Deze website maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.X sluit
Uitgebreid zoeken
Boek

Het gras van Londen

langs de tempels van het oude profvoetbal

Het gras van Londen - Henk Spaan; Matthijs van Nieuwkerk; Hugo Borst - ISBN: 9789026327674
Prijs: € 8,95 (onder voorbehoud)
Beschikbaarheid: Niet meer in voorraad
Bindwijze: Boek, Paperback (01-07-2014)
Genre: Voetbal tijdschriften
Boekenliefde.nl:
Het gras van Londen op boekenliefde.nl
U kunt dit product niet bestellen

Beschrijving

Hard gras 95 / Heilige stad
Hugo Borst, Matthijs van Nieuwkerk & Henk Spaan
Hard gras is het literaire voetbaltijdschrift dat zes keer per jaar verschijnt onder redactie van Matthijs van Nieuwkerk, Hugo Borst en Henk Spaan.

Nummer 95 is een special over Londense voetbalclubs door Sjoerd Mossou, columnist van het Algemeen Dagblad en winnaar van de Hard gras-prijs 2011. Mossou is van jongs af aan gek van het Engelse voetbal. Voor deze special reist hij langs twaalf stadions van Londense voetbalclubs, onder andere Chelsea, Arsenal en West Ham United. Sjoerd Mossou werd weer een met de voetbalstad van zijn dromen en sleurt ons mee de ondergrondse in.

Toen Sjoerd Mossou 24 jaar was ging zijn verkering uit. Hij nam ontslag bij VI en vertrok naar Londen. Hij kwam terecht in een flat met twee huisgenoten, zoals jonge mensen in Londen nu eenmaal wonen.
Flatmate James wordt een vriend voor het leven. Met hem deelt hij een obsessie voor, vooral, oude Engelse stadions.Mossou gebruikt voor deze vorm van excentriciteit het woord stadion-autisme.
Uiteraard gaat hij voetballen in Londen, in de Sunday Morning League die zich afspeelt op uitgestrekte grasvelden in de grote Londense parken.
Het elftal van Mossou, Beesotted genaamd, bestaat voornamelijk uit seizoenkaarthouders van Brentford. Sjoerd sluit vriendschap met zijn medespeler Perry, een jongen van 130 kilo die nachtwaker is in het Holiday Inn Hotel van Brentford.
Perry is er trots op dat Sjoerd Mossou nu voor Beesotted keept. Nog nooit hebben ze een afgevaardigde van het Total Football in hun elftal gehad.
Uiteraard maakt de schrijver van deze meesterlijke Hard gras kennis met Perry's familie en met nog veel meer vertegenwoordigers van het Londense arbeidersmilieu, waarop het voetbal in de Engelse hoofdstad meer dan honderd jaar steunde.
Op alles in dit nummer van Hard gras, dat de veertien Londense profclubs beschrijft, kun je het stempel 'doorleefd' plakken. Sjoerd heeft alles zelf meegemaakt.
Dit is een standaardwerk over het voetbal in Londen.

Details

Titel: Het gras van Londen
auteur: Henk Spaan; Matthijs van Nieuwkerk; Hugo Borst
Mediatype: Boek
Bindwijze: Paperback
Taal: Nederlands
Druk: 1
Uitgever: Ambo/Anthos B.V.
Publicatiedatum: 01-07-2014
NUR: Voetbal tijdschriften
Afmetingen: 230 x 165 x 13
Gewicht: 234 gr
ISBN/ISBN13: 9789026327674
Intern nummer: 25388715

Extra informatie

Hard Gras 95 - april 2014 Het gras van Londen

Recensie

Hard gras 95 / Heilige stad Hugo Borst, Matthijs van Nieuwkerk & Henk Spaan Hard gras is het literaire voetbaltijdschrift dat zes keer per jaar verschijnt onder redactie van Matthijs van Nieuwkerk, Hugo Borst en Henk Spaan. Nummer 95 is een special over Londense voetbalclubs door Sjoerd Mossou, columnist van het Algemeen Dagblad en winnaar van de Hard gras-prijs 2011. Mossou is van jongs af aan gek van het Engelse voetbal. Voor deze special reist hij langs twaalf stadions van Londense voetbalclubs, onder andere Chelsea, Arsenal en West Ham United. Sjoerd Mossou werd weer een met de voetbalstad van zijn dromen en sleurt ons mee de ondergrondse in. Toen Sjoerd Mossou 24 jaar was ging zijn verkering uit. Hij nam ontslag bij VI en vertrok naar Londen. Hij kwam terecht in een flat met twee huisgenoten, zoals jonge mensen in Londen nu eenmaal wonen. Flatmate James wordt een vriend voor het leven. Met hem deelt hij een obsessie voor, vooral, oude Engelse stadions.Mossou gebruikt voor deze vorm van excentriciteit het woord stadion-autisme. Uiteraard gaat hij voetballen in Londen, in de Sunday Morning League die zich afspeelt op uitgestrekte grasvelden in de grote Londense parken. Het elftal van Mossou, Beesotted genaamd, bestaat voornamelijk uit seizoenkaarthouders van Brentford. Sjoerd sluit vriendschap met zijn medespeler Perry, een jongen van 130 kilo die nachtwaker is in het Holiday Inn Hotel van Brentford. Perry is er trots op dat Sjoerd Mossou nu voor Beesotted keept. Nog nooit hebben ze een afgevaardigde van het Total Football in hun elftal gehad. Uiteraard maakt de schrijver van deze meesterlijke Hard gras kennis met Perry's familie en met nog veel meer vertegenwoordigers van het Londense arbeidersmilieu, waarop het voetbal in de Engelse hoofdstad meer dan honderd jaar steunde. Op alles in dit nummer van Hard gras, dat de veertien Londense profclubs beschrijft, kun je het stempel 'doorleefd' plakken. Sjoerd heeft alles zelf meegemaakt. Dit is een standaardwerk over het voetbal in Londen.

Winkelvoorraad

Dit product is op dit moment niet op voorraad in een van onze vestigingen.