Deze website maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.X sluit
Uitgebreid zoeken
Boek

Tasty Stories: Legendary Food Brands And Their Typefaces

Legendary Food Brands And Their Typefaces

Tasty Stories: Legendary Food Brands And Their Typefaces - Neujens, Karoline; Gosse, Joke - ISBN: 9789460581014
Prijs: € 10,24
Levertijd: 1 tot 3 werkdagen
Bindwijze: Boek, Gebonden
Genre: Grafische vormgeving & Design
Boekenliefde.nl:
Add to cart

Beschrijving

Tasty stories presenteert 23 merken uit de voedingsindustrie die wereldbekend zijn dankzij hun look en typographie, zoals Campari, La Vache qui rit, Perrier, ...
Elk merk wordt voorgesteld met veel beeldmateriaal van vroeger en nu, onder andere uit de betreffende bedrijfsarchieven.
Typografe Joke Gossé geeft meer uitleg over het merk en licht daarbij telkens ook het lettertype toe dat aan de basis ligt van de sterke visuele identiteit.
Dit boekje ziet er onweerstaanbaar uit en is een bron van informatie voor al wie geïnteresseerd is in typografie, vormgeving, logo's en de geschiedenis van branding.

Details

Titel: Tasty Stories: Legendary Food Brands And Their Typefaces
auteur: Neujens, Karoline; Gosse, Joke
Mediatype: Boek
Bindwijze: Gebonden
Taal: Engels
Druk: 1
Aantal pagina's: 112
Uitgever: LUSTER
Plaats van publicatie: BE
NUR: Grafische vormgeving & Design
Afmetingen: 186 x 188 x 17
Gewicht: 464 gr
ISBN/ISBN13: 9789460581014
Intern nummer: 20853521

Extra informatie

Tasty Stories. The Typefaces of Legendary Brands

Recensie

Coca-Cola, Quality Street chocolaatjes, Kellogg's ontbijtgranen, Twinings thee, ... sommige voedings- en drankmerken kent iedereen. We weten niet alleen hoe ze smaken, maar ook, en misschien vooral, hoe ze eruitzien. Hun logo's en verpakkingen zijn iconisch. Vaak gaan dit soort merken al een hele tijd mee. Hun visuele identiteit is door de jaren heen even sterk gebleven, soms omdat de vormgeving onveranderd is, en soms net omdat de vormgeving op een subtiele manier mee is geëvolueerd. Tasty Stories presenteert 35 merken uit de voedingsindustrie die wereldbekend zijn dankzij hun look en typografie - behalve de eerder genoemde merken komen onder andere ook Perrier, Lipton, La Vache Qui Rit en Bertolli aan bod. Elk merk wordt voorgesteld met beeldmateriaal en een korte tekst over de geschiedenis. Typografe Joke Gossé licht daarbij telkens ook het lettertype toe dat aan de basis ligt van de sterke visuele identiteit. Dit boekje ziet er niet alleen onweerstaanbaar uit, het bevat ook talrijke interessante weetjes. Het is daarom een echt hebbeding voor al wie geïnteresseerd is in typografie, vormgeving, geschiedenis, stijl - en lekker eten natuurlijk.

Winkelvoorraad

Dit product is aanwezig in de volgende vestigingen