Deze website maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.X sluit
Uitgebreid zoeken
Boek

Hard gras

Hard gras - Henk Spaan; Matthijs van Nieuwkerk; Hugo Borst - ISBN: 9789026327681
Prijs: € 8,95 (onder voorbehoud)
Beschikbaarheid: Niet meer in voorraad
Bindwijze: Boek, Paperback (24-06-2014)
Genre: Voetbal tijdschriften
Boekenliefde.nl:
Hard gras op boekenliefde.nl
U kunt dit product niet bestellen

Beschrijving

Tijdens de bouw van voetbalstadions in Qatar zijn honderden doden gevallen. Het is een mantra in de Nederlandse media. Judith Spiegel ging voor alle zekerheid kijken in Qatar en zag dat er nog niet één stadionsteen op de andere lag. Slechts een bouwkeet was ergens opgetrokken. Verder was het zand tot zo ver het oog reikte.
Spiegel concludeert dat het vermeende nieuwsfeit Nederland bereikte na een slordige interpretatie van een artikel in The Guardian.
Weliswaar laten de arbeidsomstandigheden in Qatar te wensen over, maar waar niet wordt gebouwd kunnen geen stadiondoden vallen.
In Qatar werken ruim 300.000 Nepalezen. Daarvan gaat er wel eens een dood. Het gemiddelde sterftecijfer onder Nepalezen in Qatar is echter lager dan dat in het land zelf. Spiegels reportage is een verbluffende analyse van journalistieke onzorgvuldigheid.
In dit WK-nummer van Hard gras gaan niet alle verhalen over het WK.
Het grote schrijftalent Frank Heinen bezocht een WK in Lapland voor stateloze landen. De alinea's over Darfur zijn hartverscheurend.
Het is honderd jaar geleden dat de Eerste Wereldoorlog uitbrak. Erik Brouwer vond voetbaldoden aan de Somme, in Ieper en bij Passendale.
Özcan Akyol ontmoette de als moeilijk te boek staande voetballer Luc Castaignos. Hij trof een spontane jongen die vrolijk werd in en door de Rotterdamse attractie Miniworld.

Hugo Borst
Matthijs van Nieuwkerk
Henk Spaan

Details

Titel: Hard gras
auteur: Henk Spaan; Matthijs van Nieuwkerk; Hugo Borst
Mediatype: Boek
Bindwijze: Paperback
Taal: Nederlands
Druk: 1
Uitgever: Ambo/Anthos Uitgevers
Publicatiedatum: 24-06-2014
NUR: Voetbal tijdschriften
Afmetingen: 230 x 165 x 13
Gewicht: 251 gr
ISBN/ISBN13: 9789026327681
Intern nummer: 26491419

Extra informatie

Hard gras 96 - juni 2014 Vergeet Bakhuys

Recensie

Tijdens de bouw van voetbalstadions in Qatar zijn honderden doden gevallen. Het is een mantra in de Nederlandse media. Judith Spiegel ging voor alle zekerheid kijken in Qatar en zag dat er nog niet één stadionsteen op de andere lag. Slechts een bouwkeet was ergens opgetrokken. Verder was het zand tot zo ver het oog reikte. Spiegel concludeert dat het vermeende nieuwsfeit Nederland bereikte na een slordige interpretatie van een artikel in The Guardian. Weliswaar laten de arbeidsomstandigheden in Qatar te wensen over, maar waar niet wordt gebouwd kunnen geen stadiondoden vallen. In Qatar werken ruim 300.000 Nepalezen. Daarvan gaat er wel eens een dood. Het gemiddelde sterftecijfer onder Nepalezen in Qatar is echter lager dan dat in het land zelf. Spiegels reportage is een verbluffende analyse van journalistieke onzorgvuldigheid. In dit WK-nummer van Hard gras gaan niet alle verhalen over het WK. Het grote schrijftalent Frank Heinen bezocht een WK in Lapland voor stateloze landen. De alinea's over Darfur zijn hartverscheurend. Het is honderd jaar geleden dat de Eerste Wereldoorlog uitbrak. Erik Brouwer vond voetbaldoden aan de Somme, in Ieper en bij Passendale. Özcan Akyol ontmoette de als moeilijk te boek staande voetballer Luc Castaignos. Hij trof een spontane jongen die vrolijk werd in en door de Rotterdamse attractie Miniworld. Hugo Borst Matthijs van Nieuwkerk Henk Spaan

Winkelvoorraad

Dit product is op dit moment niet op voorraad in een van onze vestigingen.