Deze website maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.X sluit
Uitgebreid zoeken
Boek

De Rebus Natura

De Rebus Natura - Thomas Jellis; Laura Chan; Veerle Devos; Nacho Carbonell - ISBN: 9789462261198
Prijs: € 34,00 (onder voorbehoud)
Beschikbaarheid: Niet meer in voorraad
Bindwijze: Boek, Paperback (24-02-2015)
Genre: Grafische vormgeving & Design
Boekenliefde.nl:
De Rebus Natura op boekenliefde.nl
U kunt dit product niet bestellen

Beschrijving

Deze publicatie biedt een overzicht van het werk van Nacho Carbonell in de eerste zeven jaar na zijn afstuderen aan de Design Academy Eindhoven. Zijn expositie in het Groninger Museum markeert een goed moment om inhoudelijk naar de beweegredenen van zijn praktijk te kijken.
Laura Chan schrijft over follies, Thomas Jellis over het belang van samenwerking, Veerle Devos omschrijft de carriere van Nacho en Li Edelkoort spreekt over zijn materiaalgebruik.
De teksten illustreren het beeld niet, maar omschrijven aspecten van de beroepspraktijk. De beelden en teksten illustreren elkaar: op die manier kan de lezer onderlinge verbanden tussen technieken en vormen en materialen ontdekken, die eerder niet snel gelegd zouden worden.

Nacho Carbonell studeerde industrieel ontwerp aan de Spaanse universiteit Cardenal Herrera CEU. Daarna vervolgde hij zijn studie aan Design Academy Eindhoven, waar hij cum laude afstudeerde in 2007. In dat jaar, won hij meteen de Grand Prix SEB tijdens de Design Parade (Villa Noailles, Frankrijk) en in 2009 werd hij verkozen tot Designer of the Future tijdens Design Miami. Rossana Orlandi pikte zijn werk al vroeg op en sindsdien toont zij het jaarlijks met groot enthousiasme onder andere op de Salone del Mobile in Milaan. Het Groninger Museum, dat zijn werk vanaf het begin van zijn carriere verzamelt, maakte zijn eerste museale overzichtstentoonstelling (nov. 2014 - april 2015).

Deze publicatie is mede mogelijk gemaakt met een subsidie van het Stimuleringsfonds Creatieve Industrie.

Details

Titel: De Rebus Natura
auteur: Thomas Jellis; Laura Chan; Veerle Devos; Nacho Carbonell
Mediatype: Boek
Bindwijze: Paperback
Taal: Engels
Druk: 1
Uitgever: Uitgeverij Lecturis B.V.
Publicatiedatum: 24-02-2015
NUR: Grafische vormgeving & Design
Afmetingen: 340 x 242 x 22
Gewicht: 847 gr
ISBN/ISBN13: 9789462261198
Intern nummer: 28023161

Extra informatie

De Rebus Natura

Recensie

Deze publicatie biedt een overzicht van het werk van Nacho Carbonell in de eerste zeven jaar na zijn afstuderen aan de Design Academy Eindhoven. Zijn expositie in het Groninger Museum markeert een goed moment om inhoudelijk naar de beweegredenen van zijn praktijk te kijken. Laura Chan schrijft over follies, Thomas Jellis over het belang van samenwerking, Veerle Devos omschrijft de carriere van Nacho en Li Edelkoort spreekt over zijn materiaalgebruik. De teksten illustreren het beeld niet, maar omschrijven aspecten van de beroepspraktijk. De beelden en teksten illustreren elkaar: op die manier kan de lezer onderlinge verbanden tussen technieken en vormen en materialen ontdekken, die eerder niet snel gelegd zouden worden. Nacho Carbonell studeerde industrieel ontwerp aan de Spaanse universiteit Cardenal Herrera CEU. Daarna vervolgde hij zijn studie aan Design Academy Eindhoven, waar hij cum laude afstudeerde in 2007. In dat jaar, won hij meteen de Grand Prix SEB tijdens de Design Parade (Villa Noailles, Frankrijk) en in 2009 werd hij verkozen tot Designer of the Future tijdens Design Miami. Rossana Orlandi pikte zijn werk al vroeg op en sindsdien toont zij het jaarlijks met groot enthousiasme onder andere op de Salone del Mobile in Milaan. Het Groninger Museum, dat zijn werk vanaf het begin van zijn carriere verzamelt, maakte zijn eerste museale overzichtstentoonstelling (nov. 2014 - april 2015). Deze publicatie is mede mogelijk gemaakt met een subsidie van het Stimuleringsfonds Creatieve Industrie.

Winkelvoorraad

Dit product is op dit moment niet op voorraad in een van onze vestigingen.