Deze website maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.X sluit
Uitgebreid zoeken
Boek

Na twee dagen regen volgt maandag

en andere bijzondere verschijnselen op onze planeet aarde

Na twee dagen regen volgt maandag - Axel Bojanowski - ISBN: 9789460680908
Prijs: € 14,95 (onder voorbehoud)
Beschikbaarheid: Uitverkocht (niet meer te bestellen)
Bindwijze: Boek, Paperback (04-10-2012)
Genre: Aardwetenschappen
Boekenliefde.nl:
U kunt dit product niet bestellen

Beschrijving

Waarom kruipen gigantische rotsblokken door de Nevada-woestijn? Hoe kan het plotseling ijsbrokken hagelen, terwijl de hemel kort daarvoor nog wolkenloos was? En waarom is het juist in ons vrije weekend zo opvallend vaak slecht weer?

Op aarde doen zich raadselachtige natuur­verschijnselen voor, die veel wetenschappers al tijden bezighouden: ijspannenkoeken, imaginaire eilanden en watervallen die midden in de oceaan duizenden meters in het diepe storten. Axel Bojanowski vertelt op een begrijpelijke manier waarom de continenten voor het grootste deel op het noordelijk halfrond liggen, hoe het kan dat de warme golfstroom niet tot stilstand komt en wat de reden is dat veel eilanden wel in atlassen staan, maar op satelliet­foto's niet zijn terug te vinden.
Waar veel onderzoeksrapporten verzanden in eindeloos gegoochel met statistieken en overmatig gebruik van technische termen, maakt Bojanowski de onderwerpen op een inzichtelijke en prikkelende wijze toegankelijk voor een breed lezerspubliek.

Je hoeft geen leraar of student aardwetenschappen te zijn om dit prettig geschreven boek met veel plezier te lezen. Onderhoudend en spannend tegelijk, met heel veel interessante weetjes. Voor jong en oud, maar vooral voor iedereen die nieuwsgierig is en die 'moeder Aarde' wil leren begrijpen.

Details

Titel: Na twee dagen regen volgt maandag
auteur: Axel Bojanowski
Mediatype: Boek
Bindwijze: Paperback
Taal: Nederlands
Druk: 1
Aantal pagina's: 256
Uitgever: Uitgeverij Marmer B.V.
Publicatiedatum: 04-10-2012
NUR: Aardwetenschappen
Afmetingen: 215 x 139 x 21
Gewicht: 328 gr
ISBN/ISBN13: 9789460680908
Intern nummer: 22409876

Extra informatie

Na twee dagen regen volgt maandag

Recensie

Waarom kruipen gigantische rotsblokken door de Nevada-woestijn? Hoe kan het plotseling ijsbrokken hagelen, terwijl de hemel kort daarvoor nog wolkenloos was? En waarom is het juist in ons vrije weekend zo opvallend vaak slecht weer? Op aarde doen zich raadselachtige natuur­verschijnselen voor, die veel wetenschappers al tijden bezighouden: ijspannenkoeken, imaginaire eilanden en watervallen die midden in de oceaan duizenden meters in het diepe storten. Axel Bojanowski vertelt op een begrijpelijke manier waarom de continenten voor het grootste deel op het noordelijk halfrond liggen, hoe het kan dat de warme golfstroom niet tot stilstand komt en wat de reden is dat veel eilanden wel in atlassen staan, maar op satelliet­foto's niet zijn terug te vinden. Waar veel onderzoeksrapporten verzanden in eindeloos gegoochel met statistieken en overmatig gebruik van technische termen, maakt Bojanowski de onderwerpen op een inzichtelijke en prikkelende wijze toegankelijk voor een breed lezerspubliek. Je hoeft geen leraar of student aardwetenschappen te zijn om dit prettig geschreven boek met veel plezier te lezen. Onderhoudend en spannend tegelijk, met heel veel interessante weetjes. Voor jong en oud, maar vooral voor iedereen die nieuwsgierig is en die 'moeder Aarde' wil leren begrijpen.

Winkelvoorraad

Dit product is op dit moment niet op voorraad in een van onze vestigingen.