpt de professional deze vraagstukken op te lossen. Het is een praktijkboek, met tal van Nederlandse voorbeelden, waar aanpassing aan klimaatverandering al in de praktijk wordt gebracht. Er is aandacht voor stad en platteland, voor overstroming en droogte, voor hitte in de stad, voor landbouw en natuur. Met behulp van een duidelijk omschreven serie instrumenten kan een analyse worden uitgevoerd van klimaateffecten en van maatregelen die in een projectgebied nodig zijn. De meer dan 20 uitgewerkte cases leveren een reeks van lessen, tips en suggesties op, die direct in de praktijk uitvoerbaar zijn. Een aantal voorbeelden: Hoe werd een oude Dordrechtse wijk aangepast aan de te verwachten wateroverlast door stijging van neerslag? Hoe is in de nieuw te bouwen wijk Rijnenbrug (provincie Utrecht) rekening gehouden met adaptatie aan het klimaat? Hoe betrek je burgers bij duurzame projecten? Ruimte voor klimaat is uitgegeven onder auspiciën van de kennisprogramma's 'Klimaat voor Ruimte' en 'Kennis voor Klimaat'. Samenstelling en redactie door Florrie de Pater, Instituut voor Milieuvraagstukken van de Vrije Universiteit Amsterdam. Met een voorwoord van Ed Nijpels

Winkelvoorraad

Dit product is op dit moment niet op voorraad in een van onze vestigingen.