Deze website maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.X sluit
Uitgebreid zoeken
Boek

Gerrit Rietveld - Weelde van de Eenvoud / Wealth of Sobriety

Gerrit Rietveld - Weelde van de Eenvoud / Wealth of Sobriety - Marc Van den Eerenbeemt; Willemijn Zwikstra; Ida van Zijl; Arjan Bronkhorst - ISBN: 9789082135466
Prijs: € 59,00
Levertijd: vandaag voor 23:00 besteld, morgen bij u thuisbezorgd
Bindwijze: Boek, Gebonden (04-09-2019)
Genre: Grafische vormgeving & Design
Boekenliefde.nl:
Add to cart

Beschrijving

Gerrit Rietveld (1888-1964) is misschien wel Nederlands bekendste architect. Fotograaf Arjan Bronkhorst, van het bestseller boek Grachtenhuizen, ging op zoek naar bekende en onbekende Rietveldhuizen.

Details

Titel: Gerrit Rietveld - Weelde van de Eenvoud / Wealth of Sobriety
auteur: Marc Van den Eerenbeemt; Willemijn Zwikstra; Ida van Zijl; Arjan Bronkhorst
Mediatype: Boek
Bindwijze: Gebonden
Taal: Nederlands
Uitgever: Lectura Cultura B.V.
Publicatiedatum: 04-09-2019
NUR: Grafische vormgeving & Design
Afmetingen: 379 x 264 x 28
Gewicht: 3095 gr
ISBN/ISBN13: 9789082135466
Intern nummer: 43114665

Biografie (woord)

Arjan Bronkhorst (1972) is een Amsterdams fotograaf. Hij begon met fotografie reeds op vroege leeftijd. Na een aanvankelijke carrière in het bedrijfsleven besloot hij zich in 2007 definitief te vestigen als professioneel fotograaf. In 2013 verscheen zijn inmiddels beroemde boek Grachtenhuizen, waarvan de eerste druk in de eerste maand was uitverkocht. Het boek kreeg lovende recensies en is momenteel in vierde druk verschenen. Het Amsterdam Museum organiseerde een fototentoonstelling van zijn serie. In 2016 verscheen het omvangrijke boek Kerkinterieurs in Nederland met zijn foto’s van 100 Nederlandse kerken. Zijn meest recente boek is Gerrit Rietveld - Weelde van de Eenvoud / Wealth of Sobriety, een vuistdik fotoboek over de huizen en bewoners van Gerrit Rietveld.

Extra informatie

Gerrit Rietveld (1888-1964) is misschien wel Nederlands bekendste architect. Zijn Schröderhuis uit 1924 in Utrecht is inmiddels wereldberoemd. Rietveld bouwde nog zo’n 100 andere huizen, waarover maar weinig bekend is. Fotograaf Arjan Bronkhorst (1972), die met zijn bestseller Grachtenhuizen (2013) zijn vakmanschap als fotograaf liet zien, ging op zoek naar onbekende Rietveldhuizen. Hij fotografeerde hun interieurs en bewoners en reisde er o.a. voor naar de Verenigde Staten. De huizen van Rietveld kenmerken zich door licht en ruimte. Bij het ontwerpen was soberheid een van Rietvelds uitgangspunten. Het was slechts een beperkte groep van intellectuele klanten die de ‘weelde van de eenvoud’ aankon en bij Rietveld een avant-gardistisch huis bestelde. Auteurs Willemijn Zwikstra en Marc van den Eerenbeemt doken in de archieven en vroegen de bewoners hoe het is om in een Rietveldhuis te wonen. Rietveld-deskundige Ida van Zijl schrijft in haar inleiding: ‘het is hoog tijd voor een nieuw boek dat de bewoner centraal stelt, helemaal in de lijn van Rietveld die vond dat een huis slechts een achtergrond voor het leven is.’

Recensie

Met liefde wonen in een Rietveld - Trouw Een nieuw fotoboek toont de twintig best bewaarde huizen van Nederlands bekendste architect. De bewoners spreken liefdevol over de huizen, al zijn er ook ongemakken.

Winkelvoorraad

Dit product is aanwezig in de volgende vestigingen