Deze website maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.X sluit
Uitgebreid zoeken
Boek

Rik De Saedeleer

De stem van ons voetbal - Memoires

Rik De Saedeleer - Carl Huybrechts - ISBN: 9789089312501
Prijs: € 24,95 (onder voorbehoud)
Beschikbaarheid: Niet meer in voorraad
Bindwijze: Boek, Gebonden (17-10-2011)
Genre: Voetbal / Autobiografie/Biografie
Boekenliefde.nl:
Rik De Saedeleer op boekenliefde.nl
U kunt dit product niet bestellen

Beschrijving

VRT-coryfee Rik De Saedeleer was tussen 1958 en 1998 veruit de meest populaire en meest belangrijke voetbaljournalist van het land. Op zijn 87 blikt De Saedeleer terug op een rijke carrière met karrevrachten scherpe inzichten en boeiende verhalen, van de dagen van Rik Coppens tot die van Jan Ceulemans. Vooral de gouden periode van de Rode Duivels in de jaren ’80 komt ruim aan bod.
Ex-collega Carl Huybrechts tekende de memoires van De Saedeleer op en stelde vast dat nog steeds niemand voetbalfeiten treffender en raker kan verwoorden dan Rik.

- memoires van hét monument uit de voetbaljournalistiek
- niemand kent Rik beter dan auteur en ex-collega Carl Huybrechts
- uniek document over de gouden periode van het Belgisch voetbal

Details

Titel: Rik De Saedeleer
auteur: Carl Huybrechts
Mediatype: Boek
Bindwijze: Gebonden
Taal: Nederlands
Druk: 01
Aantal pagina's: 271
Uitgever: Agora, Uitgeverscentrum
Publicatiedatum: 2011-10-17
NUR: Voetbal / Autobiografie/Biografie
Afmetingen: 209 x 140 x 38
Gewicht: 567 gr
ISBN/ISBN13: 9789089312501
Intern nummer: 18307340

Recensies

Schrijf nu uw eigen recensie over dit boek

 02-01-2012   geschreven door  Patrick Vandendaele
Een prachtige hommage aan één van de iconen van de sportjournalistiek… Een man die een aantal generaties wist te inspireren, en de grote en kleine momenten van de voetbal wist te delen en op een zeer opmerkelijke, kleurrijke en aangename wijze wist over te brengen. Rik de Saedeleer, een man die ruim veertig jaar de meest bekende stem van reportages van voetbal was, en dus heel wat beleefde en zag, voor en ook, en misschien vooral achter de schermen. Het was tijd dat deze man zijn zieltje eens kon bloot leggen, wat hij ook doet in dit boek, in samenwerking met die andere vedette, Carl Huybrechts. Ook hij is een fan van de man, en dat voel je in dit boek, dat een knappe combinatie is geworden van een mooie en stijlvolle biografie en een bundel van leuke anekdotes, verhalen, avonturen en andere merkwaardigheden. Het is een vlot leesbaar boek, een sfeervol en tegelijk nostalgisch beeld van het verleden, maar ook wel een erudiete benadering van heel wat feiten en matchen, gebeurtenissen en inschattingen van feiten en zaken die door een man met ervaring en kennis, maar vooral met inzicht en technische vaardigheden worden geduid en belicht. Het is een boek dat elke sportliefhebber in het algemeen, voetbalsupporter in het bijzonder moet lezen. Knap, interessant, duidelijk, mooi. Het is ook een echt boek, ingebonden en van een kwaliteit dat maakt dat dit een blijvend exemplaar blijft voor de sportieve bibliotheken.  

Extra informatie

Rik De Saedeleer

Recensie

VRT-coryfee Rik De Saedeleer was tussen 1958 en 1998 veruit de meest populaire en meest belangrijke voetbaljournalist van het land. Op zijn 87 blikt De Saedeleer terug op een rijke carrière met karrenvrachten scherpe inzichten en boeiende verhalen, van de dagen van Rik Coppens tot die van Jan Ceulemans. Vooral de gouden periode van de Rode Duivels in de jaren ’80 komt ruim aan bod. Ex-collega Carl Huybrechts tekende de memoires van De Saedeleer op en stelde vast dat nog steeds niemand voetbalfeiten treffender en raker kan verwoorden dan Rik. Memoires van hét monument uit de voetbaljournalistiek SPORT

Winkelvoorraad

Dit product is op dit moment niet op voorraad in een van onze vestigingen.